Menu

Maak een feestelijk reisje met BBC First

Koning Winter is terug; tijd om bij de kachel te kruipen met een lekkere deken en een warme kop chocomelk. En nu je er toch bent: zet meteen de tv aan en reis af naar het prachtige Engeland van BBC First! Wij nemen je maar al te graag mee naar de drukke straten van Londen of het (soms) zo rustige platteland van Midsomer; allemaal lekker vanuit je eigen luie stoel! Laten we daarom eens terugblikken op waar we het afgelopen jaar samen zijn geweest, en ons verheugen op de plekken die we vanaf de kerst kunnen bezoeken...

Waar waren we in 2019?

Schotland

Een bestemming die we absoluut vaker moeten bezoeken! We reisden naar het fraaie Schotland met Guilt; de geniale Marc Bonnar is al een favoriet op onze zender en wist ook in deze nieuwe serie ons enthousiasme te bevestigen.

Het Lake District

Die gekwelde vrouwen van Deep Water hadden aardig wat te verbergen, of niet? Ongelofelijk wat Kate had gedaan! Zoveel drama in zo'n rustig hoekje van de wereld!

Een prachtige zonnige setting die de duisterste geheimen verbergt!
Een prachtige zonnige setting die de duisterste geheimen verbergt!

Midsomer

Seizoen 20 van Midsomer Murders nam ons mee naar ons favoriete graafschap met moord en chaos. Barnaby en Winter kregen versterking van hun nieuwe, pittige sidekick Fleur, terwijl het team meer dan genoeg om handen kreeg, van moordzuchtige clowns tot dood door chocolade! Ter ere van twintig seizoenen Midsomer nodigden we je uit om te stemmen op je Meest Memorabele Midsomer Murders, waarover later meer...

Londen

Er speelde zich dit jaar ook flink wat actie af in de Britse hoofdstad! Van de politieke beslommeringen in Motherfatherson en Brexit: The Uncivil War, tot de forensische onderzoeken in Silent Witness en de gevaarlijke ondergrondse kliniek van Temple; in Londen was er aan drama geen gebrek. Verder onderzochten we een bijzonder familiemysterie met Mrs Wilson en kwamen we corrupte smerissen op het spoor in Line of Duty.

Het team van Line of Duty ontmaskerde corrupte smerissen in Londen
Het team van Line of Duty ontmaskerde corrupte smerissen in Londen

En natuurlijk was er Catastrophe met keiharde grappen en anders-dan-andere romantiek, waardoor we des te meer genoten van ons verblijf in Londen.

Dankzij Sharon en Rob was ons bezoek aan Londen een succes
Dankzij Sharon en Rob was ons bezoek aan Londen een succes

Buiten de landsgrenzen

Een buitenlands avontuur op zijn tijd; wie houdt daar nou niet van? BBC First bracht groot Brits talent naar het Europese vasteland met prachtige historische dramaseries zoals Les Miserables en The Durrells. Van de negentiende-eeuwse straten van Parijs tot de zonnige omgeving van Corfu in de jaren dertig; wij zetten Britse favorieten zoals Olivia Coleman en Keeley Hawes maar al te graag in een nieuwe setting. Ook kunnen we het fantastische World on Fire niet vergeten dat ons door Berlijn en Warschau voerde; een onvergetelijke reis vol liefdes, verliezen en levens tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een legendarische serie die wij ons nog lang zullen herinneren.

The Durrells nam ons dit jaar mee naar het zonnige Griekenland …geweldig!
The Durrells nam ons dit jaar mee naar het zonnige Griekenland …geweldig!

Waar gaan we deze feestdagen naar toe?

De Hebriden

Jawel, de vroedvrouwen zijn deze kerst terug met een heuse kerstspecial; dit jaar nemen ze ons helemaal mee naar de Buiten-Hebriden! Dit prachtige eiland voor de Schotse kust is afgelegen en rustig... maar dat wil nog niet zeggen dat er niets gebeurt! Moeder Mildred brengt de vroedvrouwen naar dit eiland om het tekort aan verpleegsters op te vangen. Maar onze meisjes staat een zware tijd te wachten, inclusief een paar ongehoorzame schapen. Verwacht huilen, lachen en heel veel baby's die de longen uit hun lijf schreeuwen terwijl de vroedvrouwen proberen op tijd klaar te zijn om met kerst weer aan te schuiven in Poplar. Volg het in Call the Midwife Christmas Special op 29 december om 19:30 uur.

Call The Midwife verkeert in feestelijke sferen!
Call The Midwife verkeert in feestelijke sferen!

Op naar het noorden

Haal je winterjas maar uit de kast voor een barre tocht naar het koude noorden van Engeland; het is tijd voor een bezoek aan het ijzige platteland met seizoen 7 en 8 van Dalziel and Pascoe. Wees gerust: de temperatuur loopt al snel op als ons favoriete excentrieke duo de strijd aanbindt met de misdaad.

De mannen zijn klaar voor kerst
De mannen zijn klaar voor kerst

Mis hem niet: in de eerste aflevering ontdekt Pascoe dat zijn eigen familie betrokken is bij een plaatselijke moord. Wat een schande! Ondertussen is het voor de altijd ellendige Dalziel misschien wel gedaan met zijn dagen van afhaalmaaltijden en potjes bier. Van zijn artsen krijgt hij te horen dat het tijd is om gezonder te gaan leven, maar je begrijpt dat Dalziel dat alles behalve goed nieuws vindt…Kijk seizoen 7 van Dalziel and Pascoe op BBC First, vanaf 2 december elke werkdag om 19:30 uur.

Dalziel geniet erg van zijn nieuwe trainingsschema...
Dalziel geniet erg van zijn nieuwe trainingsschema...

Devon (en een beetje Londen)

Reizend naar het zuiden van Engeland maken we kennis met Julia, die sinds haar recente scheiding in een indrukwekkend huis op het platteland woont. Maar misschien heeft ze een speciaal iemand gevonden om er samen van te genieten. Als ze de knappe jonge Benjamin ontmoet in een Londense kunstgalerij denkt ze dat ze weer iemand heeft gevonden om haar leven mee te delen. Of is hij wat haar familie vermoedt: de zoveelste gold digger?

Kijk vanaf 2 december elke maandag om 21:00 uur naar Gold Digger!

Wat een uitzicht...maar is het ware liefde?
Wat een uitzicht...maar is het ware liefde?

Terug naar Midsomer

De resultaten zijn binnen! Wij vroegen jullie om te stemmen op jullie Meest Memorabele Midsomer Murders uit onze top-20, en de reacties waren overweldigend. Duizenden van jullie hebben een stem uitgebracht, en wij hebben geluisterd. Vanaf 3 december beginnen we met een countdown van de resultaten van 20 naar 1, met elke werkdag om 20:20 uur een van de verkozen afleveringen. Kijk dus vooral om de resultaten te zien!

Waar kunnen we heen in het nieuwe jaar?

Sanditon

In januari gaan we terug naar het Austen-tijdperk; denk petticoats, paardenkoetsen en natuurlijk cricket bij de afternoon tea. We maken kennis met het jonge hoofdpersonage Charlotte. Pas verhuisd naar de nieuwe badplaats Sanditon komt ze terecht in familiedrama, romantische toestanden en schandalige geheimen. Dus pak je biezen en ontdek de badplaats.

Sanditon op zondag 26 januari om 21 uur (alleen op BBC First)!

Een kijkje achter de schermen van dit prachtige nieuwe kostuumdrama
Een kijkje achter de schermen van dit prachtige nieuwe kostuumdrama

Poplar

Na hun kerstexpeditie naar de Hebriden zien we de personages van Call The Midwife back terug in Poplar, waar hen weer onverwachte uitdagingen te wachten staan. Drugsmisbruik, kanker, tuberculose: het houdt maar niet op voor deze zusters!

Misdaad slaat de klok!

Al te veel kunnen we nog niet verklappen, alleen dat je je kunt verheugen op zonnige stranden en schilderachtige landschappen met onze favoriete partners in crime! Want ja, wij gaan weer mee op onderzoek met Shakespeare and Hathaway, springen op de fiets met Father Brown, nemen forensisch bewijsmateriaal onder de loep in Silent Witness en genieten van het zeebriesje in Death in Paradise. Het komende jaar zullen er nog enkele nieuwe gezichten verschijnen met nieuwe en exclusieve misdaadseries; wij kunnen niet wachten om ze met jullie te delen!

De crew van Silent Witness staat voor een groot onderzoek...
De crew van Silent Witness staat voor een groot onderzoek...

By Martha Hughes