Menu

The Durrells

The Durrells – tijden van verandering

Het 4e seizoen van The Durrells begint op BBC First op dinsdag 9 april om 21:00 uur – mis het niet!

In 2016 reisden we voor het eerst over het diepblauwe water van de Ionische Zee naar het idyllische eiland Corfu met zijn romantische taverna's, zonovergoten heuvels en natuurlijk het bonte, eigenzinnige gezin uit Engeland dat zich daar heeft gevestigd. BBC First-kijkers hebben genoten van drie seizoenen van het warme, charmante familiedrama The Durrells.

Brexit - The Uncivil War

Interview met Benedict Cumberbatch over Brexit: The Uncivil War

We spraken met de Britse Hollywoodster Benedict Cumberbatch (Sherlock, The Avengers) over zijn rol in Brexit: The Uncivil War – een nietsontziende dramafilm over de machtige figuren die het Verenigd Koninkrijk verdeelden en in de zomer van 2016 de brexit mogelijk maakten.

Brexit: The Uncivil War geeft op gevatte en humoristische wijze een fascinerende blik achter de schermen bij de stemming die niet alleen de toekomst van het Verenigd Koninkrijk, maar ook de politieke verhoudingen wereldwijd voorgoed veranderde.

Brexit: The Uncivil War is te zien op BBC First op 29 maart om 22.00 uur.

Silent Witness

Het DNA van het team van Silent Witness

Silent Witness is de langstlopende Britse misdaadserie die nog steeds wordt geproduceerd en heeft intussen een trouwe schare fans. Zij zitten klaar om te genieten van de moedige pathologen die de strijd met de misdaad aangaan. Zelfs de hilarische parodie van French en Saunders uit 1999 met de naam ‘Witless Silence’ heeft geen afbreuk gedaan aan de populariteit! Tijd om het team van Lyell Centre eens te ontleden en het DNA van het succes van het programma te analyseren.

Silent Witness keert terug op BBC First op donderdag 10 januari 2019 om 22:00 uur met de eerste aflevering van seizoen 22 – mis het niet!

Midsomer Murders

De geheimzinnige en wonderbaarlijke wereld van Midsomer Murders

November is een belangrijke maand voor kijkers van BBC First die houden van misdaadseries met een gezonde dosis zwarte humor. We keren terug naar het idyllische en van lijken vergeven fictieve graafschap Midsomer voor de start van een nieuw seizoen weerzinwekkende sterfgevallen. Het perfecte moment om eens wat beter te kijken naar de geheimzinnige en wonderbaarlijke wereld van Midsomer Murders.

Het 19e seizoen van Midsomer Murders begint op BBC First op dinsdag 27 november om 21:00 uur.

Luther

Idris Elba: zijn veelzijdige cv en waarom hij Luther moeilijk los kan laten

“Dit gaat pijn doen.” Met deze vier woorden opent de vijfde serie van Luther. Of deze woorden bedoeld zijn als een waarschuwing of een belofte, is nog even de vraag. Wat we wel zeker weten is dat onze favoriete stoere detective uit Londen terug is en de ster zelf, Idris Elba, is maar al te blij dat hij de iconische jas van Luther weer kan aantrekken.

Luther seizoen 5, dinsdag 1 januari – met elke dag de première van een nieuwe aflevering, van dinsdag tot vrijdag om 22:00