Menu

Deep Water

Maak kennis met de gekwelde vrouwen van Deep Water

Bereid je voor want binnenkort is er een gloednieuwe emotionele thriller te zien op BBC First!

Tegen de prachtige achtergrond van het Engelse platteland (denk aan glooiende heuvels en stille meren), neemt de serie de stress van het moderne gezinsleven onder de loep. Maar niet alles is zo vredig als het lijkt op het stille Engelse platteland (Midsomer is het bewijs!), dus bereid je voor op bedrog, gebroken gezinnen, vermiste kinderen en vreselijke ongelukken.

In deze serie maken we kennis met drie gewone vrouwen die buitengewone keuzes maken in een poging om 'hun hoofd boven water te houden' en niet in de problemen te raken. Wie zijn deze vrouwen, hoe zien hun levens eruit en wat zijn hun geheimen? Lees verder voor een eerste kennismaking!

Naam: Lisa Kastillo Beroep: eigenaar van een dierenpension Gezinssituatie: getrouwd, drie kinderen Problemen: haar huwelijk is in het slop geraakt en ze heeft het gevoel dat het leven aan haar voorbijgaat...

Wat zit Lisa Kastillo dwars?
Wat zit Lisa Kastillo dwars?

Lisa heeft het druk met haar bedrijf en gezin, en ondertussen werkt haar man Joe alle uren van de dag als taxichauffeur. Ze is ontzettend jaloers op Kate die ook moeder is (en met wie we later kennismaken) omdat hun levens lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Haar leven staat echter op het punt nog meer uit de hand te lopen door een reeks gebeurtenissen vol bedrog, lust en verlies.

Lisa wordt gespeeld door de briljante Anna Friel, die recentelijk de moeder van een transgender kind speelde in de dramaserie Butterfly. Ook in deze rol worstelt ze met de uitdagingen van het moderne moederschap.

Anna zegt over haar personage: "Ik denk dat ze haar leven saai vindt. Lisa en haar man zijn uit elkaar gegroeid en ze heeft het gevoel dat het leven haar door de vingers glipt. Het verhaal gaat deels over het vinden van haar eigenwaarde."

Het personage krijgt te maken met problemen die velen zullen herkennen. Anna zelf heeft een tienerdochter uit een eerdere relatie en ze geeft toe: "De kinderen naar school brengen en weer ophalen, de huisdieren verzorgen en koken voor je gezin; het is een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden". Lisa's personage vertegenwoordigt deze dagelijkse worstelingen van het ouderschap.

Naam: Roz Toovey Beroep: fysiotherapeut Gezinssituatie: partner, één kind Problemen: haar partner is gokverslaafd en de schulden stapelen zich op...

Wat heeft Roz Toovey te verbergen?
Wat heeft Roz Toovey te verbergen?

Roz had ooit haar eigen succesvolle fysiotherapiepraktijk, maar door haar gokverslaafde vriend is ze alles kwijtgeraakt. Wanneer deurwaarders bij het gezin aankloppen, brengt dit hun huis en gezinsleven in gevaar. Roz staat voor een moeilijke keuze wanneer een rijke klant haar een aanbod doet om haar uit de schulden te helpen. Wat zal de impact hiervan zijn? De tijd zal het leren...

Roz wordt gespeeld door Sinead Keenan, een actrice die als moeder van een vermoord kind in het waargebeurde verhaal Little Boy Blue indruk maakte in het dramagenre.

Naam: Kate Riverty Beroep: huisvrouw Gezinssituatie: getrouwd, twee kinderen Problemen: geen! Geld, looks, een kast van een huis, het perfecte gezin... Kate heeft het allemaal! Of toch niet?

Waarom is Kate Riverty niet gelukkig?
Waarom is Kate Riverty niet gelukkig?

Kate is een mysterieuze vrouw; ze woont in een prachtig huis met uitzicht op het meer, ze heeft een geweldige echtgenoot en twee mooie kinderen en de andere moeders zijn stikjaloers op haar. Wat kan er dan misgaan? We weten niet wat dit zogenaamde perfecte plaatje moet verhullen, maar we weten wel dat er iets niet klopt!

Rosalind Eleazar, die de rol van Kate vertolkt, hint: "Niet alles is wat het lijkt. Kate heeft een beschermingsmechanisme. Zij en haar man houden de schone schijn op, maar hun huwelijk staat onder spanning." Zullen de problemen in hun perfecte leven de scheurtjes in de façade onthullen?

De connectie: DC Joanna Aspell

Weet DC Aspell het verband te leggen?
Weet DC Aspell het verband te leggen?

We weten nog niet veel over deze jonge detective, maar we weten wel dat zij een link vormt tussen de levens van de drie vrouwen.

DC Aspell wordt gespeeld door Faye Marsay, die je misschien kent van Game of Thrones of McMafia.

Wil je meer weten over deze vrouwen, hun diepste geheimen en hoever ze bereid zijn te gaan om deze verborgen te houden? Mis Deep Water dan niet! Vanaf 8 september elke zondag om 21:00 uur op BBC First.