Blog Image

Hoogtepunten op BBC First deze kerst

Friday 3 December 2021

Tel je net als wij de dagen af tot het kerst is? Gelukkig hebben we hier op BBC First meer dan genoeg om naar uit te kijken.

Als je honger naar de feestdagen niet gestild is met cadeaus en kerstdiners, kun je je hart ophalen bij BBC First. Dit jaar hebben we een fantastische line-up van gloednieuwe kerstspecials. Lees verder voor meer info...

All Creatures Great and Small 2021 Christmas Special

Cupido heeft zijn pijlen afgevuurd deze kerst. Helen is nog steeds tot over haar oren (of moeten we zeggen laarzen!) verliefd op James en de voorbereidingen voor hun huwelijk zijn in volle gang. Deze keer rent Helen niet weg van het altaar, maar moet de bruiloft misschien wachten door een andere wending van het lot...

In seizoen 2 zagen we hoe Tristan zijn portie 'relaties' kreeg en de liefde voor hem niet meezat. We hopen op een kerstwonder voor Tristan. Misschien is de liefde wel dichterbij dan hij denkt. 

Er bloeide iets op tussen Siegfried en Dorothy op het bal, gevolgd door een kaartje van Dorothy waardoor Siegfried smoorverliefd werd. Hopelijk krijgt minstens een van de Farnon-broers een kans onder de maretak dit jaar.

Er komt een pittig afscheid aan, maar we zien ook bekende gezichten en relaties die opnieuw opbloeien. Er staat Darrowby weer een onvergetelijke kerst te wachten. We tellen de dagen al af voor deze special! 

Kijk op dinsdag 28 december om 21:00 naar de All Creatures Great and Small Christmas Special.

Geniet van een gezellige kerst met The Larkins

The Larkins
Image description

The Larkins zijn terug voor de feestdagen! 

Er is altijd een plekje voor je aan tafel op het grootste en beste kerstdiner dat je ooit hebt gezien. The Larkins verwelkomen je bij hun feestelijke special vol sneeuw, lekkere hapjes en natuurlijk bijzondere verrassingen. Joanna Scanlan, onze favoriete tv-moeder, laat ons in spanning met de woorden "Ik denk niet dat deze kerstspecial is zoals je denkt dat hij zal zijn". Het verbaast ons niets dat de kerstspecial van The Larkins vol onverwachte wendingen zit; de Larkins hebben ons dit seizoen altijd al weten te verrassen. 

De pantomime is het gesprek van de dag deze kerst en natuurlijk heeft iedereen nog steeds dezelfde brandende vraag: blijft Mariette?

Bij de Larkins ben je altijd welkom voor een warm en huiselijk kerstfeest met heerlijk eten. Geniet van The Larkins op maandag 27 december om 21:00 uur.

Vier kerst in de tropen

Death In Paradise Christmas Special

Misschien vier je de kerstdagen liever wat verder weg van huis. Wat dacht je van het zonnige eiland Saint Marie? Dit jaar komt er voor het eerst een Death In Paradise Christmas Special. Tijdens kerst wordt het eiland opgeschrikt door een bizarre moord met een indrukwekkend scala aan gaststerren als verdachten. Je ziet Tariq Jordan uit ‘Law and Order UK’, Mathew Baynton, beter bekend als Thomas Thorne uit ‘Ghosts’, en Elizabeth Tan uit ‘Emily in Paris’. En dat is nog maar de helft van de verdachten!

Officer Dwayne Myers (Danny John-Jules) keert terug naar Saint Marie. We zagen Dwayne voor het laatst in 2018, toen hij zijn badge omruilde voor een vliegticket om samen met zijn vader de wereld rond te reizen. Zonder tijd te verliezen gaat Dwayne direct na aankomst aan de slag. Hij schiet snel te hulp als het team extra handen nodig heeft en zorgt dat hij op ongekende wijze aanwezig is. 

Deze special bevat alle ingrediënten voor een onvergetelijke Caribische kerst. Kijk op woensdag 29 december om 21:00 naar de Death in Paradise Christmas Special.

Op de fiets naar Nonnatus House

Call the Midwife

Wat is er feestelijker dan de geboorte van een baby? Vier deze kerst samen met je favoriete personages uit Call the Midwife in Poplar. Het is de drukste tijd van het jaar. Lucille en Cyril zijn bezig met hun winterse bruiloft, er arriveren cadeaus en pakken worden op maat gemaakt. De pleegkinderen nemen hun intrek en de voorbereidingen voor het kersttoneelstuk zijn in volle gang. Er zijn feestjes en vieringen om naar uit te kijken.

Kerst komt echter niet zonder beproevingen, en het hele team van Nonnatus House moet klaar staan voor de uitdagingen van een kwetsbare aanstaande moeder en een volle kraamafdeling. 

Lees ons Call the Midwife blog voor meer info over de Christmas Special en het aankomende seizoen 11! 

En ga daarna naar Nonnatus House voor een geweldige kerst op 27 december om 19:00 uur, BBC First.

By Milan Wells and Alessandra Thom