Menu

Geniet van ontspannende spanning met nieuwe en terugkerende misdaadseries!

BBC First's perfecte recept voor een avondje ontspannende spanning:

  1. Een luie stoel of bank
  2. Een lekker drankje naar keuze
  3. Een heerlijke snack om op te knabbelen
  4. Een warme, comfortabele outfit
  5. Gloednieuwe misdaden en mysteries om op te lossen!

Ben je er klaar voor?

BBC First helpt je graag ontspannen met spannende misdaadseries! Daarom beginnen we 2021 goed met een hele reeks nieuwe en bekende series voor ‘ontspannende spanning’. Kijk je graag oude vertrouwde klassieke misdaadseries of hou je meer van de spanning van een grimmige psychologische thriller? Wij hebben voor ieder wat wils! Dus ga lekker zitten, ontspan en kijk samen met ons naar wat BBC First in het nieuwe jaar in petto heeft voor misdaadliefhebbers.

Geniet van zon, zee en mysterie met het tiende seizoen van Death in Paradise

Kijk je graag naar bekende gezichten, zonovergoten stranden en meeslepende misdaad? Het tiende seizoen van Death in Paradise heeft het allemaal! We keren terug naar het prachtige eiland Saint Marie voor de gebruikelijke combinatie van merkwaardige moorden en intrigerende raadsels. D.I. Neville Parker krijgt te maken met zowel nieuwe als bekende gezichten op het eiland, waaronder kleine crimineel Marlon Price die vastbesloten is om problemen te veroorzaken voor onze arme detective. Dit seizoen heeft bovendien enkele verrassende gastrollen op het programma; de briljante D.S. Cassell keert terug naar het eiland om Neville te helpen aan zijn nieuwe leven te wennen, maar zal ze hierin slagen? En in de vijfde aflevering keert er zelfs een voormalige hoofddetective terug; dit wil je niet missen! Hou je van meeslepende misdaadseries zoals Father Brown, Midsomer Murders of The Mallorca Files, dan is Death in Paradise helemaal jouw ‘cup of tea’! Kijk vanaf maandag 18 januari om 21:00 uur.

Relax met liefde, familie en moord in The Sister

Zijn liefde, het huwelijk en moord jouw ding? Dan mag je de nieuwe psychologische thriller The Sister niet missen... Deze duistere en spannende serie volgt de ogenschijnlijk normale jongeman Nathan die al bijna tien jaar lang gelukkig getrouwd is. Maar Nathan verbergt een duister geheim dat plots weer de kop opsteekt wanneer een geest uit zijn verleden op de stoep staat met schokkend nieuws. Nathan moet snel handelen om de schijn van zijn perfecte leven met een liefhebbende vrouw en goede baan op te houden, anders riskeert hij het ontmaskerd te worden en alles te verliezen. Zal hij zijn duistere geheim verborgen houden of blijft zijn verleden hem achtervolgen? Als je hebt genoten van spannende, duistere BBC First-series zoals Honour, Bodyguard of We Hunt Together, kijk dan deze maand naar The Sister vanaf woensdag 20 januari om 22:00 uur.

Ontspan met koffie, koekjes en een moordenaar in Miss Scarlett & The Duke

Misschien ben je geïnteresseerd in hoeden, strikjes en moord? Dan is het nieuwe kostuumdrama Miss Scarlett & The Duke je op het lijf geschreven! In Victoriaans Londen leeft de jonge en ongehuwde Eliza Scarlett na de dood van haar vader in armoede – tenzij ze de uitdaging aangaat om zijn gerespecteerde detectivebureau over te nemen. Gelukkig vindt Eliza een onwaarschijnlijke partner in Detective Inspector William Wellington van Scotland Yard (bijnaam 'The Duke') met wie ze samen moorden en mysteries gaat oplossen. Met deze serie waan je je echt in het verleden, dankzij het perfecte plot en de prachtige omgeving en kostuums. Heb je met plezier gekeken naar andere BBC First-series zoals Vienna Blood, Downton Abbey of Miss Marple's Agatha Christie, dan is Miss Scarlett & The Duke echt wat voor jou! De serie is te zien vanaf donderdag 21 januari om 21:00 uur.

Verken de stranden van Mallorca en Broadchurch in februari...

Blijf ook in februari kijken wanneer we terugkeren naar het zonnige Mallorca met Max en Miranda in het langverwachte tweede seizoen van de luchtige misdaadserie The Mallorca Files. Het duo lost nog steeds zaken op onder de Spaanse zon, maar bloeit er nu eindelijk iets op tussen de collega's? Daarnaast maken we een duister en mysterieus uitstapje naar de zuidkust van Engeland wanneer Broadchurch eindelijk te zien is op BBC First. In deze duistere misdaadserie schitteren enkele van de beste Britse acteurs, zoals David Tennant, Olivia Colman, Jodie Whittaker en Eve Myles. Naast de briljante cast, is ook het landschap niet verkeerd; met adembenemende kustpanorama's, lieflijke Engelse dorpjes en stormachtig weer is Broadchurch een lust voor het oog! Verder is er in februari met The Salisbury Poisonings een waargebeurd misdaaddrama te zien op BBC First. Deze driedelige serie volgt de gebeurtenissen van maart 2018, toen Sergei Skripal en zijn dochter Yulia ineengezakt met het schuim op de mond werden aangetroffen op een bankje in het centrum van de Engelse kathedraalstad Salisbury. Ze bleken te zijn vergiftigd met het dodelijke zenuwgas novichok. Een buitengewoon verhaal waar Salisbury nog steeds van moet herstellen, maar deze dramatisering vertelt de verhalen van de betrokkenen bij de nasleep van deze gebeurtenis; van rechercheurs tot medisch personeel. Dit is een fascinerend waargebeurd verhaal dat je niet wilt missen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor meer informatie over wanneer deze series te zien zijn op BBC First!

Vergeet niet deze datums in je agenda te noteren:

  1. Death in Paradise seizoen 10: vanaf maandag 18 januari om 21:00 uur

  2. The Sister: vanaf woensdag 20 januari om 22:00 uur

  3. Miss Scarlett & The Duke: vanaf donderdag 21 januari om 21:00 uur

By Martha Hughes