Menu

Catastrophe

Catastrophe: dé nieuwe, verfrissende romcom serie die je niet wilt missen!

Vanaf 17 juli iedere woensdag om 22:00 uur op BBC First.

Twee mensen ontmoeten elkaar, daten een tijdje, leren elkaar kennen, gaan trouwen en krijgen een kind. Dat is de volgorde waarin het doorgaans gaat, toch? In de heerlijke romcom-serie Catastrophe gaat dit nét even anders. Nee, compleet anders. Andersom. Deze razendpopulaire serie uit Brittannië, komt naar Nederland! Vanaf 17 juli kun je je op BBC First, elke woensdag om 22:00 uur, rot lachen om Rob Delaney en Sharon Horgan, die de serie schreven en ook de hoofdrollen vertolken.

Het verhaal

Catastrophe gaat over een Ierse vrouw en een Amerikaanse man die elkaar tegengekomen in een bar in Londen en een kortstondige, stomende verhouding hebben. Lees: 25 keer seks in 1 week. Nadat hun wegen zich hebben gescheiden, ontdekt Sharon dat ze zwanger is. Rob wordt direct teruggefloten naar Londen en de twee besluiten hun relatie een kans te geven. Klungelige liefde, een onverwachte baby op komst en hilarische gebeurtenissen vormen de basis van deze vlammende relatie. Weten Sharon, ‘een buitengewoon lekker ruikende vrouw’ en Rob, ‘een standvastige liefdesbedrijver’ zich, door de toenemende benarde situaties waarin ze zich bevinden, heen te slaan?

Feest van herkenning

Het geheim achter het enorme succes van de serie zit ‘m in de herkenbaarheid en de oprechtheid. De onhandigheid van een nieuwe liefde, het leren kennen van elkaars ‘dingetjes’ en onbekende situaties samen trotseren. Wie heeft er niet mee te maken gehad?

Zo ook Billie Rose en Milan, beiden influencer, lovers, ouders van zoontje Eloi én groot fan van Catastrophe. Ondanks dat hun relatie volgens ‘het boekje’ ging - ze kenden elkaar al jaren voordat ze gingen samenwonen en inmiddels is baby nummer 2 onderweg - toch herkennen ze zich maar al te goed in de komische relatie struggles van Sharon en Rob. We vroegen hen naar de Catastrophe momenten in hún relatie.

Billie Rose is een bekende in influencerland! Haar blog en YouTube kanaal zijn een mix van mode-inspiratie, reizen en lifestyle. Ze deelt haar leven met vriend Milan, kindje Eloi en is in verwachting van de tweede.

Milan Gino is, naast influencer, een succesvol foto- en videograaf. Met een compleet eigen stijl deed hij al verschillende campagnes met vriendin en muse Billie Rose.

Rob en Sharon leerden elkaar kennen in een bar, waarna de vonken er vanaf vlogen. Hoe was jullie eerste ontmoeting en welke eerste indruk had je van elkaar?

Roos: “Op een gegeven moment voegde ene ferrari_milano mijn toe op MSN, ik dacht; wat is dat nou voor figuur. Maar het klikte direct en we hadden eindeloos lange gesprekken. Toen we voor het eerst echt gingen afspreken - we hebben zo gelachen vanaf sec 1 - was de klik nog beter dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Anderhalf kind verder is die klik er nog steeds, chatten we niet meer en kunnen we wel lachen om dit verhaal.”

Milan: “Ik vond haar direct al mega knap en voelde wel vlinders, maar dacht echt dat Roos ver buiten mijn league was, onbereikbaar, te mooi om in contact mee te komen. Achteraf gezien is het me aardig gelukt.”

Een terugkerend thema in seizoen één is ‘elkaar leren kennen’ en alles wat daarbij komt kijken. Hebben jullie het gevoel dat je elkaar door en door kent?

Milan: “Ik heb sterk het gevoel dat we met elkaar groeien, verschillende levensfases samen doormaken. Daardoor leer je wel steeds meer van elkaar. Ik ben van mening dat je elkaar altijd beter leert kennen door situaties en momenten. In dat opzicht pakken Sharon en Rob het in Catastrophe dus wel goed aan, haha!”

Roos: “Het komt veel te vaak voor dat ik ergens aan denk en Milan erover begint te vertellen. Ik kan dus echt wel zeggen dat ik Milan door en door ken en hij mij. Maar dat mag ook wel na 13 jaar!”

De hoofdpersonen in de serie verschillen enorm, niet in de laatste plaats door hun afkomst, wat vaak tot grappige situaties leidt. In hoeverre zijn jullie tegenpolen en hou uit zich dat?

Milan: “Ik ben wel een redelijke druktemaker, Roos is wat rustiger - in grote groepen ga ik heel goed, dan is Roosje wel een zwaan-kleef-aan haha!”

Roos: “Klopt, maar ik kan me ook goed redden in groepen hoor, alleen jij bent dan wel degene die altijd het meeste praat, kletskous.”

In Catastrophe trekken Rob en Sharon noodgedwongen al snel bij elkaar in. Zijn er gekke gewoontes, waar jullie ineens mee te maken kregen toen jullie gingen samenwonen?

Milan: “Het gekke is dat gekke gewoontes op den duur niet meer gek zijn. Roos en ik wonen al ruim 9 jaar samen en toen we naar 5 jaar gingen samenwonen kenden we elkaars gewoontes wel zo’n beetje. Maar ik kan me voorstellen dat Sharon en Rob wel even moesten wennen!”

Roos: “Een van onze gekke gewoontes is ons taaltje die niemand kan begrijpen en dat zich ook blijft ontwikkelen! We moeten oppassen dat ons zoontje Eloi dat straks niet van ons over gaat nemen, haha!”

De komst van een kindje kan best een impact zijn op je leven. Denk aan rolverdeling, het delen van verantwoordelijkheid. Hoe hebben jullie je daar op voorbereid?

Roos: “Vooraf praat je er wel veel over hoor, maar meer praktisch gezien. In de praktijk leer je pas écht hoe het ‘t beste werkt. Ik ben wel van mening dat hoe beter je je partner kent, hoe beter je kunt omgaan met bepaalde situaties.”

Milan: “Soms voel ik gewoon waar Roos behoefte aan heeft, dan hoeft ze dat niet te vragen, idem dito. Dat is wel heel prettig! Maar je moet daarnaast ook gewoon heel duidelijk zelf aangeven waar je behoeftes zijn. De rest is gewoon op gevoel!”

Wat is jullie grappigste Catastrophe moment in jullie relatie?

Milan: “MOEDERDAG, hoe kun je die dag vergeten zou je zeggen, maar ik heb zelf niet zo heel veel met dat soort dagen. Maar ja, toen Eloi was geboren en het Moederdag wa,s toen verwachtte Roos natuurlijk wel iets spectaculairs, als in; een lief kaartje, een krabbeltje of tekening. Ik heb het geweten hoor! Oeioeioei. Mijn eerste Vaderdag werd ik toch verwend!”

Roos: “Dit zijn inderdaad wel eens momenten waar we enorm in verschillen, ik denk dat mannen over het algemeen daar iets minder om geven. Ik houd wel van die romantiek en attentie ;-)”

RomCom 2.0

Vol heerlijke nuchterheid trotseren Sharon en Rob de liefde. Met lovende reviews en torenhoge ratings (92% op rottentomatoes.com!) is Catastrophe hét bewijs dat romcom nog steeds hot & happening is. Zeker met de verfrissende benadering, de oprechtheid en de chemie tussen de hoofdpersonen die ongegeneerd van het scherm afspat. Hardop-lachmomentjes gegarandeerd!

Catastrophe is vanaf 17 juli iedere woensdag om 22:00 uur te zien op BBC First – met elke week 2 afleveringen!