Menu

Guilt

Guilt: Het stijlvolle nieuwe drama met een duister gevoel voor humor

Misschien ken je Mark Bonnar als de hilarische Chris uit Catastrophe, de ondraaglijke DCC Dryden uit Line of Duty, of heb je hem voorbij zien komen als Field in de recente hitserie Summer of Rockets. Bereid je dan nu voor om hem te zien in een totaal nieuw hedendaags drama: Guilt.

Vanaf woensdag 13 november om 22:00 uur.

Samen met Jamie Sives, bekend van zijn rol als Jory Cassel in Game of Thrones, brengen deze twee mannen een splinternieuw drama met een duister randje naar ons scherm. En we kunnen niet wachten om te zien hoe dat uitpakt!

Het duo speelt twee broers (Max en Jake) die qua persoonlijkheid nogal met elkaar botsen. Max en Jake komen in de problemen als ze samen terugrijden van een bruiloft en per ongeluk een oudere man aanrijden. In blinde paniek nemen de blunderende broers een overhaaste beslissing: ze verstoppen het bewijs en vluchten van het plaats delict.

Buren en familieleden vinden de dood van de oude man al gauw verdacht. Ze denken dat niets is wat het lijkt, maar toch worden de broers niet gepakt! Hoewel ze niet van de misdaad worden verdacht, maakt een ondraaglijk schuldgevoel zich van hen meester. Terwijl beide broers proberen hun duistere geheim verborgen te houden, raken ze steeds verder verstrikt in een wereld van bedrog en wantrouwen. Wie kunnen ze in deze donkere tijden nog vertrouwen? Niemand! Zelfs elkaar niet...

Het script is van de hand van Neil Forsyth, seizoensprofessional. Hoofdrolspeler Mark Bonnar vertelt: “Meteen toen ik de eerste scène las, was ik totaal verslaafd. Neil heeft een meeslepende en adembenemende thriller geschreven die zelfs in zijn donkerste, meest dramatische momenten een pikzwart gevoel voor humor behoudt. Ik wil niet overdrijven, maar dit is ECHT een absolute rollercoaster!”

En wist je dit leuke feitje al? Op het scherm zijn Mark Bonnar en Jamie Sives broers, maar in het echt zijn ze al van jongs af aan vrienden! Mark is extatisch om met zijn oude maatje samen te werken: “Schouder aan schouder te staan met Jamie Sives, die ik al sinds mijn elfde ken, daar word ik meer dan blij van.”

Jamie voegt hieraan toe: “Het is nogal onwerkelijk als je bedenkt dat hij en ik soms samen naar school liepen en nu op het punt staan in een geweldig nieuw drama de hoofdrol te spelen.”

Executive producer Neil Webster bevestigt zijn vertrouwen in de kwaliteit van de spelers: “We zijn enorm blij om zo'n sterrencast voor Guilt te mogen aankondigen. Met Mark en Jamie aan boord als de broers wisten we wel dat we een uitstekende cast om hun heen konden bouwen, maar dat zich zulke geweldige acteurs bij het project zouden aansluiten hadden we nooit gedacht.”

De bijrollen, waaronder Sian Brooke (bekend van haar rollen in bijzondere drama's als Doctor Foster en Sherlock) en Bill Paterson (bekend van zijn optreden in het komische Inside No. 9), zorgen ervoor dat deze nieuwe vierdelige dramaserie er eentje wordt om niet te vergeten.

Vanaf woensdag 13 november om 22:00 uur.

By Martha Hughes