Menu

Trigonometry

Trigonometry: een hartverwarmend modern liefdesverhaal… met een twist

Wie houdt er niet van een fijne romantische dramaserie? Maar de moderne twist in dit liefdesverhaal zie je misschien niet aankomen… Trigonometry is vanaf 16 oktober om 22:00 uur te zien op BBC First.

Waar gaat de serie over?

Een bekende situatie voor velen van ons; een jong stel heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen door het dure stadsleven en de nog duurdere rekeningen. Een simpele oplossing? Neem gewoon een huurder in huis en verdien zo een extra zakcentje! Wanneer Gemma en Kieran Ray vinden, een jonge vrouw die op zoek is naar een betaalbaar appartement met gezellige huisgenoten in Londen, denken ze dat ze het antwoord op al hun problemen hebben gevonden…

Nu Ray in het leven is gekomen van het koppel, voelt het appartement eerder groter dan kleiner, en ze is een echte aanwinst voor de huishoudelijke taakverdeling. Maar al snel blijkt ze meer te worden dan een gewone huisgenoot! Gemma en Kieran beginnen een liefdesrelatie met Ray, als een soort ‘trigonometrie’. Het jonge trio zal moeten leren hun weg te vinden in deze nieuwe situatie; het zal zeker niet makkelijk zijn om zich aan te passen aan deze nieuwe manier van leven en liefhebben. Ondertussen vinden hun familie en vrienden het moeilijk om de polyamoreuze relatie te accepteren, waarbij sommigen zelfs hun zorgen uiten en suggereren dat de relatie al gedoemd is voordat deze nog maar is begonnen!

De serie neemt je mee in een achtbaan van emoties; met hoogte- en dieptepunten, ups en downs en een lach en een traan. Er wordt echter wel een herkenbaar en aandoenlijk beeld geschetst van de worstelingen in elke moderne relatie en al snel hoop je dat de personages het geluk vinden op welke manier dan ook.

Voor wie is Trigonometry?

Trigonometry is voor volwassenen van alle leeftijden! Iedereen die zich graag laat meeslepen door een goede verhaallijn vol romantiek, drama en humor zal deze serie geweldig vinden. Als je van typische romantische dramaseries houdt, zal deze serie zeker voor wat extra warmte zorgen op die koude herfstavonden.

Wie speelt er in de serie?

Er zijn enkele bekende gezichten te zien in de serie, maar ook een paar nieuwe! BBC First-fans herkennen Kieran, gespeeld door Gary Carr, wellicht als agent Fidel Best uit seizoen 1-3 van politieserie Death in Paradise. En als je geen aflevering van Downton Abbey hebt gemist, zou je Carr ook kunnen herkennen als jazzmuzikant Jack Ross uit seizoen 4! We kunnen niet wachten om Carr terug te zien op BBC First in deze nieuwe serie.

Keirans vriendin, Gemma, wordt gespeeld door Thalissa Teixeira, een relatief nieuw gezicht op BBC First. Teixeira was al te zien in een aflevering van Midsomer Murders (‘Death by Persuasion’, aflevering 5 van seizoen 19), maar dit wordt haar eerste vaste rol op BBC First. We zijn heel blij dat ze terug is!

Waar en wanneer is Trigonometry te zien?

De serie is vanaf 16 oktober te zien op BBC First. Kijk dus elke vrijdag om 22:00 uur en mis niets van alle dramatische ontwikkelingen!

By Martha Hughes