Blog Image

Forensisch onderzoek en romantiek: Silent Witness keert terug voor seizoen 25

Het langstlopende misdaaddrama van Groot-Brittannië keert terug met meer plotwendingen en romantiek...

Silent Witness is er weer met het gloednieuwe seizoen 25! Het team verwelkomt ons allemaal terug in Lyell Centre en er staat hun ook een verrassingsbezoek te wachten van een oude vriendin...

We geven je een samenvatting van seizoen 24 vlak voor het nieuwe seizoen wordt uitgezonden, om je geheugen op te frissen voordat je er weer helemaal induikt.

WAARSCHUWING: spoilers voor seizoen 24!

Afgelopen seizoen kreeg het team van Lyell Centre twee nieuwe leden: Adam (Jason Wong) en Simone (Genesis Lynea) voegden zich bij Nikki (Emilia Fox) en Jack (David Caves). Beiden waren nodig om het team te versterken na de plotselinge dood van dr. Thomas Chamberlain (Richard Lintern) en het vertrek van Clarissa Mullery (Liz Carr).

SW S25

Nikki en Jack hadden het zwaar met dit verlies en wanneer we hen weer zien aan het begin van seizoen 24, moeten ze er nog steeds van bijkomen. De dynamiek van het team wordt opgeschud door de komst van Adam, de enthousiaste nieuwe patholoog, en Simone, de intelligente jonge ecologe wier unieke kennis al snel van onschatbare waarde blijkt te zijn.

Vorig seizoen onderzocht het team de dood van een vrouw wier lichaam werd gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Nikki had het gevoel dat er iets niet klopte aan de hele situatie, dus nam het team de tijd om het bewijs zorgvuldig te onderzoeken. De meest logische verklaring leek te zijn dat de moordenaar een vrouw was die aan een hartaanval was overleden door de stress van de situatie, en daarmee was de zaak voor het team afgesloten. Adam dacht echter dat er iets niet klopte en deed zijn eigen onderzoek naar de arts die het lichaam gebruikte voor stamcelonderzoek. Wat hij ontdekte, leidde onvermijdelijk tot zijn vroegtijdige dood...

Simone zorgde voor een frisse wind in Lyell Centre. Hoewel ze aanvankelijk terughoudend was om het museum waar ze werkte te verlaten en het veld in te gaan, werd ze onmisbaar voor het team, en haar unieke kijk op zaken was het afgelopen seizoen van onschatbare waarde. We kunnen niet wachten om haar beter te leren kennen.

SW 25

Verder kregen we afgelopen seizoen een kwetsbaardere kant van Jack te zien, toen een onverwachte gast betekende dat hij zijn familiegeheimen onder ogen moest zien. 

Wat romantiek betreft, lijkt het flirten van Nikki en Jack concretere vormen aan te nemen, want seizoen 24 eindigde met een teder moment! Zal het nieuwe koppel alle onverwachte wendingen van het volgende seizoen te boven komen?

De cast keert terug voor seizoen 25!

In seizoen 25 zien we Nikki, Jack en Simone terug! Genesis vertelt: "De eerste scène waarin je ons drieën samen ziet, lijkt het alsof wij de superhelden van Silent Witness zijn."

Daarnaast is er het weerzien met een oude vriendin: Sam Ryan (Amanda Burton) is terug! Amanda zei dat ze "overdonderd en heel blij was door de kans" om terug te keren in Silent Witness. Sam vraagt Nikki om hulp maar haar beweegredenen worden dit seizoen onder de loep genomen: waarom moet ze Nikki, Jack en Simone erbij betrekken?

SW S25

Emilia zegt dat Nikki en Sam "een wederzijds respect voor elkaar hebben... en dan bijna onmiddellijk denken Jack en Nikki... kunnen we Sam vertrouwen?... We willen Sam vertrouwen, maar er klopt zeker iets niet." 

Zoals Amanda zelf zegt: "Sam kan een beetje een tweesnijdend zwaard zijn..."

David had veel te zeggen over de opbloeiende liefde tussen Jack en Nikki. Hij vertelt ons: "De personages hebben samen letterlijk levensbedreigende situaties meegemaakt, dus het is logisch dat ze een heel diepe band hebben." Het ziet er goed uit voor het nieuwe koppel, maar zal de dreigende aanwezigheid van een figuur uit Nikki's verleden haar relatie met Jack in gevaar brengen?

SW 25

Genesis vertelt ons: "Seizoen 25 draait om familie en geschiedenis... Soms moeten we teruggaan om vooruit te komen... om te begrijpen waar we vandaan komen..." Spannend! We kunnen niet wachten om meer te ontdekken!

Kijk het gloednieuwe seizoen vanaf 3 juni om 21:00 uur op BBC First.