Blog Image

Een explosieve start voor Nikki in een gloednieuw seizoen van Silent Witness

Ontdek het nieuwe seizoen van Silent Witness met een exclusief BBC First-interview: Emilia Fox en David Caves beantwoorden jullie fanvragen.

Seizoen 26 gaat knallend van start...letterlijk! Een verdachte dood die mogelijk verband houdt met een maffiagroep brengt iedereen die aan de zaak werkt in gevaar. Nikki (Emilia Fox) raakt meer verstrikt in de zaak dan ze ooit had kunnen verwachten, door de betrokkenheid van iemand dicht bij haar...

Silent_Witness_S26

Na Simone Tylers vertrek in seizoen 25 wordt het team van het Lyell Centre versterkt door twee nieuwe leden. Ten eerste is er Velvy Schur (Alastair Michael). Hij is een anatomisch pathologisch technoloog in opleiding en is nieuwsgierig, leergierig en dankbaar voor elke kans om zijn skills op de proef te stellen. Omdat hij nieuw is op het gebied van pathologie, volgt hij Nikki en Jack (David Caves) graag zo veel mogelijk op de voet... Soms iets te veel, als je het Jack vraagt!

Maar hoe is Velvy bij het Lyell Centre terechtgekomen? In de eerste aflevering zien we dat Velvy is gescout door ex-collega Clarissa (Liz Carr), dus hij moet wel het neusje van de zalm zijn! Maar naast zijn werk heeft Velvy een ingewikkeld leven…

Velvy maakte deel uit van een orthodox-joodse gemeenschap waar hij vervolgens uitstapte. Nikki ondervraagt hem hierover later in het seizoen, waardoor fans een nieuw inzicht krijgen in zijn persoonlijke ervaring en ontwikkeling. We zien dat hij zijn oude leven en gemeenschap mist, maar zal hij de sprong wagen en contact opnemen?

Silent_Witness_S26

Het tweede nieuwe lid van het Lyell Centre is Gabriel Folukoya (Aki Omoshaybi), een data-expert en patholoog die voor het eerst aan het team wordt voorgesteld wanneer een bankier voortijdig aan zijn einde komt. Onder de indruk van Gabriels forensische vaardigheden proberen Jack en Nikki hem over te halen om hun team te komen versterken. Maar Gabriel is liever bezig in het lab dan dat hij autopsieën uitvoert. Naarmate het seizoen vordert, hopen we dat Gabriel uit zijn comfortzone stapt. Kan hij het leven bij het Lyell aan?

Exclusief BBC First-interview met Emilia Fox en David Caves 

#Jakki is sterker dan ooit en we kregen de kans om Emilia Fox (Nikki Alexander) en David Caves (Jack Hodgson) jullie fanvragen te stellen.

Silent_Witness_S26

Wat kunnen we dit seizoen verwachten rond Jack en Nikki's relatie?

David: Het gaat zeker niet van een leien dakje. Zoals bij elke romance is er hier en daar wel eens ruzie, maar ze proberen conflicten met elkaar te vermijden. Natuurlijk willen we de aandacht niet afleiden van het oplossen van misdaden, maar we weten dat het publiek ervan smult, dus geven we een klein kijkje in hun relatie. Mis het nieuwe seizoen dus niet!

Krijgen we een officiële date te zien tussen Jack en Nikki?

David: Voor seizoen 25 werd een date gefilmd tussen Jack en Nikki in een pub, die de aflevering helaas niet heeft gehaald.

Emilia: Als Jack Nikki zou meenemen op een date zou het misschien leuk zijn om naar Nederland of België te gaan of wellicht een escaperoom. Ik zou het geweldig vinden als ze samen op een leuke date zouden gaan!

Silent_Witness_S26

Hoe gaat Jack om met het overlijden van zijn vader in het laatste seizoen?

David: Hij worstelt ermee, het weegt zwaar op hem. Maar zijn aandacht gaat al snel uit naar de zorg voor zijn nichtje Cara (Rhiannon May); zij treedt in Jacks voetsporen door criminologie te gaan studeren aan de universiteit. Jack wordt een vaderfiguur voor haar en er zijn enkele conflicten waar ze beiden mee te maken krijgen, wanneer Cara meer betrokken raakt bij zaken. Hij wil niet dat zijn kwetsbare nichtje in de duistere wereld van Jack en Nikki terechtkomt.

Silent_Witness_S26

Hoe was het om Nikki Alexander te spelen door de jaren heen?

Emilia: Een waar voorrecht, want het gebeurt niet vaak dat je een personage zo lang mag spelen. Die vertrouwdheid is heel geruststellend. De verhaallijnen zijn altijd zo verschillend en ik zie het als een uitdaging om de nieuwe verhalen die de schrijvers elk seizoen bedenken tot leven te brengen. Nikki staat vaak onder hoge druk en dat zien we in de allereerste aflevering van seizoen 26 ook weer!

Duik in de wereld van de pathologie op BBC First vanaf vrijdag 14 april om 21:00 uur voor dubbele afleveringen van Silent Witness. Tot dan!

Door Milan Wells