Blog Image

All Creatures Great and Small: Maak kennis met de serie die ‘de ziel heelt en koeien geneest’

Tuesday 6 April 2021

In deze uitdagende tijden hebben we behoefte aan rust en kalmte in ons leven.

Hoe kun je beter relaxen dan met een reis terug in de tijd naar een eenvoudigere manier van leven? Het gerenommeerde nieuwe historische drama All Creatures Great and Small is vanaf dinsdag 13 april om 21:00 uur te zien. Alleen op BBC First!

De serie is in veel andere landen al een hit. Volgens de New York Times bijvoorbeeld kan de serie ‘koeien genezen en zielen helen'. Nu maakt All Creatures Great and Small haar langverwachte debuut bij BBC First, zodat het hartverwarmende comfort van het eenvoudige Engelse boerenleven te zien is in Nederlandse en Belgische huiskamers. Lees verder om meer te weten te komen over de serie, van de schitterende locaties tot de getalenteerde cast!

Waar gaat de serie over?

De serie is gebaseerd op de memoires van James Herriot. We volgen de jonge James die aan het eind van de jaren ‘30 van de vorige eeuw naar het prachtige Yorkshire Dales verhuist om daar als dierenarts te werken. Misschien ken je de eerste tv-serie nog die in 1978 van de boeken werd gemaakt. Ook toen zorgde de serie bij veel kijkers voor een nostalgisch gevoel en verlangen naar het buitenleven op het wonderschone Engelse platteland. In deze remake komt de serie opnieuw tot leven, maar in de kern blijft het verhaal trouw aan de oorspronkelijke memoires en tv-serie.

All Creatures Great and Small

In zijn nieuwe leven in de Yorkshire Dales ontmoet hoofdpersoon James Herriot een aantal eigenzinnige maar sympathieke personages (zowel mensen als dieren) die hem nieuwe uitdagingen brengen... Van zijn nieuwe baas, de strenge en grillige dierenarts Siegfried, tot de sympathieke boerendochter Helen waar James al snel een oogje op krijgt. In deze hartverwarmende dramaserie is aan intrigerende verhaallijnen en fascinerende personages geen gebrek. En aangezien James dierenarts is, zit de serie ook vol met schattige dieren. Pekinees Tricki Woo, een verwend schoothondje dat vaak in de serie te zien is, gaat vast en zeker je hart stelen. Kijk dat koppie nou!

All Creatures Great and Small

Waar en wanneer speelt de serie zich af?

All Creatures Great and Small speelt zich af in het hart van de idyllische Yorkshire Dales. De serie geeft een speciaal inkijkje in het leven in Engeland in de jaren ‘30 en de hechte plattelandsgemeenschappen van die tijd.

Als je naar de serie kijkt wordt je meegezogen in deze tijd en deze setting, met een warme deken van nostalgie.

All Creatures Great and Small

Wie zijn er te zien in All Creatures Great and Small?

We zijn blij om wat nieuwe gezichten te zien in deze serie, zoals Nicholas Ralph die zijn tv-debuut maakt als James Herriot.

Met sommige andere acteurs zijn BBC First-fans al wel bekend. Zoals Callum Woodhouse, die je misschien kent als Leslie uit het populaire kostuumdrama The Durrells. Matthew Lewis, in deze serie een rijk landeigenaar, is een ander bekend gezicht. Sommige kijkers kennen hem misschien van de misdaadserie Ripper Street, maar hij is het bekendst door zijn rol in Harry Potter. Oplettende liefhebbers van misdaadseries herkennen ook de acteur Samuel West (Siegfried). Hij had een gastrol in seizoen 9 van Death in Paradise en in twee afleveringen van Midsomer Murders.

En al dit talent is niet alleen vóór de camera te vinden; de eerste aflevering is geregisseerd door een van de mensen achter Downton Abbey!

All Creatures Great and Small

Klaar voor een nostalgisch reisje naar het prachtige Yorkshire Dales? Kijk naar All Creatures Great and Small, elke dinsdag vanaf 13 april om 21:00 uur, alleen bij BBC First!

By Martha Hughes