Menu

Dalziel and Pascoe

Dalziel and Pascoe: durf jij mee op onderzoek met dit detective duo?

De een heeft een grote mond en is alcoholist, de ander is een welbespraakt academicus; dat kan niet missen! Breng deze twee tegenpolen bij elkaar en je krijgt Dalziel en Pascoe, het duo dat ten strijde trekt tegen de misdaad. Vanaf 8 oktober om 19 uur, nieuw op BBC First.

Ben jij liefhebber van misdaaddrama? Bereid je dan voor op een nieuwe meeslepende serie op BBC First. Durf jij mee op onderzoek met deze scherpzinnige rechercheurs en wil je meer te weten komen over hun boeiende werk en leven? Lees dan verder...

Voorwaarden om Dalziel and Pascoe te kijken:

  • Je houdt van goede dramaseries ☑
  • Je houdt van de Engelse plattelandssetting ☑
  • Je zet graag je tanden in een goed mysterie ☑
  • Je hebt een geniaal gevoel voor humor ☑
  • Je kunt talentvol acteerwerk waarderen ☑
  • Je zet je tv dinsdag t/m vrijdag om 19 uur op BBC First ☑

Alles aangevinkt? Ja! Dat dachten we al... Welkom bij de club en gefeliciteerd met je nieuwste tv-verslaving; Dalziel and Pascoe!

Welkom bij de club, deze mannen zijn blij dat je er bent!
Welkom bij de club, deze mannen zijn blij dat je er bent!

Maar wie zijn deze mysterieuze mannen eigenlijk?

Hoofdinspecteur Andy Dalziel is de antiheld van de serie. Hij is alles wat een held normaal gesproken niet is: luidruchtig, vervelend, onaangenaam en ongevoelig. Dalziel vat zichzelf heel aardig samen als hij in de serie aankondigt: “Mijn taalgebruik is grof en beledigend, ik peuter in mijn neus, ik laat hardere scheten dan biologisch gezien nodig is en ik doe het allemaal in het openbaar”. Heel charmant! Achter deze miserabele façade en zijn alcoholische neigingen schuilt echter een groots inspecteur met een scherpe blik. Je zult snel sympathie ontwikkelen voor deze knorrige oude man als zijn ruwe bolster gedurende de serie zachter wordt.

Rechercheur Peter Pascoe is precies het tegenovergestelde; een agent met idealen, goed opgeleid en met goede manieren. Voor hem ligt een voorspoedige toekomst in het verschiet. Pascoe is getrouwd en heeft een kind, maar is nu gescheiden van zijn vrouw Ellie. Hierdoor is hij nog meer gefocust is op zijn werk, wat hem de nodige afleiding bezorgt. Hoewel hij en Dalziel absolute tegenpolen zijn, word je direct meegesleept als beide breinen samenwerken en de chemie tussen de collega's zich ontvouwt. Om hun vermakelijke gebakkelei zal je ongetwijfeld vaak moeten grinniken.

Een heel scala aan andere agenten en rechercheurs komt voorbij om het duo te helpen met de lastige zaken. Vaak krijgen ze op kantoor een bijnaam als ‘Wieldy’ of ‘Ivor’ (een vrouw!).

Pascoe wordt gespeeld door Colin Buchanon - hij speelt ook in het populaire misdaaddrama A Touch of Frost. Dalziel wordt vertolkt door Warren Clarke, een erg bekend Brits acteur. Zijn bekendste rol was die in de film A Clockwork Orange van Stanley Kubrick, en je kunt hem ook kennen van verschillende tv-rollen in Poldark, Blackadder the Third en Call the Midwife. Helaas is Clarke inmiddels overleden, maar met Dalziel and Pascoe laat hij een geweldige erfenis achter.

Warren Clarke speelt Dalziel en Colin Buchanon speelt Pascoe
Warren Clarke speelt Dalziel en Colin Buchanon speelt Pascoe

Waar speelt de serie zich af?

Het werkterrein van de rechercheurs is het kleine fictieve dorpje Wetherton in het Engelse Yorkshire. Denk landelijke gebouwen en het Engelse platteland (een beetje zoals Midsomer, maar dan noordelijker en met hele andere accenten). Leuk om te weten: het is eigenlijk gefilmd ten zuiden van Yorkshire in de Midlands: Birmingham en de Black Country. Maar waar het ook gefilmd is, de setting is optimaal voor mysterie en drama!

In welk soort misdaden/mysteries gaan we wroeten?

Verwacht sterke verhaallijnen met moorden, verdwijningen en nog veel meer...

Er is een aflevering waarin Dalziel erachter komt dat een reeks vreemde, tragische voorvallen helemaal geen losstaande ‘ongelukken’ zijn. Samen met Pascoe gaat hij op onderzoek uit. Is er wellicht sprake van sabotage? In een andere aflevering zien we een minder gestemde Dalziel die ontdekt dat een jong meisje dat 19 jaar geleden is ontvoerd en vermoord, opeens weer levend en wel opduikt! Terwijl hij probeert haar te ontmaskeren, sterft ze voor de tweede keer, waarbij ze bijna de waarheid met zich meeneemt... Meer kunnen we nu niet vertellen!

Benieuwd? Kijk mee en ontdek alles met de rechercheurs vanaf 8 oktober, dinsdag t/m vrijdag om 19 uur op BBC First.

By Martha Hughes