Menu

McDonald & Dodds

Maak kennis met McDonald & Dodds: Jouw nieuwe partners in crime!

Deze twee misdaadbestrijders lijken op het eerste gezicht misschien niet het beste duo, maar we verzekeren je dat ze samen voor het nodige entertainment zorgen en doeltreffend te werk gaan! McDonald & Dodds zijn vanaf 26 juli om 21:00 uur te zien op BBC First.

Ze zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar kunnen een ambitieuze jonge detective uit de grote stad en een stille, oudere sergeant die van rust houdt samen het recht laten zegevieren? Jazeker! In de nieuwe misdaadserie McDonald & Dodds lost dit kersverse duo opmerkelijke misdaden op in een pittoresk stadje. Maak je op voor grote verrassingen, heel veel actie en een flinke dosis humor in deze briljante Britse serie.

Wie zijn de personages achter dit ongewone maar toch effectieve team?

McDonald

Naam: DCI Lauren McDonald Achtergrond: McDonald heeft bijna haar hele carrière gewerkt in ‘de harde buitenwijken van Zuid-Londen' Sterke punten: Hard, gedreven, getalenteerd, ambitieus Zwakke punten: Kan intimiderend zijn, wil altijd haar gelijk halen

Dodds

Naam: DS Dodds Achtergrond: Dodds werkt al jarenlang stilletjes achter zijn bureau op het politiestation van Bath. Hij staat meestal niet in de ‘frontlinie'. Sterke punten: Intelligent, ijverig, briljant in het oplossen van mysteries Zwakke punten: Verlegen, soms een gebrek aan zelfvertrouwen

Waar speelt de serie zich af?

De serie speelt zich af in het prachtige Engelse stadje Bath, een plek waar je niet zo snel ernstige misdrijven zou verwachten. Maar toch zouden McDonald en Dodds zomaar eens een paar criminelen kunnen ontmaskeren in de rijke families van dit pittoreske stadje.

Wat voor misdaden komen ze tegen?

De eerste misdaad heeft te maken met hebzucht. De moord op een man in het huis van een rijke familie overtreft ieders verbazing... Al deze actie is erg spannend voor Dodds, die het grootste gedeelte van zijn carrière achter zijn bureau heeft doorgebracht. In een poging Dodds vervroegd met pensioen te laten gaan, sturen zijn leidinggevenden hem met McDonald naar de frontlinie in de hoop dat hij wakker wordt geschud en zijn baan vaarwel zegt. Maar met behulp van McDonald lijkt het erop dat Dodds hier prima tegen opgewassen is. Hij zet zijn probleemoplossend vermogen en hernieuwde zelfvertrouwen in om samen met zijn partner moeilijke zaken op te lossen.

Wie speelt er in de serie?

Jason Watkins, een bekend gezicht voor trouwe kijkers van BBC First, neemt de rol van DS Dodds op zich. Watkins had een gastrol in seizoen 20 van Midsomer Murders, in seizoen 18 van Silent Witness en in seizoen 2 van Call the Midwife. Fans van de populaire politieserie Line of Duty kennen hem als Tim Ifield uit seizoen 4. Tala Gouveia speelt McDonald. Zij is wat nieuwer op acteergebied, maar heeft wel een rol gehad in bijvoorbeeld Cold Feet. We zijn heel blij dat ze haar debuut bij BBC First maakt als DCI McDonald!

Nog een bekend gezicht in de serie is Jack Ashton, beter bekend als Tom Hereward uit Call the Midwife. Ook Robert Lindsay is in de serie te zien als mogelijke verdachte in de eerste aflevering. Lindsay is bekend van zijn rol in de BBC-Serie My Family, waarin hij samenspeelt met de briljante Kris Marshall.

Je hoeft niet lang meer te wachten voor je je vast kunt bijten in al deze actie! McDonald & Dodds is vanaf zondag 26 juli om 21:00 uur te zien op BBC First.

By Martha Hughes