Blog Image

The Split tot nu toe

Bereid je voor op meer liefde en leugens in het derde seizoen van The Split.

Het nieuwste seizoen van The Split komt naar BBC First! Dit seizoen is gevuld met nog meer geheimen en leugens, want Hannah Stern (Nicola Walker) heeft meer dan alleen juridische gevechten te winnen.

Om je helemaal bij te praten voordat het nieuwe seizoen begint, geven we je hieronder een samenvatting van de eerste twee seizoenen!

Let op: spoilers!

We leren Hannah Stern en haar familie kennen in tijden van verandering: op weg naar haar werk loopt ze haar vader (Anthony Head) tegen het lijf, een man die ze al meer dan dertig jaar niet meer heeft gezien. Hannahs zussen Rose (Fiona Button) en Nina (Annabel Scholey) en haar moeder Ruth (Deborah Findlay) zijn eveneens overrompeld door zijn plotselinge verschijning. En de spanningen liepen al hoog op, omdat Hannah net de familiefirma heeft verlaten om voor de concurrent te gaan werken.

The Split

In het eerste seizoen worden de zaken voor Hannah steeds ingewikkelder, zowel zakelijk als privé. Terwijl ze in een complexe zaak een vrouw vertegenwoordigt wier ex-man er duistere financiën op nahoudt, moet Hannah de harde waarheid over haar eigen gezinsleven onder ogen zien. Haar man Nathan (Stephen Mangan) heeft zelf ook geheimen... Wanneer een illegale datingwebsite wordt gehackt en privéinformatie van gebruikers uitlekt, moet Hannah de ontrouw van haar man onder ogen zien.

The Split

Het liefdesleven van Nina neemt een plotselinge wending wanneer ze Rex (Matthew Baynton, die fans misschien herkennen van Ghosts) vertegenwoordigt, een stand-upcomedian die ontzettend graag zijn zoon wil zien. Uiteindelijk komt ze dichter bij hem dan ze ooit had kunnen denken...

Seizoen 1 eindigde met een bitterzoete noot: hoewel Rose eindelijk haar koudwatervrees heeft overwonnen, wordt het huwelijk van haar en James (Rudi Dharmalingam) de volgende dag ontsierd door de plotselinge dood van Oscar.

Dezelfde nacht spreken Christie en Hannah eindelijk hun gevoelens voor elkaar uit, maar als Hannah na haar nacht met Christie thuiskomt, hoort ze het schokkende nieuws van de dood van haar vader.

the Split

In seizoen 2 probeert de familie de draad weer op te pakken na het overlijden van Oscar. Hannah en Nathan zijn nog altijd samen, maar ze heeft hem zijn affaire nog niet helemaal vergeven. De romantische spanning tussen haar en Christie (Barry Atsma), een knappe Nederlandse advocaat bij het advocatenkantoor, kwam tot een hoogtepunt in seizoen 1 en in seizoen 2 gaat hun affaire verder...

The Split

Rose en James worstelen in dit seizoen met vruchtbaarheid en het liefdesleven van Nina wordt alsmaar ingewikkelder. Ze heeft moeite met de nauwe band van Rex met zijn ex-vrouw. Aan het einde van het seizoen blijkt Nina zwanger te zijn en vertelt ze Rex dat ze de baby alleen gaat opvoeden.

The Split

Ondertussen houdt Hannah zich bezig met een ingewikkelde echtscheidingszaak van een ‘perfect’ beroemd echtpaar, waardoor de zaak veel publiciteit krijgt. Door haar affaire met Christie raakt ze steeds gestrester over haar dubbelleven en hij heeft zelf ook wat geheimen... Als Hannah erachter komt dat Christie een affaire met hun cliënt had, stort haar wereld in. Nathan ontdekt dat Hannah en Christie de avond voor hun huwelijk een affaire hadden en ze besluiten om ieder hun eigen weg te gaan.

Seizoen 3 komt eraan... Zullen Hannah en Nathan goed door hun scheiding heen komen? Een nieuwe onthulling drijft de twee nog verder uit elkaar, waardoor een minnelijke schikking steeds minder waarschijnlijk wordt.

The Split

Rose komt in dit seizoen voor een onaangename verrassing te staan. Zal haar familie haar bijstaan in deze moeilijke tijd? Nina is druk met haar leven als alleenstaande moeder en Ruth brengt het grootste deel van haar tijd liever door met Prof Ronnie dan dat ze de rol van grootmoeder op zich neemt.

Er hangt liefde in de lucht voor Nina, maar kan ze als kersverse moeder de complicaties van een geheime liefde aan?

Zal Christie terugkomen uit New York of zal het hem eindelijk lukken om Hannah te vergeten?

Bereid je voor op meer liefde, verlies en leugens in The Split, vanaf 5 juli iedere dinsdag om 21:00 uur op BBC First.

Alessandra Thom