Menu

Deze lente keren onbetwiste fan-favorieten terug op BBC First!

Wie houdt van aangrijpende drama’s, detectives of hilarische komedies kan vanaf mei zijn hart weer ophalen met de langverwachte terugkomst van Liar, Agatha Raisin en Last Tango in Halifax!

Hier bij BBC First krijgen we vaak de vraag wanneer alom geliefde series weer terug naar het scherm keren. Deze maand is het dan eindelijk zover: een nieuw seizoen van maar liefst drie topseries! Met seizoen twee van Agatha Raisin, seizoen twee van Liar en seizoen vijf van Last Tango in Halifax beloven we dat je je in mei niet hoeft te vervelen. Lees snel verder voor een voorproefje van wat je te wachten staat.

Seizoen twee van Agatha Raisin – 18 mei om 21:00 uur

Hoe eindigde seizoen één?

De laatste aflevering van seizoen één zat boordevol drama. Wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden, draaide uit op een totale ramp voor Agatha toen haar bruiloft bruut werd verstoord door Bill. De onthulling dat Agathas eerste man Jimmy nog leefde, bracht de hele kerk in shock en zorgde voor een breuk tussen Agatha en haar nieuwe partner James. Niet lang na een ruzie tussen Agatha en Jimmy werd Jimmy dood aangetroffen... waardoor Agatha en James als hoofdverdachten werden aangemerkt. Na hun naam te hebben gezuiverd, kwam het paar weer samen om de misdaad te onderzoeken. Toen ontdekten ze dat Jimmy een chanteur was.

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?

Agatha is weer volop in actie als amateurdetective. Er staat haar nog meer onheil, moord en chaos te wachten. Deze serie is gebaseerd op drie boeken van M.C. Beaton: Agatha Raisin and the Wizard of Evesham, Agatha Raisin and the Fairies of Fryfam en Agatha Raisin and the Curious Curate.

Het seizoen begint met de terugkeer van Agatha vanuit Cyprus. Ze heeft een gebroken hart, een ‘bad hair day’ en grote behoefte aan een opkikkertje. Op zoek naar een kapper vindt ze een nieuwe vlam. Maar dat zal niet lang duren voor onze arme hoofdpersoon, want al snel raakt ze weer betrokken bij een nieuw moordonderzoek vol duistere geheimen. Typisch Agatha: ze kan het niet weerstaan.

Waarom je moet kijken...

Ashley Jenson, de actrice die het briljante personage vertolkt, zei dat ze “dolblij is dat er een nieuw seizoen van Agatha Raisin komt". Ze kon niet wachten om de rol nog een keer te vertolken en prijsde de show om de “levendige personages, settings en mysteries". Als je het ons vraagt, zijn het fantastische acteerwerk en de eigenzinnige personages reden genoeg om weer te kijken, met Matthew Horne als Roy, Lucy Liemann als Sarah, Matt McCooey als Detective Bill en Katy Wix als Gemma.

Het nieuwe seizoen zit boordevol lef, drama en natuurlijk moord… **dit alles zie je vanaf 18 mei om 21:00 uur op BBC First. **

Seizoen vijf van Last Tango in Halifax - 19 mei op 21:00 uur

Hoe eindigde seizoen vier?

Het laatste seizoen volgde voornamelijk Alans dochter Caroline en Celias dochter Gillian. Er veranderde veel voor Caroline na de tragische dood van Katie; ze verhuisde met haar gezin naar Huddersfield voor een nieuwe baan en kreeg een affaire met de lokale wijnhandelaar Olga. Het waren ook zware tijden voor Gillian; het schuldgevoel over de moord op haar gewelddadige echtgenoot werd haar te veel en ze biechtte haar misdaad op aan haar nieuwe man Robbie. Robbie koos ervoor om zijn vrouw niet aan te geven, maar verliet haar en haar zoon Raff wel voor een nieuw leven in Canada.

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?

In het nieuwe seizoen komen beide gezinnen voor nieuwe uitdagingen en spannende vooruitzichten te staan. Alan is begonnen met een nieuwe baan in de plaatselijke supermarkt en alles lijkt goed te gaan... tot hij erachter komt dat zijn broer Ted voorgoed uit Australië is teruggekomen. Dat beloof niet veel goeds... Alsof dat nog niet genoeg is, komt dochter Gillian in de financiële problemen terecht en smeekt ze Alan om haar te helpen. Celia is hier niet echt enthousiast over, dus het ziet ernaar uit dat het laatste woord hier nog niet over gezegd is. Tegelijkertijd lijkt de romantiek in het leven van Caroline terug te keren, maar of dat zo blijft? De tijd zal het leren.

Waarom je moet kijken...

Als langlopende serie roept Last Tango in Halifax bij velen van ons een gevoel van nostalgie op. Het is altijd fijn om herenigd te worden met de personages en hun levens te volgen. Dat is in dit seizoen niet anders, en het staat garant voor een emotionele achtbaan van begin tot eind. Bij het prachtige einde pink je misschien zelfs wel een traantje weg...

Kijk vanaf 19 mei om 21:00 uur naar BBC First voor alle ups en downs, een lach en een traan, en liefdesperikelen.

Seizoen twee van Liar – 21 mei om 21:00 uur

Hoe eindigde seizoen één?

Seizoen één liet ons achter met één vraag: wie heeft Andrew Earlham vermoord? Nadat Laura openbaar had gemaakt dat hij vele vrouwen had gedrogeerd en misbruikt, zocht de politie overal naar Andrew om hem voor het gerecht te slepen voor zijn gruwelijke misdaden. Drie weken later werd Andrew echter aangetroffen in een moeras... vermoord. Laura, een van zijn slachtoffers en de reden van zijn ontmaskering, werd meteen hoofdverdachte.

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?

Net als in het eerste seizoen geeft Laura zich niet zomaar gewonnen. Ze is vastberaden om haar naam te zuiveren en de waarheid achter de mysterieuze moord boven tafel te krijgen. Maar om dat te doen moet Laura samenwerken met onverwachte personen en schokkende feiten over haar eigen verleden onder ogen komen. De echte moordenaar zou zich zomaar eens recht in het zicht schuil kunnen houden, en er worden verbluffende onthullingen gedaan.

Waarom je moet kijken...

Als je op zoek bent naar een spannend drama met een duister randje, is deze serie wat voor jou! Ook als je het eerste seizoen niet hebt gezien, kun je dit nieuwe seizoen kijken als een verhaal op zich.

Wie spreekt de waarheid en wie liegt? Seizoen twee start op 21 mei om 21:00 uur, alleen op BBC First!

By Martha Hughes