Menu

Temple

De nieuwe medische serie Temple voert je mee door de metro van Londen.

BBC First presenteert Temple, een nieuw, zinderend medisch drama te zien vanaf 2 november, 21:00 uur. De riskante operaties en heldhaftige dokter in deze serie zorgen voor een bloedstollend drama. Waar speelt dit zich allemaal af?

Waar ga je naartoe als je dringend medische hulp nodig hebt?

  • A: De huisarts
  • B: Het dichtstbijzijnde ziekenhuis
  • C: Een geheim metrostation in de stad

Als je in Londen onder ongewone of dubieuze omstandigheden een dokter nodig hebt, is het antwoord C! In de groezelige tunnel van het verlaten metrostation Temple word je verwelkomd door dokter Daniel Milton. In deze illegale praktijk is alles geoorloofd. Wie is deze mysterieuze dokter en wat kunnen we verwachten van deze nieuwe BBC First-serie?

Dokter Daniel is een chirurg die, na een tragische speling van het lot, in een verlaten metrostation praktijk houdt voor iedereen die ervoor wil betalen. Het leven van Daniel wordt op zijn kop gezet als zijn vrouw een levensbedreigende ziekte krijgt die niet met gewone medicijnen behandeld kan worden. Hij geeft de hoop niet op, maar begint een ondergrondse praktijk in een poging zijn vrouw te redden. Deze geheime kliniek wordt ook een toevluchtsoord voor wanhopige en bange patiënten. Daniel krijgt hulp van twee onwaarschijnlijke collega's: Anna, een medisch onderzoeker, en Lee, een ontevreden metromedewerker. Zij staan klaar om te helpen bij de gevaarlijke ondergrondse operaties die Daniel uitvoert. Gelukkig is het niet alleen maar drama in de tunnels van Temple. Met af en toe een vleugje zwarte komedie weet deze serie je zeker te vermaken!

In de serie komen we enkele bekende gezichten tegen: Mark Strong, die dokter Milton speelt, was eerder te zien in de Hollywood-blockbuster Kingsman. Hij omschrijft zijn personage als “een complexe man met vele gezichten die tot het uiterste wordt gedreven als zijn wereld volledig instort.” Enthousiast omschrijft hij de serie als “een aangrijpend en menselijk verhaal over moraliteit in de samenleving van vandaag.” Ook onze eigen Carice van Houten, onder andere bekend van Game of Thrones, en Daniel Mays van BBC First-favoriet Line of Duty schitteren in deze serie. Wat een cast!

Temple stelt niet alleen de morele grenzen van Daniel op de proef, maar ook van ons als kijkers. Wat zouden wij doen als we voor de problemen zouden komen te staan waar hij voor staat, en hoe ver zouden wij gaan om onze geliefde te redden? Dit drama gaat over chaos en gevolgen, tragedie en het lot. Dit is dé serie die spanning brengt op de saaie zaterdagavond! Temple is te zien vanaf zaterdag 2 november, alleen op BBC First.

By Martha Hughes