Menu

Blood

Vier redenen om de nieuwe psychologische thriller Blood te kijken

Het tweede seizoen van Blood is vanaf 9 april te zien, dus bereid je voor op talloze mysterieuze plotwendingen, te beginnen met een auto-ongeluk, een lichaam en chantage...

Als je hebt genoten van alle recente spannende misdaadseries van BBC First, kun je je nu verheugen op Blood, een serie vol mysterie en drama die binnenkort te zien is! En geen zorgen als je het eerste seizoen van de serie hebt gemist; hoewel veel personages uit het eerste seizoen terugkeren, is de verhaallijn compleet nieuw. Lees verder om erachter te komen waarom je het tweede seizoen van Blood niet mag missen; vanaf 9 april om 21.00 uur te zien op BBC First.

Een intrigerende verhaallijn...

Zoals gezegd werkt dit seizoen ook heel goed als een op zichzelf staand verhaal. Maar als je het eerste seizoen niet hebt gezien, is het achtergrondverhaal voor dit seizoen dat gepensioneerd arts Jim na een jaar terugkeert naar huis na de controversiële dood van zijn vrouw. Jim heeft zijn vrouw Mary namelijk geholpen haar leven te beëindigen na een lange strijd met een slopende motorneuronziekte die zijn gezin en de gemeenschap diep heeft geraakt.

Bij Jims terugkomst lijkt er iets niet te kloppen. Hij wordt herenigd met zijn oudste dochter Fiona en haar gezin, maar het leed is nog niet geleden. Fiona is ziek en ze wordt al snel het middelpunt van een onderzoek wanneer er een lichaam in de kofferbak van haar auto wordt gevonden na een levensveranderend ongeluk. Als klap op de vuurpijl krijgen we daarnaast te maken met een gevaarlijke criminele organisatie, een onverwachte affaire en chantage met een catastrofale afloop... Niemand is veilig in Blood! Al deze met elkaar verweven intriges zorgen ervoor dat je aan het einde van elke aflevering op het puntje van je stoel zit.

Een geweldige cast...

De meeste BBC First-fans zullen Adrian Dunbar, die in Blood het hoofdpersonage Jim vertolkt, herkennen van de populaire politieserie Line of Duty. Zijn personage Hastings wordt door fans aanbeden om zijn no-nonsense houding en beruchte uitspraken als ‘nicking bent coppers’, ‘to the letter of the law’ en ‘mother of god’. In Blood kunnen we weer genieten van Adrian Dunbars talent en we beloven dat de Line of Duty-acteur niet zal teleurstellen! Zijn personage Jim heeft een sterk karakter en is een opvallende verschijning in de serie.

Een indrukwekkend script...

Je zult zeker onder de indruk zijn van het uitzonderlijke script van deze serie dat je aan de buis gekluisterd houdt! En wist je dat de serie zelfs de prestigieuze Writers' Guild of Great Britain Award heeft gewonnen? Als dat je niet overtuigt van hoe briljant het script van Blood is, weten wij het ook niet meer!

Interessante locaties...

De series van BBC First staan bekend om hun diverse locaties, van het Engelse platteland van Father Brown tot de exotische eilanden van Death in Paradise, en het is daarom ook geweldig om ook nu weer een nieuwe omgeving te zien, namelijk Ierland! Hiermee worden de verschillende filmlocaties van BBC First nog verder uitgebreid met een interessante nieuwe omgeving om van te genieten.

Andrew Byrne, hoofd van Commissioning voor seriemaker Virgin Media, benadrukte het belang van de serie voor Ierland: “Blood is een van de meest succesvolle Ierse tv-drama's tot nu toe.” Ook prees hij de serie door deze “visueel prachtig” te noemen.

Als je zin hebt om je te laten meeslepen door een nieuwe mysterieuze dramaserie, kijk dan vanaf 9 april om 21.00 uur naar Blood op BBC First!

By Martha Hughes