Blog Image

BBC First

Het nieuwe seizoen van Call the Midwife brengt ons baby's, spanning, romantiek en drama

Tuesday 15 June 2021

Het is eindelijk zover! Vanaf dinsdag 22 juni om 21:00 uur is het langverwachte 10e seizoen van Call the Midwife te zien op BBC First.

Er worden baby's geboren…

De serie zou niet Call the Midwife heten als er niet veel prachtige baby's geboren zouden worden. Daar is dit seizoen geen uitzondering op. Zoals we weten, maken de vroedvrouwen uit Poplar vaak zware bevallingen mee en wordt hun expertise regelmatig op de proef gesteld. In seizoen 10 wordt er een baby geboren zonder onderbenen, en de vroedvrouwen moeten ervoor zorgen dat dit kleintje een goede start krijgt.

Call_The_Midwife S5

Er is weer romantiek...

De laatste paar seizoenen keken we vol spanning naar de romance tussen verpleegster Lucille en Cyril. We kunnen niet wachten om te zien hoe het dit seizoen met hun relatie gaat. Lucille heeft moeite om de balans te vinden tussen werk, relatie en geloof, maar het lijkt erop dat Cyril klaar is voor de volgende stap en Lucille eindelijk ten huwelijk gaat vragen. Kan hij genoeg moed verzamelen en wat is haar antwoord? Daar kom je maar op één manier achter – kijken dus!

Call The Midwife S10

De zorg wordt geprivatiseerd…

Er vinden dit seizoen grote veranderingen plaats in Nonnatus House. Na het droevige vertrek van verpleegster Valerie in de Kerstspecial komen de vroedvrouwen nu voor een nieuwe uitdaging te staan: de controversiële plannen om een privékliniek te openen in Nonnatus House. Het idee van geprivatiseerde zorg brengt een schokgolf teweeg onder de bewoners. Sommigen, zoals zuster Julienne, zien het als een kans om met beide handen aan te pakken; anderen, zoals dokter Turner, zijn faliekant tegen het idee. Kunnen zij hun verschillen opzij zetten en hun blik vooruit richten? Verpleegster Trixie is graag proefkonijn voor het idee en neemt een kijkje bij een privékliniek in de buurt. Vindt zij het een goed idee om de zorg in Nonnatus House te privatiseren?

Call The Midwife S10

Engeland verandert…

Seizoen 10 brengt ons naar Poplar in 1966 – een jaar vol veranderingen, niet alleen voor onze vroedvrouwen, maar voor het hele land. Met grote gebeurtenissen zoals het winnen van het WK en vroegtijdige verkiezingen in Engeland, gebeurt er van alles buiten de muren van Nonnatus House dat van invloed kan zijn op de bewoners. Daarnaast zorgt legalisering van abortus in dit jaar voor sociale veranderingen die zeker van invloed gaan zijn op de vroedvrouwen en hun werk. Met zoveel verandering in het vooruitzicht zullen we net zo gekluisterd aan de buis zitten als altijd.

Kijk vanaf 22 juni om 21:00 uur naar BBC First voor het nieuwe seizoen van Call the Midwife met Nederlandse ondertiteling

By Martha Hughes