Blog Image

Gloednieuwe serie Ragdoll

Friday 3 December 2021

Pak de popcorn en je dekentje er maar bij, want deze winter hebben we een nieuwe misdaadthriller; Ragdoll, een fantasierijke serie vol duistere humor.

Maak kennis met DI Nathan Rose, een geestige politieagent voor wie gerechtigheid boven alles gaat. Twee jaar na een door de rechtbank opgelegd verblijf in een psychiatrische inrichting, komt Rose aan het hoofd te staan van een team van detectives, wanneer een nieuwe schokkende zaak hun aandacht vereist; een lichaam gemaakt van zes verschillende slachtoffers. DI Rose wordt bijgestaan door DI Emily Baxter, zijn beste vriendin en bazin, en DC Lake Edmunds, de nieuwe Amerikaanse rekruut van de eenheid, om te voorkomen dat het volgende doelwit wordt vermoord.

Naarmate het onderzoek vordert en geheimen zich ontrafelen, begint de moordenaar Rose, Baxter en Edmunds uit te dagen door een lijst met zijn volgende slachtoffers te sturen, onder wie Rose… Zal het team de moordenaar kunnen opsporen voordat het volgende slachtoffer wordt gekozen of zijn ze te laat?

Ontmoet de cast

Ragdoll

Henry Lloyd-Hughes speelt DI Nathan Rose. Lloyd-Hughes werd bekend bij het grote publiek als Aaron Peel in het tweede seizoen van Killing Eve. Je herkent hem misschien ook als playboy David Ardingly uit Agatha Christie’s The Pale Horse. We kunnen niet wachten om Lloyd-Hughes te zien als een heel ander personage in deze nieuwe dramaserie.

Ragdoll

Henry wordt bijgestaan door Lucy Hale als DC Lake Edmunds. Lucy is geen onbekende in het oplossen van misdaad zoals blijkt uit haar eerdere rol als Aria Montgomery in de populaire mysterieuze thrillerserie Pretty Little Liars.

Lucy was zeer te spreken over het werken aan deze serie en de stap buiten haar gebruikelijke rol in het tienerdrama: "Ik voelde me vereerd om naar Londen te gaan en te werken met Henry en Thalissa. Ik heb het gevoel dat ik gegroeid ben terwijl we aan deze serie werkten. Niet slechts een nieuw hoofdstuk, maar zelfs een heel nieuw boek." Wij weten zeker dat Lucy de sterren van de hemel zal spelen in deze serie!

Ragdoll

Verder zien we in Ragdoll rijzende ster Thalissa Teixeira in de rol van DI Emily Baxter. Thalissa was onlangs te zien in de psychologische thriller Too Close, samen met Emily Watson en Denise Gough.

Van de makers van Killing Eve

Ragdoll is gebaseerd op de internationale bestseller van Daniel Cole en is bewerkt door een groot aantal talenten, onder wie schrijver en uitvoerend producent Freddy Syborn (die onder meer de Emmy-genomineerde serie Killing Eve op zijn naam heeft staan). Hij zegt over de serie: "Ragdoll is een visueel spannende, duister grappige thriller waarin het persoonlijke het politieke is. Ik hoop vooral dat onze personages je aan het lachen maken om vervolgens je hart te breken."

Sally Woodward Gentle en Lee Morris, producenten van Killing Eve, werkten ook mee aan dit project. Met al het talent achter deze serie zijn we ervan overtuigd dat je in de ban zult zijn van deze fascinerende detectiveserie boordevol scherpe humor.

Vanaf donderdag 9 december kun je het team van detectives elke donderdag om 22:00 uur volgen op BBC First.

 

By Milan Wells