Blog Image

Jouw paradijs voor deze zomer…

Monday 12 June 2023

Romantiek, ontspanning en prachtige locaties waar soms een moord plaatsvindt ... Duik deze zomer in Misdaadparadijs, jouw must-have voor het warme seizoen op BBC First

Signora Volpe Season 1

Romantiek

Het is zomer – hét seizoen van de liefde, en ook Misdaadparadijs zorgt voor vlinders in je buik. De chemie tussen Max Winter (Julian Looman) en Miranda Blake (Elen Rhys) in The Mallorca Files krijgt namelijk ook in seizoen 2 een vervolg. Barst het vuurwerk tussen hen dan eindelijk los?

Eén persoon van wie we zeker weten dat zijn vlam is gedoofd, is de arme Neville Parker (Ralf Little). Nadat hij Florence Cassell (Joséphine Jobert) in de laatste aflevering van seizoen 10 had bekend dat hij gevoelens voor haar heeft, maakt ze nu in seizoen 11 meteen duidelijk dat dit niet wederzijds is. Hoewel Florence er nog steeds kapot van is dat haar verloofde Patrice is vermoord en een nieuwe relatie wel het laatste is waar ze aan moet denken, wil ze ook haar vriendschap met Neville niet op het spel zetten.

Kort na Florence’s vertrek van het eiland komt er echter een frisse wind op Saint Marie, in de vorm van Sophie Chambers (Chelsea Edge). Sophie en Neville liepen elkaar op het vliegveld tegen het lijf, zonder meer een ongewone manier om iemand te ontmoeten. Koppelaarster Catherine Bordey (Élizabeth Bourgine) bracht het stel bij elkaar voor een kerstdiner. We volgen Sophie en Neville op tal van hun dates, van een strandpicknick bij zonsondergang, een diner bij kaarslicht en een jetskidate met een rampzalige afloop! Maar is het allemaal te mooi om waar te zijn, of krijgt Neville eindelijk toch zijn ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’?

Maar romantiek kan knap ingewikkeld zijn, zeker als je Sylvia Fox (Emilia Fox) heet en nog steeds omgaat met je ex-echtgenoot Adam Haines (Jamie Bamber) die tegelijk ook je baas is. De onderlinge onenigheden over hun werk bij MI6 en over het leven daarbuiten, stellen hun relatie tot het uiterste op de proef. Is het tijd dat Sylvia een nieuwe start maakt?

Beyond Parade

Ontspanning

Misdaadparadijs is de perfecte plek om heerlijk te ontspannen... maar niet te lang, want er zijn natuurlijk misdaden die opgelost moeten worden!

Met één klik kun je je routines, werk en zorgen van die dag even helemaal vergeten. Je wordt meteen meegezogen in de lifestyle van onze karakters, waarbij geen dag hetzelfde is! Martha Lloyd (Sally Bretton) ervaart hoeveel stress ze krijgt van een nieuw bedrijf runnen, vooral als haar relatie met Humphrey Goodman (Kris Marshall) voor complicaties zorgt. Tijdens de serie zien we Martha yogalessen nemen op het strand bij Shipton Abbott, de plek bij uitstek om te ontspannen (als Humphrey niet voor chaos zorgt!).

Death in Paradise

Onvergetelijke Locatie

Laat je meeslepen door de boeiende verhaallijnen via de adembenemende locaties die in onze series een rol spelen. Met zeewater net zo blauw als de lucht en palmbomen waar je ook kijkt, biedt Saint Marie echt paradijselijke plaatjes; vergeet vooral je zonnebrandcrème niet! Hoewel het warme weer waarschijnlijk aan Shipton Abbott voorbijgaat, is een trip naar de kust van Devon altijd een goed idee. Stap binnen bij Ten Mile Kitchen, waar je je meteen thuisvoelt dankzij de vrolijkheid en versbereide gerechten van Martha (die natuurlijk alles dichtbij inkoopt bij lokale leveranciers).

Misschien maak je liever een stedentripje om te genieten van historische gebouwen en een bruisend stadsleven. Ga dan op pad met Laura Simmonds (Sophie Rundle) in The Diplomat en ontdek Barcelona veilig vanaf je eigen vertrouwde bank. In hartje Italië kun je in het gezelschap van de Britse spion Sylvia Fox de zon onder zien gaan, maar hoe lang dat duurt, weet niemand – de volgende missie kan zich ieder moment aandienen.

Is het stadsleven niet aan jou besteed, dan kun je altijd ontsnappen naar de frisse lucht van het platteland waar je wordt omringd door pittoreske cottages met rieten daken. John Barnaby (Neil Dudgeon) en Sarah Barnaby (Fiona Dolman) staan je op te wachten met, hoe kan het ook anders, thee en koekjes.

The Mallorca Files

Hier en daar een moord

Maar wacht – geen van deze locaties zou compleet zijn zonder hier en daar wat misdaad, toch? Dus pak je paarse handschoenen zoals Neville zou doen en help bij het oplossen van de mysteries...

Saai is een woord dat ze niet kennen op Saint Marie; van moorden op luxe jachten, een professor die een dodelijke val maakt tot zelfs verraad door een geliefde. Laat je niet misleiden door de paradijselijke locatie en houd altijd je ogen wijd open!

Humphry Goodman heeft in al zijn jaren op Saint Marie al de nodige ervaring opgedaan met gevaar. Gewapend met een pen en wat hij ook maar kan vinden om op te schrijven – hij is klaar om alles in Shipton Abbott aan te pakken (inclusief Archie!). Een man wordt dood aangetroffen na vermoedelijk een hartaanval. Hij ligt middenin een nieuwe graancirkel bij North Farm, dat onder locals bekend staat als een plek waar aliens gespot zijn. Een verdacht sterfgeval veroorzaakt een flinke schok in dit kleine stadje, en PC Kelby (Dylan Llewellyn) laat duidelijk weten dat hij niet goed werd toen hij de plaats delict zag. Humphry en Esther Williams (Zahra Ahmadi) doen onderzoek met als enige aanknopingspunt de laatste pagina van de roman Grote Verwachtingen in de sok van het ongeïdentificeerde slachtoffer…

Midsomer Murders stelt nooit teleur als het gaat om obscure moordscenario’s. Want een oogstfeest, klinkt dat niet geweldig? Niet dus! De eigenaar van Wyvern House komt wreed en vroegtijdig aan zijn einde in zijn eigen bos, maar wat was het motief? Barnaby en Nelson bundelen de krachten met twee vrouwelijke Deense rechercheurs nadat Eric Calder een strychninevergiftiging oploopt bij het openen van een van zijn beroemde ‘golden clusters’. Zelfs je eigen ontbijtje maken is niet veilig in Midsomer... Maar maak je geen zorgen; de Barnaby’s lossen de zaak altijd op!

Dus ga er elk weekend vanaf 16:00 uur lekker voor zitten – we zien je bij Misdaadparadijs!

 

Door Milan Wells