Menu

Our Girl

Gaat ‘Our Girl’ Georgie een vroegtijdige dood tegemoet in seizoen 4?

Confrontaties, oorlog, bombardementen en meer... Brengt onze geliefde Georgie Lane het er in seizoen 4 zonder kleerscheuren van af? Kijk vanaf dinsdag 3 november om 21:00 uur naar BBC First om erachter te komen!

Georgie Lane heeft in het afgelopen seizoen veel te verduren gehad. Het is dus geen verrassing dat ze in het nieuwe seizoen niet staat te popelen om opnieuw het conflict aan te gaan. We werpen een terugblik op de belangrijkste gebeurtenissen uit het afgelopen seizoen en kijken vooruit naar het vierde seizoen...

Georgie werd corporaal

Het was voor de fans geen verrassing dat Georgie aan het begin van seizoen 3 carrière had gemaakt. Als corporaal kreeg Georgie iets meer verantwoordelijkheid, maar wij vinden dat ze het fantastisch doet!

Sectie 2 voerde meerdere operaties uit

Van Nepal tot Afghanistan en van Nigeria tot Belize kwam Sectie 2 in actie tegen humanitaire rampen, mensenhandel, terrorisme en drugssmokkel. Georgie werd zelfs gekidnapt door Boko Haram! Maar zelfs in deze ondenkbaar moeilijke situaties heeft Sectie 2 een verbluffend hechte band met elkaar.

Elvis deed een aanzoek aan Georgie...

In de eerste helft van seizoen 3 zagen we hoe de pogingen van Elvis om Georgie terug te winnen hopeloos faalden. Maar later in het seizoen ging ze toch op zijn avances in. Elvis vroeg haar op een wat ongewone manier ten huwelijk (heb je ooit eerder een verlovingsring gezien die vastzat aan een stuk papier?), maar dat vond Georgie niet erg.

In een emotionele scène waarin het stel bij elkaar terugkomt, zei Georgie zelfs: “Ik weet dat ik niet meer van je af kom.”

... en toen stierf hij tijdens een missie.

Tijdens een missie in Kaboel kwam Elvis tot ieders grote verdriet om het leven door een bom van terroristen. Het gemis viel Georgie zwaar, maar ze stopte niet met werken. Ze begon zich nog meer op haar werk te storten als afleiding van de tragische dood van haar verloofde. Volgens Michelle Keegan (Georgie) “gebruikt Georgie haar werk om te ontsnappen aan haar verdriet”.

Wat gebeurt er met Georgie en Sectie 2 in seizoen 4?

Er zijn wat nieuwe gezichten in Sectie 2! Prof, een voormalig docent met een pijnlijk verleden; Throbber, de clown van de sectie die nodig volwassen moet worden; en Sandy, de nieuwe commandant die vastberaden is te laten zien wie de leiding heeft.

Ondertussen is Georgie opnieuw gepromoveerd; ze komt terug als sergeant Lane! Maar na de tragische dood van Elvis staat ze niet te springen om met Sectie 2 terug te keren naar Afghanistan. Liever houdt ze zich bezig met het opleiden van medisch personeel in Engeland. Maar heeft Sectie 2 Georgie nodig als de nood aan de man is?

Omar, de moordenaar van Elvis, is nog op vrije voeten. Georgie kan de verleiding niet weerstaan om hem te zoeken. Maar Omar is een zeer gevaarlijke man en Georgie kan zichzelf in meer gevaar brengen wanneer confrontaties en aanvallen een bedreiging vormen voor haar leven en dat van Sectie 2.

Helaas is bevestigd dat dit het laatste seizoen is van Our Girl. Maar je wil niet missen hoe dit verhaal vol actie afloopt. Zullen Georgie en haar kameraden hun laatste missie overleven?

Kijk vanaf dinsdag 3 november, 21:00 uur naar Our Girl op BBC First om te weten of Georgie Lane en Sectie 2 hun missie volbrengen.

By Martha Hughes