Menu

Vier redenen om de misdaadserie DCI Banks te kijken

BBC First biedt volop keuze op het gebied van briljante Britse misdaadseries. Van klassiekers als Midsomer Murders en Dalziel and Pascoe tot nieuwere series als Death in Paradise en McDonald & Dodds; we kunnen er geen genoeg van krijgen! Dus toen we hoorden dat er weer een misdaadserie naar BBC First komt, konden we niet wachten om dit nieuws met jullie te delen!

Misdaadfans opgelet: op 7 september om 21:00 uur start de eerste aflevering van DCI Banks op BBC First. Daarna kun je elke maandagavond genieten van een nieuwe aflevering. Wil je meer weten over DCI Banks en de misdaden die op zijn pad komen? Lees dan verder en ontdek de vier redenen waarom je deze misdaadserie niet mag missen!

De getalenteerde cast en briljante personages

De serie draait om de ervaren Detective Chief Inspector Alan Banks; een koppige maar onvermoeibare detective met een passie voor misdaadbestrijding. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten DS Annie Cabbot en DI Helen Morton, evenals door DC Ken Blackstone; samen vormen ze een formidabel team voor gerechtigheid! We krijgen ook een kijkje in het privéleven van deze personages, buiten hun werk als topdetective.

De personages worden uiteraard vertolkt door briljante Britse acteurs die je wellicht herkent... DCI Banks wordt gespeeld door Stephen Tompkinson, een doorgewinterde drama-acteur die BBC First-fans kunnen herkennen als Davey McKenzie uit het eerste seizoen van The Split! Dramafans herkennen misschien ook Andrea Lowe die Banks' sidekick DS Cabbot speelt; de actrice schitterde in verschillende dramaseries, waaronder de populaire politieserie Murphy's Law. Een ander bekend gezicht voor BBC First-fans is Jack Deam die DC Blackstone speelt; Jack vertolkt Inspector Mallory in publieksfavoriet Father Brown! Met zo'n getalenteerde cast en interessante personages kunnen wij geen betere reden bedenken om naar deze serie te kijken.

De intrigerende mysteries

Een must voor elke goede dramaserie is een slimme plot met intrigerende verhaallijnen; DCI Banks heeft het allebei! Stap voor stap kijk je mee met het team tijdens fascinerende onderzoeken terwijl ze uiteenlopende mysteries proberen op te lossen: van brandstichting tot verdwijningszaken en seriemoordenaars. We willen niet te veel verklappen, maar we garanderen dat je na elke aflevering uitkijkt naar de volgende en dat je met stomheid geslagen zult zijn door de onverwachte wendingen...

Het pittoreske platteland en de sobere stad

DCI Banks speelt zich af in de fictieve stad Eastvale in North Yorkshire, waar het team zowel op het lokale platteland als in de binnenstad actief is. Deze serie biedt dus genoeg afwisseling qua landschap. Het platteland van Yorkshire zorgt voor een dramatische achtergrond die een typisch Britse charme en prachtige natuurbeelden oplevert. Dit landschap kan soms behoorlijk griezelig en kil aandoen, maar dit maakt de serie alleen maar spannender! Ook de stadse omgeving met haar geplaveide straten en donkere steegjes biedt de perfecte achtergrond voor een misdrijf.

Romantiek en humor voor een vleugje luchtigheid

Het is niet alleen ellende en onheil wat de klok slaat in DCI Banks, want dit team van detectives weet wel hoe ze een flinke dosis humor en sarcasme in de strijd moeten gooien! Van hilarische oneliners tot voortdurende plagerijen tussen collega's: gedurende de serie is er ook ruimte voor de nodige humor tussen al het serieuze misdaadgeweld. Bovendien hangt er misschien wel romantiek in de lucht voor onze hoofdpersoon DCI Banks die verliefd wordt op een van zijn collega's...

Wat wil je nog meer in een Britse misdaadserie? Nieuwsgierig geworden naar DCI Banks? Kijk dan naar de eerste aflevering op 7 september om 21:00 uur op BBC First.

By Martha Hughes