Blog Image

Tijd voor een nieuwe meeslepende misdaadserie met Sean Bean!

Wednesday 11 August 2021

BBC First presenteert Time, een gloednieuwe dramaserie vol ongekend Brits acteertalent, met in de hoofdrol Sean Bean en Stephen Graham.

Lees gauw verder en ontdek wat deze spannende serie voor je in petto heeft... maar wees gewaarschuwd, eenmaal begonnen blijf je kijken!

Tijd voor een duistere dramaserie...

Time geeft een verrassende blik in het Britse gevangeniswezen en de mensen die in deze wereld leven en werken. Een verhaal van misdaad, straf, schuld en vergeving. De driedelige serie volgt twee zeer verschillende mannen; Mark Cobden, die wordt gekweld door schuld nadat hij onbedoeld een andere man heeft gedood, en Eric McNally, een hardwerkende gevangenbewaarder die worstelt om zijn eigen hoofd boven water te houden.

Mark is een echtgenoot, leraar en vader als zijn leven een verschrikkelijke wending neemt. Achtervolgd door een immens schuldgevoel draait hij voor vier jaar de gevangenis in. Eenmaal daar is hij volledig in shock en heeft moeite zich aan te passen aan zijn nieuwe situatie. In dezelfde gevangenis worstelt de eerlijke en empathische bewaker Eric intussen met zijn eigen geweten, als gevaarlijke gevangenen zijn zwakke plekken ontdekken en hem zwaar op de proef stellen. Weten de twee mannen zich staande te houden in hun benarde situatie, of duwt deze ze uiteindelijk over de schreef?

Time

Tijd voor briljant Brits acteertalent...

De serie barst van het Brits acteertalent, met in de voorhoede Sean Bean, de grote ster uit succesvolle bioscoopfilms en tv-series als Lord of the Rings en Game of Thrones. We kunnen niet wachten om te zien hoe hij deze uitdagende rol tot leven brengt. Verder kunnen we ook volop genieten van Stephen Graham in de rol van Eric McNally. Veel kijkers zullen hem vast nog wel kennen als John Corbett, uit de hitserie Line of Duty.

Maar er zijn meer vertrouwde gezichten, waaronder Siobhan Finneran uit de politieserie Happy Valley en Nadine Marshall uit het meermaals bekroonde Small Axe.

Tijd voor een sensationeel script...

De grimmige serie is geschreven door Jimmy McGovern, die als scenarioschrijver en producent al een geweldige bijdrage leverde aan vele Britse soaps en dramaseries. Slechts één keer eerder waren Sean Bean en Stephen Graham in dezelfde serie te zien, en wel in The Accused, eveneens van McGovern.

Tijdens een gesprek over de serie en McGovern zei Sean Bean: “Het is een groot voorrecht opnieuw betrokken te zijn bij een drama van Jimmy McGovern en het wordt vast geweldig om weer met Stephen op de set te staan. Met Mark Cobden heeft Jimmy wederom een prachtig en complex personage geschreven en ik kan niet wachten om in zijn huid te kruipen.”

Benieuwd? De nieuwe spannende dramaserie Time kijk je vanaf 1 september om 21.30 uur op BBC First!