Menu

Home

Vier redenen waarom we staan te trappelen om het nieuwe comedy-drama Home te zien

Stel je voor dat je terug naar huis rijdt na een vakantie in het buitenland met je gezin. Je zet je auto voor de deur en wil niks liever dan even ontspannen na een lange reis en je koffer uitpakken. Maar tot je verbazing heb je meer meegenomen dan je lief is. Als je de kofferbak opent, zie je een levensgrote verrassing... een volwassen man!

Dit is wat Peter, Katy en Katy's zoon John te wachten staat bij thuiskomst in het stadje Dorking. Wanneer het kersverse gezin de Syrische vluchteling Sami in hun kofferbak aantreft, verwelkomen ze hem (langzaam) in hun leven. Ze helpen hem om zijn vrouw en kind te vinden, die naar Duitsland zijn gevlucht. Maar kunnen Sami en zijn nieuwe familie Sami's gezin ervan overtuigen om in Engeland te gaan wonen? Home verkent op doordachte en verrassende wijze de kwetsbaarheid waarmee gezinnen uit elkaar worden gerukt en weer bij elkaar komen, met een flinke dosis Britse humor en drama.

Lees verder voor de vier redenen waarom we niet kunnen wachten om Home te zien, vanaf vrijdag 11 december om 22:00 uur.

1. De hilarische personages

De hoofdrolspelers van deze serie zijn ware entertainers. De goedhartige Katy en haar zoontje John krijgen behoorlijk wat voor de kiezen met de komst van Sami, wat leidt tot hilarische taferelen. Katy's partner Peter is net bij Katy komen wonen. Hun relatie is nog pril en hij moet haar zoon John nog voor zich zien te winnen. Zijn eerste reactie is dat Engeland “volle bak is” en zijn scènes met Sami zijn altijd fantastisch. Vooral één bepaalde scène met het speciale fleecevest van Peter...

2. De levensechte situaties

Home is niet alleen grappig, maar brengt ook relevante thema's uit het dagelijks leven aan het licht. In de serie komen grote gespreksonderwerpen, zoals immigratie, stereotypen en Brexit aan bod. Maar de serie biedt ook een nieuw perspectief op ons dagelijks leven en leert ons om onze vrienden en familie te waarderen, wie ze ook zijn en waar ze ook vandaan komen.

3. De scherpe one-liners

We gaan niet alle goede one-liners verklappen, maar geven toch graag een voorproefje van wat je van Home kunt verwachten. De serie zit vol zwarte humor. Sami vertelt aan Katy dat hij en zijn vrouw, die door een Duits gezin in Berlijn is opgevangen, bijna waren gescheiden voordat de oorlog in Syrië uitbrak. En dan zegt hij het volgende: “Het is erg moeilijk om een gesprek over je relatie te voeren tijdens een burgeroorlog. ‘Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij... en aan de vatbommen, maar vooral aan mij’.”

4. De typisch Britse sfeer

Het stadje Dorking is de perfecte setting voor een typisch gezin uit de Britse middenklasse, een schril contrast met de wereld van Sami in Syrië. De serie neemt ons mee naar een gemoedelijk en huiselijk typisch Brits stadje met boomrijke straten, authentieke rijtjeshuizen en vriendelijke buren. Dat echte Britse gevoel komt niet alleen door de setting; ook de humor is onmiskenbaar Brits. De personages uiten zich graag met een flinke dosis zelfspot. Maak je dus op voor spitsvondige opmerkingen, sarcasme en grove taal!

Als je deze nieuwe serie bij jou thuis wilt verwelkomen, kijk dan vanaf vrijdag 11 december om 22:00 uur naar BBC First!

By Martha Hughes