Blog Image

David Tennant schittert in nieuwe serie

Tuesday 21 December 2021

Ga in januari op avontuur met deze gloednieuwe serie, gewoon vanuit je luie stoel.

Phileas Fogg, gespeeld door publieksfavoriet David Tennant, is gewend aan een bepaalde levensstijl. Hij bracht de afgelopen twintig jaar elke dag door in een zeer comfortabele leren leunstoel in zijn gentlemen's club in Londen, omringd door dezelfde mensen. Een onverwachts kaartje en het nieuws over de technologische vooruitgang op reisgebied zetten Fogg ertoe aan het ondenkbare voor te stellen: Londen verlaten. Hij wedt met zijn vrienden van The Reform Club dat hij de wereld rond kan reizen in slechts tachtig dagen…

Around The World In 80 Days

Ga mee met Fogg en zijn vrienden – Passepartout….

Kruip lekker op de bank en kijk hoe Fogg op dit spannende avontuur gaat dat zijn wildste verwachtingen zal overtreffen. Omdat hij er niet alleen voor wil staan, roept hij de hulp in van een knecht die hij per toeval inhuurt: de gevatte Passepartout, gespeeld door Ibrahim Koma. Koma: “Passepartout hoort Fogg een weddenschap afsluiten met zijn vrienden en hij ziet dit als een ideale gelegenheid om te ontsnappen.” Passepartout is alles wat Fogg niet is, moedig en stoer, maar terwijl ze steeds meer tijd met elkaar doorbrengen om uit de problemen te blijven, ontdekken ze dat ze veel meer op elkaar lijken dan ze ooit hadden durven dromen… Zoals David Tennant zegt: “Fogg zou het zeker niet redden zonder Passepartout, maar Passepartout zou zich waarschijnlijk prima redden zonder Fogg.”

Around The World In 80 Days

En Abigail Fix

De pittige journaliste Abigail Fix, gespeeld door Leonie Benesch, voegt zich onverwacht bij hen in hun race tegen de klok. Ze is vastbesloten haar scoop te krijgen en gelooft dat het verhaal van Foggs reis het artikel is dat haar de erkenning zal opleveren die ze verdient, en tot de verbeelding zal spreken van de lezers thuis. Benesch: “Abigail ziet de reis rond de wereld met Fogg en Passepartout als een perfecte manier om haar stempel te drukken op deze mannenwereld. Ze denkt ook dat haar vader onder de indruk zal zijn en ze hem op deze manier kan bewijzen dat ze een geboren schrijfster is.”

Around The World In 80 Days

Een klassiek verhaal tot leven gebracht

Deze nieuwe serie is een bewerking van de geliefde klassieker van Jules Verne, en geeft een frisse kijk op de roman maar blijft trouw aan de geest van avontuur en vriendschap die centraal staat in Vernes verhaal. David Tennant omschrijft de serie als “een gevecht, maar ook echt hartverwarmend. Het voelt als echt familievermaak, iets waar je met zijn allen van kunt genieten, onder het genot van een mince pie.” Pak er dus iets lekkers bij, zoals een typische Britse mince pie of een Hollandse banketstaaf, en maak er een gezellige avond van. Het is zeker ook familievermaak voor de Tennants, want Davids zoon Ty voegde zich bij de cast om in een kleine bijrol van de actie te proeven! Zo vader, zo zoon.

Around The World In 80 Days

Around the World in 80 Days is een plezier om naar te kijken; het decor geeft je het gevoel dat je samen met de hoofdpersonen de wereld rondreist. Tennant: “Fogg komt op allerlei plaatsen waarvan hij nooit had durven dromen en hij ziet de wereld in al haar pracht. Het is allemaal schitterend en anders en nieuw en vreemd voor hem.” Wij hebben het geluk dat we deze plaatsen vanaf de bank kunnen zien. Het onwaarschijnlijke trio begint in Engeland, belandt in Parijs, waar een revolutie op het punt staat uit te breken, neemt de trein naar Brindisi, een stoomboot door het Suezkanaal, zwerft door de woestijn, gaat naar India, Hongkong, San Francisco en ga zo maar door! Dit alles terwijl de klok blijft doortikken en de tachtig dagen verstrijken... Zullen ze het halen?

Around The World In 80 Days

Dit is een tijdloos verhaal over avontuur en liefde, en we denken dat deze nieuwe bewerking het klassieke verhaal in een nieuw jasje steekt waarvan iedereen zal genieten. 

Ga er lekker voor zitten en vaar mee met Fogg, Fix en Passepartout; vanaf 16 januari elke zondag om 20:00 uur op BBC First.

Klik hier voor meer informatie.

Door Alessandra Thom