Menu

Peaky Blinders

Maak kennis met de beruchte Peaky Blinders

Een van de meest veelgeprezen Britse tv-series ooit is deze maand te zien op BBC First, dus je kunt weer heerlijk genieten van Ontspannende Spanning in maart! Kijk vanaf woensdag 17 maart om 22:00 uur voor alle non-stop actie.

Ben je op zoek naar een duistere en gevaarlijke historische dramaserie vol misdaad? Dan heb je geluk! In de mistige steegjes van Birmingham, in het jaar 1919, vind je de beruchte bende Peaky Blinders. Samen terroriseren ze de lokale gemeenschap met hun weerzinwekkende praktijken. Onder leiding van de charmante maar gevaarlijke Thomas Shelby verdienen de Peaky Blinders hun geld met illegaal gokken, het bieden van bescherming en op de zwarte markt. Ze staan bekend om hun gelikte pakken en nog stijlvollere petten waaronder dodelijke scheermessen verstopt zitten die altijd en overal als wapen gebruikt kunnen worden.

Loont misdaad voor de Peaky Blinders of worden ze tegengehouden door een nieuwe detective die werkt aan een zaak tegen de bende? Lees verder om meer over de serie en de Peaky Blinders zelf te ontdekken…

Thomas Shelby – de charismatische leider

Thomas Shelby is de charmante maar gevaarlijke leider van de Peaky Blinders. Hij is een onderscheiden soldaat die meevocht in de Eerste Wereldoorlog en de nachtmerries uit zijn verleden achter zich wil laten. Daarnaast wil hij dat de Shelby-familienaam meer aanzien krijgt. Maar zijn methode om dit te bereiken, is alles behalve gebruikelijk. Thomas is een slinkse en meedogenloze crimineel die niet bang is om zijn charme en onverschrokkenheid in te zetten om te krijgen wat hij wil. Niemand staat Thomas Shelby in de weg zonder de dodelijke consequenties onder ogen te zien...

Polly Gray – de gevaarlijke matriarch

Polly is de tante van Thomas Shelby en de matriarch van de familie sinds de moeder van Thomas is overleden. Polly is genadeloos eerlijk, enorm trouw en van alle markten thuis; iemand waar je rekening mee moet houden dus! Je wil haar niet boos maken aangezien ze nergens voor terugdeinst. Polly doet voor niemand onder als het gaat om de praktijken die de Peaky Blinders uithalen, ook al is ze een vrouw in een door mannen gedomineerde bende. Ze beschikt over kennis en expertise, die ze vaak inzet om de jongere leden van de Shelby-familie in het gareel te houden. Polly heeft zo haar eigen demonen waar ze mee vecht, en soms wordt ze zelfs op meerdere manieren achtervolgd door haar verleden…

Arthur Shelby – de rechterhand

Iedere held heeft een sidekick nodig, toch? Zelfs als die held een gevaarlijke bendeleider met machtshonger is... Onze ‘anti-held’, Thomas Shelby, kan altijd op zijn rechterhand en sidekick Arthur Shelby rekenen. Verbonden door broederschap, maar vrijwillig partners in crime: dit paar is het ultieme misdaadduo. Thomas is meer het brein achter de operaties en Arthur zorgt voor de spierkracht. Door dit agressieve gedrag raakt Arthur regelmatig in de problemen, aangezien zijn emoties dan vaak de overhand nemen. Maar als zich de kans voordoet om de rol van leider van de Peaky Blinders over te nemen, blijft Arthur Thomas dan trouw of laat hij zich leiden door zijn emoties?

John Shelby – de loyale broer

John Shelby is een van de jongere leden van de Peaky Blinders, maar zijn gebrek aan ervaring maakt hij meer dan goed met zijn enthousiasme en kracht. Hij heeft een diepgewortelde haat tegen de politie en is niet bang om geweld te gebruiken om zijn familie te beschermen, die hij ongelooflijk trouw is. Hij is ook een slimme jongeman en is verantwoordelijk voor de gehele boekhouding van de familie. Hij kan net zoals zijn broers soms agressief en roekeloos zijn, maar hij heeft een zachtere, aardigere kant. Maar zal dit zachtere karakter de ondergang zijn voor de jonge John of zal hij een steeds hogere positie bij de Peaky Blinders bekleden?

Chester Campbell – de bemoeizuchtige Inspector

Chester Campbell is Inspector bij de Royal Irish Constabulary die ingehuurd is door Winston Churchill om een vermiste partij geweren op te sporen en terug te brengen. In Birmingham ontstaat er een vete tussen hem en de Peaky Blinders en vooral de Shelby-familie. Kan Inspector Chester hun gewelddadige activiteiten een halt toeroepen?

Op bevel van de Peaky Blinders... kijk voor gevaarlijke praktijken, broederschap en misdaad in overvloed vanaf woensdag 17 maart om 22:00 uur naar BBC First!

Vergeet niet dat je van nog meer misdaad kunt genieten op BBC First met nieuwe afleveringen van Broadchurch; zal het detectiveduo de vreselijke moordzaak die de hechte gemeenschap op zijn kop zette, tot op de bodem kunnen uitzoeken? Ontdek het elke zondag om 21:00 uur!

By Martha Hughes