Blog Image

Crime, Camera, Action!

Ontdek onze favoriete misdaadseries deze winter op BBC First.

Buiten is het misschien koud, maar BBC First draait warm! De misdaadselectie deze winter is crimineel goed…

Seizoen 3 van Vienna Blood 

Vienna Blood 

Reis mee terug in de tijd… Mysterie voert de boventoon en er gebeuren vreemde dingen in het prachtige Wenen van begin twintigste eeuw. Max Liebermann (Matthew Beard) en Oskar Rheinhardt (Juergen Maurer) zijn terug en ze zijn beter dan ooit. Max blijft zijn uitzonderlijke psychoanalytische vaardigheden inzetten om de misdaden op te lossen die de norse Oskar op zijn bord krijgt. Dit dynamische duo belooft goed gezelschap te zijn op koude winterdagen!

De laatste keer dat we Max en Oskar zagen, losten ze de moord op een monnik op. Daarna vielen Amelia (Jessica De Gouw) en later ook Oskar bijna in handen van de moordenaar! Gelukkig kwam Max in beide gevallen net op tijd om hen te redden. 

Vienna Blood

Toen Max tot schrik van Amelia met Clara (Luise von Finckh) zoende, werd zijn liefdesleven in één klap een stuk complexer! We zien zowel Amelia als Clara terug in dit nieuwe seizoen, waarin Max en Oskar de moord op een naaister proberen op te lossen. Het duo ontdekt een duistere wereld waarin mensen volop worden gechanteerd. Ze zullen de sinistere geheimen van de mode-industrie moeten ontrafelen, maar zal Max ook zijn ware gevoelens toelaten? Zal hij eindelijk beslissen wie de liefde van zijn leven is? En leven ze daarna nog lang en gelukkig? 

Mis het niet! Vanaf 16 januari elke maandag om 21:00 uur op BBC First.

Seizoen 2 van Miss Fisher’s Murder Mysteries 

Miss Fisher’s Murder Mysteries

In seizoen 2 begeeft Miss Fisher (Essie Davis) zich in de glitter en glamour van de jaren 1920. Phryne Fisher lost het ene na het andere mysterie op en dringt tot diep in de criminele onderwereld van Melbourne door zonder ook maar een nagel te breken. 

De laatste keer dat we Phryne zagen, liep het maar net goed af met haar tegenstander en een cultus die geïnspireerd is door het oude Egypte… Als er een dode vrouw wordt gevonden bij wie de hersenen zijn verwijderd met een oud-Egyptisch balsemhulpmiddel, moet Phryne de moordenaar zien te vinden voordat de moordenaar haar vindt! Het scheelt weinig, maar met de hulp van Jane (Ruby Rees-Wemyss) en Jack (Nathan Page) en dankzij een afgedwaalde kogel kan ze ontsnappen aan haar tegenstander, Murdoch Foyle (Nicholas Bell). Wel krijgt ze eindelijk duidelijkheid over wat er met haar zusje Janey is gebeurd. Nadat Foyle haar het hele seizoen heeft geprovoceerd en met haar heeft proberen te onderhandelen over zijn vrijlating uit de gevangenis, geeft hij de moord eindelijk toe.

Miss Fisher’s Murder Mysteries 

In dit seizoen krijgen we nog meer moorden, mysteries en glamour! De eerste aflevering begint met een moord in een bordeel en de verdachte is niemand minder dan Jacks ex-schoonvader… Jack is ervan overtuigd dat hij onschuldig is, maar zal het onderzoek van Phryne dat ook uitwijzen? En zullen zij en Jack elkaar eindelijk vinden? 

Kijk vanaf 8 januari elke zondag om 19:45 uur naar BBC First om te zien hoe dit afloopt.
 

Alessandra Thom