Blog Image

Goed karma komt jouw kant op!

The Good Karma Hospital keert terug voor seizoen 4 op BBC First.

Ruby, Lydia en het hele ziekenhuisteam keren in seizoen 4 terug naar de prachtige Zuid-Indiase set van het Good Karma Hospital! 

The Good Karma Hospital volgt Ruby Walker (Amrita Acharia), een ambitieuze jonge Brits-Aziatische arts wanneer ze naar India verhuist om ervaring op te doen in een modern nieuw ziekenhuis in de stad. Ze komt echter in het landelijke Good Karma Hospital terecht, onder het waakzame oog van de excentrieke Dr. Lydia Fonseca (Amanda Redman). Langzaamaan begint ze het ziekenhuis, het personeel en al hun eigenaardigheden in haar hart te sluiten.

Om je helemaal bij te praten voordat het nieuwe seizoen begint, geven we je hieronder een samenvatting van het derde seizoen en zelfs enkele hints over wat ons in het vierde seizoen te wachten staat…

The Good Karma Hospital

Let op: hierna volgen spoilers voor seizoen 3!

Na een verblijf van vier maanden op de theeplantage van haar familie, keerde Ruby terug naar de kliniek, precies op tijd voor de geboorte van de baby van haar zus. Ze kreeg echter niet het warme welkom waar ze op hoopte: Lydia was er niet van onder de indruk dat ze alleen was teruggekeerd voor haar zus en niet om te helpen. 

Maar nadat het team moest samenwerken om een jonge vrouw en haar kind te redden, kreeg Ruby de kans om haar loyaliteit te herzien en besloot ze in het Good Karma Hospital te blijven.

Afgelopen seizoen zagen we een zachtere kant van Lydia, toen ze een jonge vrouw hielp die worstelde met de nasleep van een zuuraanval, een onderwerp dat haar na aan het hart ligt omdat ze in haar jeugd ook brandwonden opliep.

Greg (Neil Morrissey) kreeg een verrassingsbezoek van een familielid; zijn dochter kwam onverwachts langs in seizoen 3. Maar ze had een schokkend geheim.

The Good Karma Hospital

Op romantisch gebied belandden Ruby en Gabriel (James Krishna Floyd) in een driehoeksverhouding, door de komst van Gabriels oud-collega Aisha (Priyanka Bose). Naarmate Gabriel en Aisha closer werden, leek de liefde voor Ruby en Gabriel steeds minder waarschijnlijk. 

Nadat Ruby een dodelijk virus had opgelopen en geopereerd moest worden, werd het Gabriel allemaal te veel en vertrok hij plotseling zonder enige uitleg. Keert hij terug in seizoen 4? Zullen hij en Ruby eindelijk iets kunnen opbouwen?

The Good Karma Hospital

Aan het begin van seizoen 4 moet Ruby de schok van zijn vertrek nog te boven komen, wanneer een medisch noodgeval het hele team van het Good Karma Hospital dwingt om nauwkeurig en snel te handelen. Aangemoedigd door de nieuwe arts Samir (Harki Bhambra) breekt Ruby het protocol en Lydia gaat tegen de wensen van Dr. Nair (Darshan Jariwala) in om het leven van een jong meisje te redden. 

Door deze beslissing verandert een lokale politicus van een vriend in een vijand… Krijgt ze hier spijt van?

The Good Karma Hospital

Ruby heeft dit seizoen ook met familieproblemen te maken wanneer haar dierbaren door ziekte worden getroffen. Kan ze dit allemaal wel aan?

Samir is een welkome aanvulling op het team van het Good Karma en we maken ook kennis met een nieuwe arts in opleiding: Nikita Sharma (Rebecca Ablack), de dochter van Rams vriend, komt het team versterken en ze komt al snel in het heetst van de strijd terecht.

The Good Karma Hospital

Lydia en Greg staan dit seizoen voor diverse uitdagingen nadat een aanvaring met de wet Greg kwetsbaar maakt: zal de liefde hen hier doorheen slepen?

Mis seizoen 4 van The Good Karma Hospital niet: zondag 17 juli om 20:00 uur op BBC First.

Alessandra Thom