Menu

Jouw Perfecte Partner In Crime

Met welke partner wil jij in het nieuwe jaar de misdaad bestrijden in onze gloednieuwe afleveringen?

Wat vinden wij toch zo boeiend aan onze favoriete misdaadseries? Is het de kick van de achtervolging als Father Brown er op zijn fiets vandoor spurt om zieltjes te redden?

Is het de morbide intrige terwijl het team van Silent Witness hun forensische gegevens doorspit? De zenuwslopende spanning als DCI Barnaby zorgvuldig berekent wie de dader is? De enorme omvang van alle actie op het eiland Saint Marie in Death in Paradise? Of komt het gewoon doordat onze favoriete partners in crime een misdaad oplossen en het recht laten zegevieren? Hier bij BBC First kunnen wij je in elk geval niet één specifieke reden geven waarom je onze diverse detectives moet kijken: het zijn voor ons allemaal toppers! 2020 maakt een vliegende start en brengt tal van onze meest geliefde misdaadseries weer op de buis; wie wordt jouw partner dit nieuwe jaar?

Father Brown, de partner van wie je het niet verwacht

Father Brown ziet er niet bepaald uit als het prototype misdaadbestrijder. Maar laat je niet misleiden door de buitenkant; deze geestelijke is namelijk niet alleen gespitst op het winnen van zieltjes, maar ook op het oplossen van misdaden. En ondanks dat Father Brown niet over het postuur van een typische detective beschikt, is hij allesbehalve traag: heb je gezien hoe vliegensvlug hij op zijn fiets de plaats delict bereikt? Zijn opgewektheid, intellect en goede bedoelingen maken goed wat hem ontbreekt aan organisatie en presentatie; Father Brown laat je nooit in de steek.

Wat staat hem te wachten in seizoen 8?

Bereid je voor op de terugkeer van Father Brown met al zijn vrienden. Hij onderzoekt merkwaardige gevallen, waaronder de moord op een lokale imker, een levensgevaarlijke kunsttentoonstelling en huiveringwekkende bedreigingen aan het adres van Mrs. McCarthy's eigen familie! Ook de jonge Bunty komt dit seizoen in de problemen als ze wordt beschuldigd van de moord op een aristocraat. Kan de tussenkomst van onze onwaarschijnlijke held haar een dodelijk lot besparen? Father Brown seizoen 8 begint woensdag 8 januari om 21:00.

DS Madeleine Dumas, een nieuwe partner

Inderdaad, op het eiland Saint Marie verschijnt een nieuwe detective ten tonele die je ongetwijfeld geweldig gaat vinden! Terwijl seizoen 8 een wat dubbelzinnig einde kende en we inmiddels weten dat arme Florence niet terugkeert, kunnen wij bevestigen dat actrice Aude Legastelois voortaan een vaste rol zal spelen als DS Madeleine Dumas. Hoewel ze even moet wennen aan de ongebruikelijke speurmethoden van DI Jack Mooney, weet ze zich snel aan te passen aan haar nieuwe omgeving en vriendschappen te sluiten met haar nieuwe collega's.

Waar krijgt zij mee te maken in seizoen 9?

De komst van een mysterieuze gemaskerde man is de voorbode van onraad, en Madeleine en het team moeten zich haasten om zijn identiteit te achterhalen. Tijd is cruciaal, want er dreigt mogelijk zelfs gevaar voor de familie van de detectives! Er gaat een gerucht dat ook voor DI Mooney het laatste seizoen op het eiland is aangebroken, en dus maken we in de loop van seizoen 9 kennis met een nieuwe detective. DI Neville Parker gaat het stokje overnemen van DI Mooney. Ongetwijfeld zal hij uitstekend werk leveren samen met zijn nieuwe partner DS Madeleine Dumas, dus we kunnen niet wachten om dit duo aan het werk te zien! Death in Paradise seizoen 9 begint maandag 13 januari om 21:00.

Nikki Alexander, de betrouwbare partner

Nikki is de lijm die het team van Silent Witness bij elkaar houdt, en dat weet ze ook! Het zelfvertrouwen en het vakmanschap van deze detective blijven elk seizoen gestaag groeien. Van haar deskundige kennis over botten waarmee ze een zaak oplost, tot een doelgerichte mep met een pijp waarmee ze een seriemoordenaar onklaar maakt en Jacks leven redt; we zijn altijd onder de indruk van Nikki's acties. Als je een intelligente, betrouwbare en wakkere detective zoekt waar je op kunt bouwen, dan is zij misschien wel jouw perfecte partner in crime! Bovendien heeft Nikki een warme persoonlijkheid met het hart op de tong en staat ze altijd klaar voor haar vrienden; wij zijn fan! Silent Witness – Seizoen 23 begint donderdag 16 en vrijdag 17 januari om 21:00.

Wat staat haar te wachten in seizoen 23?

Afgezien van Nikki's veranderde haarkleur gaat het team van Silent Witness gewoon verder waar het gebleven was. Dit seizoen ontrafelen Nikki, Clarissa, Jack en Dr. Thomas nieuwe schokkende misdaden, waaronder een lijk in een betonnen zuil van een parkeergarage, een neergestort vliegtuig en een wetenschappelijk onderzoek dat ontspoort. Zoals altijd zijn deze zaken niet wat ze lijken en moet het team alle mogelijke skills inzetten om achter de waarheid te komen. Dat stelt ze persoonlijk op de proef en vergt het uiterste van hun onderlinge relaties.

Wat actie betreft zullen we in het nieuwe jaar dus niets tekort komen. En de komende maanden is er zelfs nog meer misdaad om naar uit te kijken! We mogen ons namelijk verheugen op terugkerende favorieten, zoals Shakespeare and Hathaway, en op gloednieuwe detectiveduo’s in nieuwe series zoals Mallorca Files. Jouw perfecte partner in crime voor 2020: BBC First is er helemaal klaar voor!

By Martha Hughes