Blog Image

Johnny Vegas schittert in drie nieuwe detectives!

Bereid je voor op humor, mysterie en mord!

Opgelet, Agatha Christie! We hebben drie eigenzinnige moderne mysteries voor je waarbij je van begin tot eind blijft lachen en gissen, namelijk 'Murder on the Blackpool Express', 'Death on the Tyne' en 'Dial M for Middlesbrough'.

We weten dat je nu waarschijnlijk denkt: wacht eens even, was het niet Death on the NILE en stond de M niet voor Murder? Je hebt gelijk, maar dit zijn niet de klassieke spannende meesterwerken van Alfred Hitchcock en Agatha Christie; deze detectives zijn eerder een leuke knipoog naar het misdaadgenre, zonder de donkere en serieuze toon van de misdaadthrillers waardoor ze geïnspireerd zijn.

Murder on the Blackpool Express

Johnny Vegas is alles wat je van hem verwacht: hilarisch, sympathiek en nuchter. De warme klanken van zijn Noord-Engelse accent passen perfect bij zijn Draper's Tour-uniform en zijn overduidelijke tegenzin als hij een tourbus vol oude dames naar Blackpool moet rijden. Jerry (Johnny Vegas) wordt vergezeld door de opgewekte Gemma (Sian Gibson) die erop staat dat elke zitplaats in hun bus eersteklas is. En het lijkt er inderdaad op dat hun passagiers meer krijgen dan waar ze op gerekend hadden... 'Onze moordtour is zo goed dat je er een echte moord voor zou doen', grapt Gemma sarcastisch, terwijl ze ontkent dat er echt iets mis is. Maar het ziet ernaar uit dat haar ongelijk bewezen wordt, als het moorden niet ophoudt en het steeds onwaarschijnlijker wordt dat ze nog een vijfsterrenrecensie zal krijgen voor de ervaring van echte moorden. Eens kijken of jij op maandag 15 januari om 21:00 uur de dader kunt aanwijzen.

JOHNNY VEGAS-blog

Als je meer wilt van Jerry en Gemma's ongelukkige avonturen, dan hebben we op maandag 22 januari om 21:00 uur nog een aflevering over het Draper's Tour-duo voor je. 'Death on the Tyne' is net zo grappig en vol onverwachte wendingen, terwijl Terry en Gemma deze keer een groep gepensioneerden van Newcastle naar Amsterdam brengen op een veerboot vol louche personeel, onstuimige passagiers en waardeloze prullaria uit de souvenirwinkel. Met drie bejaarde dames en een paar doorgewinterde zeelieden op de verdachtenlijst is alles mogelijk. Ook de romantiek mag niet ontbreken, dus dit vervolg zit boordevol hartstocht en vragen waarop je bloedgraag antwoord wilt.

JOHNNY VEGAS-blog

Eindeloze spanning! Op 29 januari neemt Terry in 'Dial M for Middlesbrough' nogmaals plaats achter het stuur van de Draper's Tour-bus, dit keer voor een rit langs de interessante bezienswaardigheden van Middlesbrough. Maar helaas... Gemma's droom van een moordvrije tour valt in diggelen als de motor van de tourbus het begeeft. Ze zoeken hun toevlucht in een vervallen caravanpark (met de toepasselijke naam 'Shady Creek Caravan Park') waar de groepsleden één voor één verdwijnen. Wie kunnen ze vertrouwen? Wie is de volgende? Is dit het einde van Draper's Tours? Is dit het einde van Jerry en Gemma?

JOHNNY VEGAS-blog

Ben je wel in voor een goede dosis humor, uitgesproken personages en schokkende wendingen? Dan mag je deze detectives niet missen. Kijk naar Johnny Vegas en drie collecties maffe verdachten in deze moderne moordmysteries om de maandagblues van januari te verzachten.

 

Door Cait O’Sullivan