Menu

The Trouble with Maggie Cole

Wat is het probleem met Maggie Cole?

Dawn French schittert als plaatselijke roddeltante met een groot hart maar nog grotere mond in deze serie vol drama die zich afspeelt in een pittoresk kustdorp.

Stiekem houden we allemaal wel eens van roddelen met onze vrienden of familie; over bekende mensen, politieke schandalen of lokaal nieuws. Maar Maggie Cole weet de roddelkunst tot een hoger niveau te tillen. De gemeenschap van het kleine plaatsje Thurlbury krijgt het flink te verduren als Maggie haar roddels deelt met een radiojournalist en het verhaal online viral gaat. Benieuwd? Lees verder om meer te weten te komen en kijk vanaf 28 juli om 21:00 uur naar The Trouble with Maggie Cole, nieuw en exclusief op BBC First!

Wie is deze onruststoker Maggie Cole?

Maggie Cole is een zelfbenoemde ‘plaatselijke historicus’ met een voorliefde voor alles wat met Thurlbury te maken heeft. Ze is opgegroeid in dit dorp aan de kust van Devon, Zuid-Engeland, en claimt dan ook alles te weten over de hele geschiedenis van de regio. Maggie is gepassioneerd over het dorp en organiseert lokale evenementen, inzamelingsacties en vieringen waar ze maar kan. Ondanks haar geroddel komt ze op velen over als een betrokken inwoner. Maggie kent natuurlijk iedereen! Maggie bemoeit zich met iedereen, van winkeliers tot barkeepers en van dokters tot kappers. Haar man is schoolhoofd van de lokale school en ook haar beste vriendin geeft daar les, dus krijgt ze vaak sappige roddels mee over de kinderen en hun ouders. In tegenstelling tot Maggie is haar zoon Jamie niet zo'n Thurlbury-fan. Hij is het dorp ontvlucht om samen met zijn vrouw Becka ergens anders te gaan wonen.

Welke geheimen wil ze zo graag onthullen?

Maggie wil maar al te graag plaatselijke roddels delen wanneer ze gevraagd wordt een interview te geven aan een lokaal radiostation. Na meer dan een paar drankjes praat Maggie haar mond voorbij en komen de geheimen boven water! Van schunnige affaires tot winnaars van de loterij, geen enkel detail wordt bespaard gebleven. Ze deelt alle roddels met de journalist die maar al te graag naar Maggie luistert. Maar wat zijn de gevolgen voor de betrokkenen? Verbroken relaties, verbroken vriendschappen en zelfs rechtszaken? De tijd zal het leren, maar als het verhaal van de dronken kletskous het land rond gaat, zet Maggies nieuwe bekendheid als viral sensatie een aantal onverwachte en schokkende gebeurtenissen in gang.

Waar speelt de serie zich af?

The Trouble with Maggie Cole speelt zich af in een prachtig dorp in Devon. Het pittoreske kustlandschap lijkt de perfecte setting - totdat het drama zich ontvouwt. De serie is gefilmd in verschillende locaties in Cornwall en Devon (Zuid-Engeland). Er is gefilmd op verschillende locaties, van grote steden als Plymouth tot kleinere en ongewonere locaties als Burgh Island, een uniek eiland voor de kust van Devon dat alleen bij laagwater via een zandstrook toegankelijk is. Met deze schitterende locaties is het nog leuker om naar de serie te kijken!

Wie speelt er in de serie?

Er zit een aantal bekende gezichten in de serie. Om te beginnen schittert de briljante actrice en comédienne Dawn French in de hoofdrol. French is bekend van haar rollen in komedies als The Vicar of Dibley en French and Saunders, maar heeft ook gespeeld in kostuumdrama's zoals Lark Rise to Candleford en familiefilms zoals Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Met zo'n groot repertoire van zowel drama als komedie op haar naam, kun je in de serie een flinke dosis van beide verwachten.

Haar tegenspeler Mark Heap, die Maggies man Peter speelt, heeft ook de nodige ervaring als acteur in komedies en dramaseries. Hij speelde al eerder met French samen in het kostuumdrama Lark Rise to Candleford en was te zien in komedies zoals The Green Wing en Friday Night Dinner. Oplettende BBC-fans zullen ook Maggies vriendin Jill, gespeeld door Julie Hesmondhalgh, herkennen als Amanda uit seizoen twee van de politieserie Happy Valley. Ze was ook te zien in de eerste aflevering van seizoen vier van het komediedrama Catastrophe en in een aflevering van de misdaadserie Dalziel and Pascoe. Hiermee vormt ze een fantastische aanvulling op de cast van Maggie Cole.

De oneliners en schokkende waarheden in dit karaktervolle verhaal zijn goed voor een flinke dosis humor en zullen je tot het einde versteld doen staan. The Trouble with Maggie Cole is vanaf 28 juli om 21:00 uur te zien op BBC First. Mis het niet!

By Martha Hughes