Menu

Traces

Een bekend gezicht keert terug bij onze zoektocht naar de waarheid in Traces!

De nieuwe BBC First-serie ‘Traces’ start op 20 februari om 21:00 uur op BBC First met Martin Compston, ook wel bekend als Steve van Line of Duty!

We wachten allemaal met smart op het nieuwe seizoen van de snelle BBC First-misdaadserie Line of Duty, die bekendstaat om haar spannende verhaallijnen en fantastische cast. Terwijl we wachten vermaken we ons met de nieuwe serie ‘Traces’, waarin we Martin Compston eindelijk terugzien op het scherm! En er doet nog een bekend gezicht mee: Molly Windsor, die je misschien herkent uit het duistere waargebeurde drama ‘Three Girls', neemt de hoofdrol van Emma voor haar rekening. De serie is niet zo politiegericht als onze favoriet Line of Duty, maar er is genoeg mysterie, intrige en zelfs romantiek te beleven!

Waar gaat deze serie over?

De serie volgt Mollys personage Emma bij haar terugkeer naar haar geboortestad in Schotland voor een nieuwe baan als lab-assistente op het gebied van forensisch onderzoek. Emma is echter geen doorsnee lab-assistente: haar interesse in forensisch onderzoek begon in haar vroege jeugd, toen haar moeder werd vermoord. Begrijpelijkerwijs achtervolgt deze misdaad haar nog steeds, vooral omdat de dader tot op heden onbekend is. De spanning loopt op als Emma door haar verhuizing te maken krijgt met oude herinneringen én nieuwe ontdekkingen.

De aankomst van Emma in Schotland is het startsein voor drama
De aankomst van Emma in Schotland is het startsein voor drama

Emma wendt zich tot familie, vrienden en collega's als ze verborgen geheimen ontrafelt, maar al snel zal ze leren dat niet iedereen te vertrouwen is. In haar onzekerheid over wie ze kan vertrouwen ontmoet Emma Martins personage Daniel, een nieuwe kennis die al snel een goede vriend wordt. Terwijl hun relatie groeit, raakt Daniel verstrikt in zijn eigen problemen. Een van zijn bedrijven is namelijk de locatie van een dodelijke brand... weet hij daar meer vanaf?

Waar speelt de serie zich af?

Zoals te verwachten speelt deze BBC First-serie zich af op een prachtige locatie! Het decor van Traces is het spectaculaire Schotse landschap in en rondom Dundee. Dat betekent dus veel glooiende heuvels en schitterende kustlijnen. In tegenstelling tot wat je misschien had verwacht, is niet alles in Dundee gefilmd. Sommige scènes zijn opgenomen in Manchester, Engeland! Hoe dan ook zul je veel prachtige landschappen in de serie terugzien.

Op de set op de glooiende heuvels
Op de set op de glooiende heuvels

Wat vindt Martin Compston van de serie?

Martin zegt dat hij graag in de serie wilde meespelen vanwege het ‘sterke script'. Hij legt uit dat het verhaal vol onverwachte wendingen zit. Hij is zeer te spreken over de verhaallijn: “Ik vond het echt leuk om te lezen, het is een ware pageturner en je wilt constant weten wat er gaat gebeuren.’ Hij zegt ook dat we erop moeten rekenen om al snel met onze eigen theorieën te komen. Dat is natuurlijk geen probleem voor BBC First-fans!

Een mooie tijd op de set met Molly Windsor en Martin Compston
Een mooie tijd op de set met Molly Windsor en Martin Compston

Daniel is een personage dat Martin ‘lang niet had gespeeld', dus we kijken ernaar uit om hem in deze serie in een nieuw licht te zien. Hij legt uit dat er een romance opbloeit tussen zijn personage en dat van Molly en dat ‘de twee zelfs voor elkaar vallen'. Maar, zo zegt hij, de personages ‘bevinden zich ook in een turbulente tijd in hun leven, dus dat betekent onstuimige ontmoetingen!’.

Het paar komt dichter tot elkaar in deze emotionele misdaadserie
Het paar komt dichter tot elkaar in deze emotionele misdaadserie

Met één element van zijn personage had Martin wel wat moeite: het accent. Hij gaf aan dat ‘de producers erop stonden dat het een Dundee-accent moest zijn, maar ik woon samen met iemand uit Dundee en versta de helft van de tijd niet eens wat hij zegt'. O jee... Geen zorgen, Dundee-accent of niet, hij zet nog steeds een geweldig personage neer!

Toen we hem vroegen om de serie in één zin te omschrijven, zei hij: “Traces is een duistere en veranderlijke misdaadserie'. Klinkt goed!

Klinkt dat jou ook als muziek in de oren? Vergeet dan niet om vanaf 20 februari elke donderdag om 21:00 uur naar BBC First te kijken om te zien hoe het verhaal zich ontwikkelt en of de waarheid ontrafeld zal worden...