Blog Image

Maak kennis met Will Davenport in seizoen 4 van Grantchester

Er hangt verandering in de lucht in Grantchester wanneer het pittoreske Engelse dorpje een nieuw gezicht in de gemeenschap verwelkomt…

Reis dit najaar terug in de tijd met Grantchester. De mysteries volgen elkaar in snel tempo op als we het lief en leed van de dorpsbewoners in het landelijke Engeland van de jaren 1950 volgen. Dit seizoen heeft een verrassende wending in petto: de gloednieuwe dominee Will (Tom Brittney) neemt de plek in van de geliefde Sidney (James Norton). 

Lees de samenvatting van seizoen 3 en ontdek wat je van seizoen 4 kunt verwachten!

Grantchester_s4_0.jpg

Seizoen 3 

Sidney worstelt dit seizoen met zijn prioriteiten. Zijn romance met Amanda (Morven Christie) is vanaf het begin gedoemd te mislukken. Omdat ze een gescheiden vrouw is, moet hij ofwel stoppen als dominee, of haar verlaten. De eeuwige romanticus heeft het er moeilijk mee om Amanda te laten gaan, en zijn mogelijke vertrek brengt de nodige spanningen met zich mee als de dorpsbewoners zich proberen voor te stellen hoe het leven zal zijn zonder hun geliefde dominee. Met name Leonard (Al Weaver) heeft het er zwaar mee: op wie kan hij nu steunen? Zal de nieuwe dominee even tolerant zijn? Maar als Sidney ziet hoe de gemeenschap zich rond de kerk verenigt in moeilijke tijden, besluit hij zijn ware roeping te volgen en bij de kerk te blijven. 

Grantchester S4

Geordie (Robson Green) en Cathy (Kacey Ainsworth) hadden vorig seizoen ook zo hun problemen. Cathy was bang dat Geordie haar ontrouw was, en dat bleek terecht! Geordie werd verliefd op zijn collega, politiesecretaris Margaret (Seline Hizli), en ze begonnen een geheime affaire. Toen alles uitkwam, vroeg Geordie zich af wat nu echt belangrijk voor hem was, en Cathy besloot te proberen hun relatie te doen slagen. Maar zal het hen ook lukken?

Grantchester

Vorig seizoen hing er romantiek in de lucht voor Mrs. Maguire (Tessa Peake-Jones) en Jack (Nick Brimble)! De huwelijksklokken luidden in Grantchester toen ze aan het einde van seizoen 3 in het huwelijksbootje stapten en Mrs. M Mrs. C werd.

Leonard had het het afgelopen seizoen zwaar toen hem werd gezegd dat hij een vrouw moest zoeken om zijn seksuele geaardheid te verbergen. De verloving werd verbroken en daar had hij het moeilijk mee. Maar in de slotaflevering was er voor het eerst een gestolen kus tussen hem en Daniel (Oliver Dimsdale) en besloot Leonard zichzelf trouw te blijven. We hopen dat het makkelijker wordt voor hem in seizoen 4 en dat er iets moois opbloeit tussen hem en Daniel!

Grantchester

Maak kennis met Will in seizoen 4!

Seizoen 4 opent met een speciaal bezoek van een groep burgerrechtenactivisten uit Alabama. Dit bezoek legt de duistere kant van Grantchester bloot, maar bij Sidney ontstaat hierdoor het verlangen om echt iets te veranderen.

Grantchester S4

Vervolgens mogen we een nieuw gezicht verwelkomen in Grantchester! Met de komst van de charismatische jonge Will Davenport waait er een frisse wind door het dorpje. Hij komt aanrijden op zijn motor, tot afgrijzen van Mrs. Chapman. Maar achter zijn charmante voorkomen schuilt een bewogen verleden.

Grantchester S4

Samen met Geordie probeert hij een mysterie uit het verleden op te lossen…
Geordie heeft zo zijn eigen problemen dit seizoen. Nadat hij vorig seizoen een affaire had met Margaret (Seline Hizli), zijn hij en Cathy weer nader tot elkaar gekomen. Maar wanneer Cathy aan iets nieuws begint, ontmoet ze een man die zijn macht misbruikt. Zal de relatie tussen Geordie en Cathy dat overleven?

Grantchester S4

Leonard heeft ook weer liefdesproblemen: hij en Daniel hebben hun gevoelens eindelijk aan elkaar opgebiecht, maar Leonards onzekerheid en zijn geloofsovertuiging dreigen een relatie in de weg te staan. Slaagt Leonard erin zijn liefde voor Daniel en zijn liefde voor de kerk te verenigen?

Dit en nog veel meer zie je in seizoen 4! Mis het nieuwe seizoen van Grantchester niet. Vanaf 28 oktober elke vrijdag om 21:00 uur op BBC First.

Alessandra Thom