Menu

The Trial of Christine Keeler

Vanaf zondag 5 april om 21.00 uur

Show Synopsis

The Trial of Christine Keeler biedt een nieuwe en spannende kijk op een van de meest spraakmakende schandalen in de Britse geschiedenis: de reeks incidenten in de jaren 60 die de geschiedenis in ging als de 'Profumo-affaire' en aanleiding was voor het aftreden van de Britse premier Macmillan.

Dit schandaal rond seks, spionage en leugens domineerde in 1963 de Britse voorpagina's, deed de regering op de grondvesten schudden en leidde tot het proces en de veroordeling van model Christine Keeler. Het leidde ook tot het ontslag van de Britse minister van Defensie John Profumo en het proces en de tragische dood van de Londense society-arts Stephen Ward.

De affaire speelde zich af op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, in een fascinerend tijdperk dat gekenmerkt werd door veranderingen in de verhoudingen tussen de seksen, klassen en rassen. De serie vertelt het verhaal achter de krantenkoppen van dit politieke schandaal aan de hand van het leven van de hoofdrolspelers, met flashbacks naar de beruchte affaire.

The Trial of Christine Keeler

Promo

Featured Videos

Newsletter Sign Up