Menu

MotherFatherSon

Mother, Father, Son: een familievete met dramatische gevolgen

De verbluffende nieuwe serie, die vanaf 1 november op BBC First te zien is, is een spectaculaire binnenkomer met ijzersterke personages en gedurfde verhaallijnen. In MotherFatherSon wordt het privéleven politiek.

Wat is het belangrijkste voor een gezin? Loyaliteit, vertrouwen, liefde, zorg... Maar wat als deze dierbare banden ruw worden verstoord door geheimen en leugens? In het BBC First-drama MotherFatherSon worden de familiebanden aardig op de proef gesteld. De toch al turbulente levens van een steenrijke mediamagnaat met een vervreemde vrouw en een cokeverslaafde zoon worden nog verder op hun kop gezet wanneer zoon Caden een hartaanval krijgt. Dit heeft grote gevolgen voor dit gezin en nog grotere gevolgen voor het land, want dit is niet zomaar een familie. Dankzij het mediabedrijf van Max hebben moeder, vader en zoon samen de politieke macht in handen. Met deze macht moeten ze zorgvuldig omspringen om desastreuze gevolgen voor Groot-Brittannië te voorkomen...

Kijk vanaf 1 november naar BBC First om te zien wat deze moeder, vader en zoon in petto hebben voor elkaar, hun land en voor ons.

Mother: Kathryn Finch

Kathryn, ex-vrouw van een media-miljonair en moeder, is een gekrenkte vrouw. Haar ex-man heeft haar overduidelijk radeloos en kwaad gemaakt, maar waarom? Het antwoord op deze vraag laat nog even op zich wachten, maar het lijkt erop dat de vader van het gezin, Max, een erg manipulatieve man kan zijn... Kathryn helpt daklozen, serveert maaltijden en ondersteunt mensen die het minder breed hebben dan zijzelf; een bewonderenswaardige tijdsbesteding! Maar als ze met een van haar cliënten een ongewone relatie aangaat, willen vader en zoon daar een stokje voor steken om een mediaschandaal te voorkomen. Zal ze naar hun waarschuwingen luisteren of gaat ze recht tegen de overheersende mannen in haar gezin in?

Father: Max Finch

Max Finch staat aan het hoofd van meerdere mediabedrijven en met de verkiezingen in aantocht is hij druk bezig banden te smeden met politici. De ene na de andere meeting met minister-presidenten en potentiële nieuwe leiders staat op de agenda; het is aan hem wie er terug gaan komen voor de verkiezingen, en deze keuze gaat gepaard met een enorme invloed en macht. Max weet dat zijn tijd kostbaar is dus hij windt er geen doekjes om! Zou zijn huwelijk daardoor stuk zijn gelopen en kon hij daarom zijn gezin niet bij elkaar houden? De relatie met zijn zoon, die ook zijn werknemer is, is onconventioneel en gespannen. Dit kan conflicten opleveren voor Max. Welke invloed heeft zijn privéleven op zijn politieke keuzes?

Son: Caden Finch

Caden werkt in een van de vele Londense mediabedrijven van zijn vader, maar heeft het moeilijk. Hij houdt zich op de been met cocaïne. Zijn relaties met vrouwen zijn ongewoon en bedenkelijk; Caden is geen jongen die je aan je ouders wil voorstellen! Maar deze snelle, losbandige manier van leven heeft ernstige gevolgen. Hij ziet niet hoeveel kwaad hij zichzelf en de mensen om hem heen berokkent, maar dat verandert snel als zijn gezondheid een klap krijgt. Zal deze gebeurtenis Caden veranderen, en welke invloed zal dat hebben op Groot-Brittannië?

Mother, Father, Son

Als MotherFatherSon is het gezin samen onlosmakelijk verbonden met de politiek, met de bijbehorende macht en invloed. De scheuren in deze band worden echter zichtbaar wanneer listige acties tot ongunstige resultaten leiden. Komt het gezin weer bij elkaar, of worden ze nog verder uit elkaar gedreven wanneer loyaliteit en liefde volledig op de proef worden gesteld in deze intense serie?

En dan is er nog de mysterieuze verhaallijn over de verdwijning van een jong meisje en mogelijke verhulling van een misdaad... wat heeft het gezin hiermee te maken? Daar kom je maar op één manier achter – kijken dus!

Dit melodrama pakt groots uit en durft verschillende verhaallijnen en thema's te belichten, van een gezinsdrama tot politieke en sociale kwesties. Als modern Brits drama laat deze serie niets te wensen over. Maar er is ook ruimte voor wat luchtigheid! Het scherpe gevoel voor humor en de gevatte opmerkingen van Max en Kathryn maken van de serie soms een zwarte komedie.

Wie spelen er in MotherFatherSon? Dit is de eerste tv-serie voor de beroemde Hollywood-acteur Richard Gere. De Amerikaanse acteur, bekend van zijn rollen in Pretty Woman, An Officer and a Gentleman en Chicago, vertolkt in deze serie het genadeloze personage Max. Gere verdedigt zijn starre personage met de woorden “Max is eerlijk. Hij geeft om mensen. Hij wordt gewaardeerd door zijn personeel. Hij weet wie ze zijn, hoe ze heten en wat ze doen. Hij is geen doorsneeman.” De rol van Kathryn wordt gespeeld door Helen McCrory, een fantastische Britse actrice die je kent van haar rollen in populaire tv-series en films zoals Peaky Blinders en Harry Potter en de Halfbloed Prins.

Zorg dat je deze spannende serie vol drama en mysterie niet mist en kijk vanaf 1 november om 22:00 uur naar BBC First!

By Martha Hughes