Blog Image

Gloednieuw seizoen van Sanditon!

Keer terug naar het meest romantische stadje in Engeland...

We hebben goed nieuws: Sanditon is terug! Op veler verzoek is er een nieuw seizoen speciaal voor jou. De bewerking is gebaseerd op het enige onvoltooide manuscript van Jane Austen en we zijn erg benieuwd waar de Emmy- en BAFTA-award bekroonde schrijver Andrew Davies ons dit keer mee naartoe neemt.

De prachtige, ruige kust van Sanditon staat centraal in dit romantische Kostuumdrama. Vorig seizoen leerden we Charlotte Heywood kennen, gespeeld door de prachtige Rose Williams, toen ze getuige was van een ongeluk met een koets in haar geboorteplaats. Ze helpt de mysterieuze Tom Parker (Kris Marshall) en zijn vrouw Mary (Kate Ashfield) uit de koets en zij lokken haar mee naar het mooie kuststadje. Liefde, verlies en een hele reeks interessante personages staan haar te wachten. De laatste keer dat we Charlotte met gebroken hart achterlieten, was op de klippen, maar gelukkig staat haar een spannend seizoen te wachten, met de kans om opnieuw te beginnen in Sanditon.

Sanditon

Seizoen 2 begint negen maanden na de gebeurtenissen van het eerste seizoen. We vergezellen Charlotte als ze terugkeert naar Sanditon. Na een lange afwezigheid door de vroegtijdige dood van een dierbare is ze terug van weggeweest... Ze wordt dit seizoen vergezeld door haar zus, de idealistische Alison Heywood (Rosie Graham), die vastbesloten is om zowel zichzelf als Charlotte te koppelen. Ze laat haar oog vallen op elke geschikte kandidaat, nu maar hopen dat ze een betrouwbaar iemand vindt.

Alison is niet de enige nieuwkomer in de stad, het leger marcheert het pittoreske badplaatsje binnen. Ze veroorzaken een onverwachte chaos. Hoe zullen de inwoners hiermee omgaan?

Sanditon

Georgiana (Crystal Clarke) is ook terug. Haar inspanningen worden dit seizoen afgewend van het vinden van een echtgenoot, dit tot groot verdriet van Mary Parker. Ze heeft een belangrijker doel gevonden, het leiden van een suikerboycot in Sanditon om te protesteren tegen de voortzetting van de slavernij.

Sanditon

Er is een nieuwkomer die vastbesloten is om Miss Lambe te leren kennen; de portrettist Charles Lockart (Alexander Vlahos). Ze wordt versierd door elke gelukszoeker die in de buurt komt, maar wijst ze allemaal af. Wacht Charles ook hetzelfde lot af?

Tom is vastbesloten Sanditon na de brand weer op te bouwen, maar plannen is nooit zijn sterkste kant geweest en onvoorziene problemen duiken steeds weer op. Hij moet alert blijven om zijn hoofd boven water te houden en zijn visie voor Sanditon te creëren.

Sanditon

De Denhams zijn, zoals altijd, verwikkeld in dramatische familieomstandigheden. Seizoen 1 eindigde voor Esther en Lord Babbington met een hoogtepunt, maar nu is Esther alleen teruggekeerd naar het huis van haar tante... Dit seizoen wacht hen een verrassing, want niet één, maar twee onverwachte nieuwkomers zullen voor opschudding zorgen.

Charlotte neemt dit seizoen echte verantwoordelijkheid, nadat een toevallige ontmoeting haar leidt naar een rol als gouvernante voor de mysterieuze Alexander Colbourne (Ben Lloyd-Hughes). Zij moet zich ontfermen over zijn nichtje Augusta (Eloise Webb) over wie hij de voogdij heeft en zijn dochter Leo (Flora Mitchell). Ze zijn allebei vastbesloten kattenkwaad uit te halen, zij het op heel verschillende manieren. Heeft Charlotte te veel op zich genomen?

Bovendien heeft ze haar handen vol aan Mr Colbourne, want hun opvattingen over de opvoeding van kinderen lijken aanvankelijk te veel te verschillen. Daarnaast heeft Colonel Lennox ook zijn eigen mening over de stille weduwnaar, waardoor Charlotte dreigt te worden weggestuurd van de familie. Zullen ze er ooit in slagen hun geschillen bij te leggen?

Sanditon

Dit seizoen staat bol van nieuw begin, ontluikende relaties en romantische, dramatische ontmoetingen. Zoals het Jane Austen betaamt, zal het je in vervoering brengen!

Mis het gloednieuwe seizoen van Sanditon niet, donderdag 23 juni om 21:00 uur op BBC First.

 

Alessandra Thom