Menu

Life

Het leven zit vol geheimen: ontrafel ze in deze nieuwe dramaserie!

Deze nieuwe serie is een allesomvattende verkenning van het menselijk leven. Kijk vanaf maandag 9 november om 21:00 uur naar BBC First voor een reis door het leven in Life!

Het leven zit vol vreemde en voortreffelijke verrassingen... en deze serie is een verrassing voor onze trouwe kijkers. Een gloednieuwe serie vol geheimen, drama, liefde, hilariteit en verdriet is vanaf deze maand te zien op BBC First. De serie speelt zich af in een groots Victoriaans huis in Manchester, Engeland, dat verdeeld is in vier appartementen. Ondanks hun nabijheid leven de bewoners van deze appartementen totaal verschillende levens. Maar zullen ze tot de conclusie komen dat ze meer verbonden zijn dan ze in eerste instantie dachten?

Welke geheimen worden er onthuld in Life? Lees verder om de kleurrijke, herkenbare personages te leren kennen en meer te weten te komen over hun fascinerende levens...

Maak kennis met: Gail & Henry

Op het eerste gezicht lijken Gail en Henry een vermogend stel van eind zestig, al decennialang gelukkig getrouwd, met twee prachtige kinderen en zelfs een schattige kleinzoon. Maar niets is wat het lijkt... Henry was een vooraanstaand chirurg en het historisch huis waarin de serie zich afspeelt, was ooit volledig van hem en zijn gezin. Maar toen Henry al zijn geld kwijtraakte, maakte Gail de moeilijke beslissing om van hun huis appartementen te maken. In één van die appartementen wonen ze nu, de rest wordt verhuurd voor wat extra inkomsten.

Intussen lijkt hun relatie onder druk te komen staan. Met Gails zeventigste verjaardag in aantocht vraagt ze zich af of er iets moet veranderen en of ze niet een andere weg in het leven moet inslaan. Actrice Alison Steadman (Gail) legt uit dat deze verandering op gang wordt gebracht nadat Gail een oude bekende tegenkomt. Door deze ontmoeting realiseert Gail zich: “Hij heeft me al die jaren voor schut gezet en ik heb geen bevredigend leven geleid. Ik heb niet gedaan wat ik wilde doen. Zijn wil was altijd wet.”

Zal Gail bij Henry weggaan om een nieuw leven te beginnen of is ze te bang om haar oude leven achter zich te laten?

Maak kennis met: David & Kelly

David en Kelly zijn een ander getrouwd stel dat alles voor elkaar lijkt te hebben. Ze zijn in de bloei van hun leven, hebben een goed huwelijk, een rijk sociaal leven en allebei een goede baan. Maar zoals we van BBC First gewend zijn, hebben juist de gelukkigste stellen de meest duistere geheimen.

Al snel wordt duidelijk dat David door iemand anders wordt verleid. Saira ontmoet David op de universiteit waar hij Engels doceert en heeft direct haar zinnen op hem gezet. David voelt zich gevleid door de aandacht, maar moet bij zichzelf te rade gaan of hij alles op het spel wil zetten voor de jonge Saira. De gevolgen voor zijn relatie met Kelly kunnen desastreus zijn. En dat is nog maar het topje van de ijsberg...

Zal David te ver gaan in zijn geflirt met Saira of blijft hij Kelly trouw?

Maak kennis met: Hannah

Hannah begint aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. Ze is acht maanden zwanger na een onenightstand, maar is van plan het kind op te voeden met haar nieuwe partner Liam. Ze zijn pas een paar maanden samen, maar Hannah is ervan overtuigd dat ze met zijn drieën een gelukkig gezinnetje zullen vormen. Maar niet alles gaat volgens plan als de vader van de baby onverwacht opduikt in het leven van Hanna.

Actrice Melissa John: “Hannah realiseert zich dat deze twee mannen haar totaal verschillende dingen kunnen bieden. Liam biedt haar een veilig gezinsleven. Maar Andy biedt haar een potentieel nieuw leven.” Velen van ons zullen de strijd tussen hoofd en hart herkennen. Kiest Hannah ervoor haar hart of haar verstand te volgen?

Kiest Hannah voor een leven vol passie met Andy of een comfortabel leven met Liam?

Maak kennis met: Belle

Een verrassend element van Life is dat de serie zich afspeelt in hetzelfde ‘universum’ als het populaire drama Doctor Foster. Mike Bartlett is schrijver van beide series en vertelt dat ze op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn, hoewel Life geen vervolg is op Doctor Foster. Dit maakt Life tot must-watch voor alle fans van Doctor Foster!

Misschien herken je wat van Anna Barker in Belle... Anna gaat na haar scheiding als Belle door het leven en is verhuisd naar Manchester om een nieuw leven te beginnen. Belle is nu pilatesdocente en woont in haar comfortabele appartement in het schitterende historische huis van Gail en Henry. Maar haar nieuwe leven verloopt niet geheel volgens plan. Ondanks de schone schijn valt alles heimelijk uit elkaar. Als haar zus in het ziekenhuis wordt opgenomen, moet ze voor haar nichtje zorgen – iets waar ze niet veel ervaring mee heeft. Al snel wordt het haar te veel en kost het haar moeite om zichzelf en haar nieuwe leven overeind te houden.

Lukt het Belle om haar nieuwe leven vorm te geven of zorgt de komst van haar nichtje voor complete chaos?

Waarom je volgens de acteurs zelf deze serie niet mag missen!

Alison Steadman (Gail): “Ik denk dat veel mensen zich in de personages zullen herkennen en met ze mee zullen leven. Sommige situaties zijn echt ongemakkelijk en tenenkrommend. Ik denk dat kijkers zich óf achter Gail óf achter Henry zullen scharen en “Zeg dat nou niet!” tegen de ander op het scherm zullen roepen. De serie zit vol gemengde emoties en ik hoop dat de kijkers zich kunnen laten meevoeren.”

Adrian Lester (David): “Deze serie heeft een positief, open hart. De serie draagt het hart op de tong. Hij geeft om mensen. Het is iets positiefs om naar te kijken. Je wordt er blij van en ik denk dat we dat op dit moment allemaal wel kunnen gebruiken!”

Melissa John (Hannah): “Ik denk dat deze serie kijkers de mogelijkheid biedt om zich te verdiepen in ‘de norm’. We kijken natuurlijk tv omdat het een vorm van ontsnappen is, maar het leuke van Life is dat het je meeneemt langs geboorte, dood, het huwelijk, verslaving, liefde, lust en je verloren voelen. De serie behandelt alles wat wij voelen en meemaken. Of als we het zelf niet hebben meegemaakt, dan kennen we wel iemand.”

Ben je klaar om op reis te gaan met Life? Kijk vanaf 9 november om 21:00 uur naar BBC First om de geheimen van de personages te ontdekken!

By Martha Hughes