Blog Image

Ligt er romantiek in het verschiet voor Miss Scarlet?

Miss Scarlet keert terug voor seizoen 2: bloeit er eindelijk iets op tussen Eliza en William?

De eerste vrouwelijke detective van Londen (Kate Phillips) is terug en ze is vastbesloten om het onrecht te bestrijden en naam te maken als privédetective. Ondanks de vooroordelen van William 'the Duke' (James Stuart), gebruikt ze haar scherpe verstand en intuïtie om zaken op te lossen, waarin William faalde. Lees hier een korte samenvatting van het eerste seizoen!

Let op: spoilers!

Eliza Scarlet is een vastberaden en slimme vrouw. Wanneer haar vader sterft en haar berooid achterlaat, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. In plaats van te trouwen, wat het meest voor de hand zou liggen voor een Victoriaanse vrouw, besluit ze het detectivebureau van haar vader over te nemen.

Miss Scarlet and the Duke

Ze is de enige vrouw in Londen die als detective werkt en ze wordt voortdurend onderschat. Ze roept de hulp in van haar oude vriend William, een detective die bij Scotland Yard werkt, maar ondanks haar bekwaamheid en hun verleden verzet hij zich ertegen haar te helpen. Maar al te vaak moet ze haar toevlucht nemen tot het stelen van onopgeloste zaken van zijn bureau. 

Ze roept de financiële hulp in van de man met wie ze zou trouwen: Rupert Parker (Andrew Gower). Rupert, zo blijkt, wil niet met haar trouwen: hij is homo. Hij financiert haar inspanningen als detective echter maar al te graag. Ze krijgt ook hulp en voorkennis over de Londense criminele onderwereld van de burleske clubmanager Moses (Ansu Kabia), die ze ontmoet wanneer ze het mysterie van een weggelopen vrouw probeert op te lossen. Ze neemt hem in dienst als incassobureau om haar te helpen als haar klanten weigeren te betalen.

Miss Scarlet and the Duke

Ze infiltreert in de suffragettes, pakt een bigamist op en ze lost zelfs de moord van haar eigen vader op, nadat ze een dagboek heeft gevonden dat in een muur was verborgen. Haar vader Henry (Kevin Doyle) was bezig met een onderzoek naar vervalsing van bankbiljetten toen hij werd vermoord. Met de hulp van William en Moses, die eindelijk hun meningsverschillen opzijzetten om samen te werken, slaagt Eliza erin zijn moordenaar te pakken.

Seizoen 2

Het gloednieuwe seizoen van Miss Scarlet and the Duke belooft net zo boeiend te worden als het eerste! Op elke hoek loert het gevaar voor Eliza. Zullen ze, ondanks de gebundelde krachten om haar en William uit elkaar te trekken, erin slagen om samen te werken? Miss Scarlet wordt opnieuw in het heetst van de strijd geworpen wanneer een jonge vrouw haar smeekt de zaak van haar vermiste zus op zich te nemen.

Miss Scarlet and the Duke

Zullen Eliza en William lang genoeg stoppen met ruziën om hun ware gevoelens voor elkaar te ontdekken? Zal Eliza eindelijk het respect van de detectivegemeenschap kunnen afdwingen? Mis de gloednieuwe serie van Miss Scarlet and the Duke niet – vanaf 6 september elke zaterdag om 21.00 uur op BBC First.


Alessandra Thom