Blog Image

Een terugblik op de vele moorden van Midsomer op BBC First

Tuesday 1 October 2019

Het langverwachte twintigste seizoen van het spannende Midsomer Murders is gearriveerd en dat moet worden gevierd!

Wat komt er als eerste in je op als je denkt aan het idyllische Engelse platteland? Groene weilanden, schattige cottages, lokale pubs, vriendelijke inwoners en... moord? Als je bekend bent met dit specifieke gebied van het platteland, weet je dat dit precies is wat je mag verwachten van deze pittoreske detectiveserie! Ook seizoen 20 stelt hierin niet teleur wanneer DCI Barnaby terugkeert naar de plaats delict (letterlijk) om weer een reeks moorden in Midsomer op te lossen. De nieuwe afleveringen beginnen op 21 oktober om 21:00 uur op BBC First.

Hier bij BBC First, dé zender van Midsomer Murders, blikken we terug op enkele van de meest memorabele moorden die in de loop der jaren in deze populaire serie zijn gepleegd. We hebben een top 20 van afleveringen samengesteld. Welke is jouw favoriet? Breng je stem uit en ontdek of jouw favoriet is gekozen door naar onze Midsomer-countdown te kijken, elke werkdag om * vanaf * december op BBC First.

De aflevering met de "cheesy" moord...

Midsomer Murders

In aflevering 6 van seizoen 15 onderzoeken de detectives de dood van een vrouw die is verpletterd door een kaaswiel! Een moord met een luchtje...

De aflevering met de overvloedige truffelolie...

Midsomer Murders

In aflevering 3 van seizoen 16 sterft een plaatselijke grondbezitter een gruwelijke dood nadat hij, overgoten met truffelolie, aan een wild zwijn wordt gevoerd!

De aflevering met een wel heel bekende casanova...

Midsomer Murders

Je ziet het goed! In aflevering 3 van seizoen 3 speelde een jonge Orlando Bloom (bekend van zijn rollen in Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean). Zijn versiertrucs komen tot een abrupt einde als hij met een hooivork wordt vermoord. Hè, wat jammer nou.

De aflevering met de buitenaardse moorden...

Midsomer Murders

In aflevering 3 van seizoen 4 is DCI Barnaby niet bepaald onder de indruk van geruchten over buitenaardse moorden. Maar deze mysterieuze graancirkels rond dode lichamen geven ons wel de kriebels!

De aflevering met de kurkdroge dood...

Is het mogelijk om doodgedroogd te worden? In Midsomer is alles mogelijk! In aflevering 4 van seizoen 11 overleeft een ongelukkig slachtoffer de centrifugecyclus in een wasdroger niet.

De aflevering met de wijnliefhebber...

Midsomer Murders

In aflevering 6 van seizoen 8 gaat het er heftig aan toe wanneer een moordlustige wijnliefhebber slachtoffers maakt. Een man wordt een menselijk doelwit wanneer wijnflessen op hem worden afgevuurd, terwijl een ander verdrinkt in een met wijn gevulde tv.

De aflevering met een schok voor Mrs. Barnaby...

Midsomer Murders

Barnaby's arme vrouw schrikt zich dood in aflevering 3 van seizoen 6. Terwijl ze rustig aan het schilderen is tijdens haar aquarelles, verwacht ze niet op een lijk te stuiten! Het blijkt ook dat het slachtoffer niet is wie ze lijkt... Intrigerend!

De aflevering met de ongelukkige botsing...

Midsomer Murders

Een oud-kolonel wordt in aflevering 1 van seizoen 11 in het hoofd geschoten met zijn eigen revolver uit WO I. In een komische wending botst zijn rolstoel tegen een melkwagen. Wat een puinhoop!

De aflevering met de pikante ontdekking...

Midsomer Murders

Aflevering 7 van seizoen 8 was schokkend; het lichaam van een zakenman van een concurrerend bedrijf wordt gevonden in de fabriek van de plaatselijke sausfabriek Plummer and Sons... Volledig naakt!

De aflevering met de geheime pasteiclub...

Midsomer Murders

Aflevering 4 van seizoen 5 gaat over een moord op St. Malley's Day (gekozen als meest dramatische aflevering door John Nettles!). De geheime ‘Pudding Club’ van de plaatselijke school lijkt niets goeds in de zin te hebben... Een man stikt zelfs in een vleespastei (‘meat pudding’). Zo zonde!

De aflevering met het koekje van eigen deeg...

Midsomer Murders

In aflevering 5 van seizoen 16 reizen we af naar het buitenland. Er is echter geen tijd om van de omgeving te genieten: het team moet de moord op een koekjesmagnaat uit Midsomer oplossen die in Kopenhagen wordt vergiftigd met een van zijn eigen koekjes. Ook wordt er een man gevonden die is verdronken in whisky... Lopen die moordenaars uit Midsomer dan overal rond?!

De aflevering met de tankmoord...

Midsomer Murders

De eerste aflevering van het recente negentiende seizoen maakte indruk; een arme man werd verpletterd door een tank in een dorp dat verlaten leek, alsof iemand voor deze misdaad uit de dood was opgestaan…

De aflevering met de brute onthoofding...

Midsomer Murders

Een lokale kermis is een geweldig dagje uit voor het hele gezin, toch? Niet dus! In aflevering 2 van seizoen 13 wordt een niet zo geliefde projectontwikkelaar onthoofd na een verder best leuk ritje in het spookhuis. Een klassieke ‘who-dunnit’!

De aflevering met alle geheimen (en kranten)...

Midsomer Murders

In aflevering 2 van seizoen 14 wordt een oudere dame vermoord door haar man in een poging om enkele duistere geheimen te verbergen. Het wapen? Een stapel kranten natuurlijk!

De aflevering met het Nederlandse medium...

Midsomer Murders

Herken je deze man? Het is niemand minder dan onze eigen Jeroen Krabbé (bekend van zijn rollen in The Fugitive en de James Bond-film The Living Daylights). In aflevering 7 van seizoen 11 speelt hij een medium dat graag wil helpen bij het vinden van een aantal vermiste personen in een spookbos. Barnaby is niet onder de indruk.

De aflevering met het ontspannende wellnessweekend...

Midsomer Murders

In John Nettles' laatste aflevering (seizoen 13, aflevering 8) gaan Barnaby en zijn vrouw naar een kuuroord, maar zelfs daar kunnen ze niet aan moord ontsnappen (krijgt die man dan nooit een seconde rust)! Er wordt een verdronken vrouw gevonden in een floatcabine en vlak daarna wordt een defect sporttoestel een man fataal.

De aflevering met de geest van het kerstverleden...

Midsomer Murders

In aflevering 7 van seizoen 7 heeft iemand het gemunt op Lydia Villers. Eerst wordt ze bijna vergast in de garage en dan wordt ze van de trap geduwd... Weten de ‘Midsomer Murderers’ dan niet dat het kerst is? Barnaby heeft in ieder geval wel een excuus om even te ontsnappen aan zijn schoonfamilie!

De aflevering met een superheld en een afscheid...

Midsomer Murders

Oké, hij speelt misschien geen superheld in deze aflevering, maar een jonge Henry Cavill (die je misschien het beste kent als Superman) is wel te zien in de duistere eerste aflevering van het zevende seizoen. Dit is DS Troy's laatste aflevering. Hij verlaat Midsomer om ergens anders als inspecteur aan de slag te gaan... Trieste tijden.

De aflevering met een potje cricket...

Midsomer Murders

Het Engelse platteland, de perfecte omgeving om een partijtje cricket te spelen op een zomerse dag! Tenzij je in Midsomer bent, waar een cricketbat in aflevering 3 van seizoen 2 wordt gebruikt als dodelijk wapen. Dit is een van John Nettles' favoriete afleveringen, waarin we zien dat Midsomer ook een humoristische kant heeft.

De aflevering met een nieuw begin...

Midsomer Murders

Tot slot gaan we terug naar het begin met aflevering 1 van seizoen 1. Hier begon het allemaal tegen de pittoreske achtergrond van Badger’s Drift, een dorp in Midsomer. De toon van de serie werd meteen gezet; zeven doden in deze eerste aflevering alleen al!

Dus... wat staat ons te wachten in seizoen 20? DCI Barnaby en DS Winter zijn terug met een nieuwe scherpe patholoog, Dr. Fleur Perkins (gespeeld door Annette Badland, bekend van de soap Eastenders), die het team komt versterken. Neil Dudgeon, die Barnaby speelt, zei over haar: “Ze is niet wat we verwachten en ze daagt Barnaby en Winter op verschillende vlakken uit.”

Midsomer Murders

Het team heeft ook weer genoeg te onderzoeken, waaronder een vervloekte brouwerij, een elitaire intellectuele vereniging met een duister verleden, een dodelijk stripboekenfestival en een horrorcircus. Wij kunnen niet wachten!

Vanaf ... zie je het NIEUWE seizoen van Midsomer Murders op BBC First. En vergeet niet om te stemmen op jouw favoriete memorabele moord, mee te praten op onze Facebook-pagina en vanaf 3 december elke werkdag te kijken naar BBC First om de uitslag te zien!

www.facebook.com/BBCFirstBenelux