Blog Image

Keer terug naar het vredige platteland met het nieuwe seizoen van All Creatures Great and Small

Thursday 14 October 2021

Houd je van bloeiende romances, landelijke accenten, boerderijdieren en tweed?

Nestel je dan met een warme kop thee op de bank voor het veelbelovende tweede seizoen van All Creatures Great and Small bij BBC First. Net als het eerste seizoen zit ook dit seizoen boordevol Engelse nostalgie. Vaste kijkers, nieuwe fans en liefhebbers van de boeken kunnen hun hart ophalen in de nieuwe afleveringen.

Let op - Spoilers over seizoen 1!

Klik hier voor een beschrijving van seizoen 1 zonder spoilers.

All Creatures Great And Small S2

We volgen nog steeds James Herriot, een dierenarts uit Glasgow, en de ups en downs van het leven in het plattelandsdorpje Darrowby in 1938. Seizoen 2 begint met de terugkeer van James naar Yorkshire vanuit Glasgow. Tijdens zijn verblijf in zijn geboortestad kreeg hij een interessant aanbod waardoor hij moest kiezen tussen zijn familie en zijn nieuwe leven in Darrowby.

De laatste keer zagen we James in een dramatische kerstscène waarin zijn heimelijke liefde Helen Alderson haar verloofde Hugh Helton voor het altaar liet staan. Dit zal heel wat teweeg hebben gebracht in een kleine gemeenschap als Darrowby. Helens besluit zorgde misschien voor controverse in het dorp maar was wel hoopvol voor James, die al sinds hij haar voor het eerst zag een oogje op Helen heeft. Maar dit om elkaar heen draaiende koppel begrijpt hoe belangrijk timing is in deze hechte gemeenschap. Zullen ze ooit samen lang en gelukkig leven?

All Creatures Great and Small S2

En laten we het liefdesleven van Darrowby's favoriete excentrieke weduwnaar niet vergeten. Bloeit er een romance op nu Siegfried Farnon Dorothy eindelijk gezoend heeft na het feest op kerstavond? Laten we hopen dat hij het niet verpest...

Het familieleven van Siegfried wordt ook steeds ingewikkelder. Hij bespaarde de familie een pijnlijk kerstfeest door te liegen over het dierenartsexamen van zijn broer Tristan en het bewijs te verbranden. Maar zal dit leugentje om bestwil niet meer kwaad dan goed doen als Tristan met Siegfried en James komt te werken?

All Creatures Great and Small S2

We houden ook goede hoop dat Edward, de vervreemde zoon van Mrs Hall, eindelijk van zich laat horen en haar verder leed bespaart. We zouden niet willen dat ze weer verlaten wordt na de pijnlijke scènes van het vorige seizoen.

Er is een nieuw gezicht in het dorp; de geliefde actrice Dame Diana Rigg, die Mrs Pumphrey speelde, is in september 2020 overleden. Mrs Pumphrey blijft met haar trouwe hondje Tricki Woo in de serie, maar ze wordt nu gespeeld door Patricia Hodge. Fans kennen haar misschien van Agatha Christies Miss Marple "The Sittaford Mystery" en de Downton Abbey Christmas Special. De verwende Tricki Woo wordt nog steeds gespeeld door hondje Derek.

Het nieuwe seizoen zit natuurlijk vol met zowel dieren mensen - James en de Farnons behandelen iedereen, van koeien tot katten, in de Dales. Zoals Siegfried zegt: ‘De dieren zijn het probleem niet; dat zijn de mensen.’

Waan je vanaf 9 november elke donderdag om 21.00 uur in eenvoudigere tijden op BBC First.

By Alessandra Thom