Menu

Vier redenen om in februari te genieten van misdaadseries op BBC First

Het is geen geheim dat we bij BBC First van een goede misdaadserie houden; een avond vol spanning en mysterie na een lange dag is onze favoriete manier om te ontspannen en tot rust te komen! Maar wat heeft deze maand voor ons in petto? Lees verder en ontdek onze nieuwste series en waarom je ze niet mag missen!

1. De bekende gezichten Bekende gezichten in overvloed op BBC First in februari… Bekroonde acteurs David Tennant en Olivia Colman schitteren als een onconventioneel maar vastberaden detective-duo in de spannende serie Broadchurch. Wellicht herken je ook andere briljante Britse acteurs in deze serie, zoals Jodie Whittaker, Eve Myles en Phoebe Waller-Bridge.

Daarnaast zijn er voor BBC First-fans enkele bekende gezichten te zien in het waargebeurde misdaaddrama The Salisbury Poisonings. Misschien herken je actrice Annabel Scholey als Nina van The Split of ken je Nigel Lindsay als Rhodri van The Last Kingdom. We kunnen niet wachten om al deze bekende gezichten terug te zien op het scherm om de donkere winterdagen op te fleuren!

2. De prachtige maar dodelijke locaties Bij BBC First genieten we altijd van schilderachtige Britse locaties; van pittoreske dorpjes tot bruisende steden, ook deze maand is er weer geen gebrek aan spectaculaire landschappen!

Een reden waarom je deze nieuwe misdaadseries niet mag missen zijn de prachtige maar gevaarlijke locaties. Het indrukwekkende landschap van Broadchurch houdt je aan de buis gekluisterd; van het zandstrand tot de schilderachtige geplaveide straatjes, het stadje is een plaatje. Ook de zonnige stranden van Spanje zijn een lust voor het oog in de nieuwe serie The Mallorca Files; de uitzichten op indrukwekkend hoge palmbomen en serene zeilboten zorgen voor een beetje warmte in deze koude maand. Vergeet ook niet het verbluffend mooie eiland St Marie een bezoekje te brengen met nieuwe afleveringen van Death in Paradise, evenals de mistige straten van Victoriaans Londen met nieuwe afleveringen van Miss Scarlett and The Duke.

Maar pas op, want al deze spectaculaire locaties zijn veel dodelijker dan je denkt, dus houd je ogen en oren open!

3. Het waargebeurde verhaal achter de misdaad Waargebeurd misdaaddrama The Salisbury Poisonings geeft ons een fascinerende kijk op het echte verhaal achter een schokkend misdrijf. De serie concentreert zich op de echte mensen achter de tragische gebeurtenis, zoals de eerstehulpverleners die ter plekke waren bij de vergiftiging, de politieagenten die betrokken waren bij het oplossen van de moorden en de gemeenschap die dit vreselijke misdrijf kreeg te verwerken. Deze serie geeft ons een nieuwe kijk op waargebeurde misdaad en houdt je op het puntje van je stoel.

4. De ontspannende spanning! Onze laatste reden om de nieuwste misdaadseries te kijken, is natuurlijk de ontspannende spanning die al deze series bieden! Of je nu de voorkeur geeft aan luchtigere detective-duo's of aan duistere waargebeurde misdaad, wij garanderen je dat je met deze series echt kunt ontspannen en ontsnappen in het meeslepende drama. Dus ga er lekker voor zitten, geniet van een hapje en een drankje en laat die ontspannende spanning maar komen!

Zet deze datums in je agenda:

  1. Seizoen 2 van The Mallorca Files is vanaf 2 februari elke dinsdag om 21:00 uur te zien.

  2. Seizoen 1 van Broadchurch is vanaf 14 februari elke zondag om 21:00 uur te zien.

  3. The Salisbury Poisonings is vanaf 17 februari elke woensdag om 22:00 uur te zien.

  4. Death in Paradise is elke maandag om 21:00 uur te zien.

  5. Miss Scarlett and The Duke is elke donderdag om 21:00 uur te zien.

By Martha Hughes