Menu

Valentine’s Day

We vieren Valentijnsdag met een terugblik op de mooiste tv-romances van BBC First en een vooruitblik op de romances die nog komen gaan

Wie houdt er nu niet van de liefde? Soms hebben we wat ‘doen ze het of doen ze het niet’-romantiek op ons scherm nodig om onze interesse te behouden, of dat nu in een kostuumdrama, een detective of een komedie met een twist is (weet je nog, Catastrophe?). Daarom mijmeren we deze Valentijnsdag over de liefdesverhalen van BBC First waar we geen genoeg van kunnen krijgen, van wervelende romances tot rampzalige dates.

Zuster Bernadette en dokter Turner - Call the Midwife

We leerden Shelagh Turner kennen als de hardwerkende zuster Bernadette van Nonnatus House. Het was wel even een verrassing toen deze devote collega en allemansvriend opeens in het middelpunt stond van een romantische verhaallijn! Maar met de bruiloft in seizoen twee en de adoptie van een kind in seizoen drie kwam alles voor dit stel op zijn pootjes terecht. Samen zijn ze nog steeds een hartverwarmend koppel dat we in Call the Midwife graag op ons scherm zien.

Niet vergeten: het nieuwe seizoen van Call the Midwife gaat elke dinsdag om 21:00 uur verder op BBC First!

Rob & Sharon - Catastrophe

De knipperlichtrelatie van Rob en Sharon laat ons nog steeds met vragen achter, maar nam ons ook mee op een hilarische reis vol ups en downs. Hoewel ze soms tegenpolen van elkaar waren, heeft hun onwaarschijnlijke romance bewezen dat de liefde echt op je pad komt wanneer je het niet verwacht, en dat relaties vaak chaotischer zijn dan we verwachten...

Cosette en Marius - Les Misérables

Bij hun eerste ontmoeting in de Jardin du Luxembourg in Parijs vielen de jonge Cosette en Marius als een blok voor elkaar. Natuurlijk leek het alsof hun liefde niet voorbestemd was toen Valjean Cosette verbood in te gaan op de hofmakerij en de grootvader van Marius weigerde toestemming te geven voor hun huwelijk. Maar er was licht aan het einde van de tunnel toen ze uiteindelijk de zegen van Valjean kregen nadat hij het leven van Marius redde. Les Mis zit vol ups en downs, maar deze relatie was zeker het hoogtepunt!

Louisa en Spira - The Durrells

De klassieke ‘wel/niet’-relatie tussen Louisa en Spiro heeft ons zowel vreugde als verdriet gebracht. Spiro had vanaf het begin, toen hij Louisa hielp met haar nieuwe huis in Corfu, een oogje op haar. Toen het er eindelijk op leek dat het stel het geluk kreeg dat ze verdienden, keerde Spiro's familie terug naar het eiland en kwam er een einde aan de plannen van het paar. En toen de familie Durrell in 1939 terug moest naar Engeland, moest Spiro Louisa wel laten gaan. Maar we denken met een warm hart terug aan hun romance!

Harry, Kasia & Lois - World on Fire

Het einde van deze memorabele driehoeksverhouding is nog niet in zicht. Toen Harry terugkwam bij Lois en zijn ontrouw bekende, dachten we dat het voorbij zou zijn. Wat een schok toen Louis alsnog voor Harry koos! Alles werd nog gecompliceerder toen Lois zwanger werd, terwijl het erop leek dat Harry nog steeds verliefd was op Kasia... we zijn zo benieuwd hoe het afloopt!

Hou deze serie in de gaten, want hij komt vast nog terug op ons scherm...

Dokter Nikki – Silent Witness

Arme Nikki heeft altijd haar hart op de tong gedragen, vanaf het allereerste begin toen ze een wereldreis wilde maken met medestudent en crush Scott King. Maar Nikki's carrièrekeuze voor patholoog gooide steeds roet in het eten, want het werk staat voorop. Ze heeft een aantal relaties en vrijages gehad, van Greg Walker tot Ryan McBride, maar is momenteel gesetteld met de Amerikaanse Matt Garcia, ondanks enkele onzekerheden. We hopen dat dit de ware is voor dokter Nikki!

De dames van Sanditon

Ondanks de negentiende-eeuwse setting hebben de dames van Sanditon bewezen erg onafhankelijk te zijn; romantiek mag, maar op hun voorwaarden! Zal Esther Denham eindelijk toegeven aan haar aanbidder Lord Babington, en zal Charlotte nader tot Young Stringer komen, of toch kiezen voor Sydney Parker? En hoe zit het met Georgiana Lambe en haar enorme fortuin? Gaat zij voor een gearrangeerd huwelijk, of zal ze zelf de liefde vinden?

Kijk elke zondag om 21:00 uur naar BBC First om daar achter te komen!

Steve Arnott - Line of Duty

Toegegeven, Steve is een ware datingramp, maar hij krijgt credits omdat hij het probeert. De stuitende affaire met getuige Lindsey Denton en zijn avonturen met mede-agent Samantha Railston kunnen we niet zomaar vergeten. Het leek nooit helemaal te werken voor die arme DS Arnott, dus laten we hopen dat hij in het nieuwe seizoen meer geluk heeft.

Als je Arnott op je scherm mist, kun je acteur Martin Compston ook zien schitteren in de nieuwe serie Traces. Hierin heeft hij een affaire met Emma, een jonge vrouw die de waarheid boven water wil halen over de moord op haar moeder. Te zien vanaf 20 februari om 21:00 uur. Alleen op BBC First!

Een eervolle vermelding voor...

Sommige shows hebben ultieme superkoppels die we alleen maar kunnen bewonderen. Tom en Joyce Barnaby van Midsomer Murders weten als stel de tand des tijds de doorstaan, ondanks de vele voortijdige doden in hun kleine stadje. En we zijn helemaal weg van Clarissa en Max uit Silent Witness, een stel dat elkaar onvoorwaardelijk steunt in goede én slechte tijden.

By Martha Hughes