Blog Image

Wat zal er allemaal gebeuren tussen Florence en Neville?

Ben jij op zoek naar plek met een warm klimaat om de winter te ontvluchten? We hebben namelijk een nieuw seizoen van Death in Paradise dat je zeker warm zal houden.

Lees verder om alle roddels over seizoen 11 te horen en te ontdekken wat de toekomst voor sommige van onze favoriete personages in petto heeft. Hier is alvast een hint... Neville wil liefde vinden!

Het eiland Saint-Marie is werkelijk een paradijs met witte zandstranden, hoge wuivende palmbomen en helder blauw water. Maar inmiddels hebben we geleerd dat het eiland meer is dan je op het eerste gezicht zou zeggen...

Death in Paradise S11

We zaten allemaal in spanning te wachten op seizoen 11, nadat Neville in de kerstspecial zijn gevoelens voor Florence bekendmaakte. Maar we hebben al in aflevering één van seizoen 11 vastgesteld dat Florence liever goede vrienden wil blijven... Of zal ze toch van gedachten veranderen? Ze zeggen dat afstand de liefde versterkt...

Joséphine Jobert, die de rol van Florence speelt, zei zelfs: ‘Florence houdt absoluut van Neville, maar ik weet niet zeker of ze klaar is voor een nieuwe relatie. Ze rouwt nog steeds om Patrice die de liefde van haar leven was. Florence is nog herstellende, maar ik zou zeggen dat er altijd een kans is met Neville, dus zeg nooit nooit... Je komt er wel achter!’ We zullen blijven duimen!

Uitvoerend producent Tim Key laat ons in spanning afwachten: hij vertelt dat de show ‘een heel cool plan heeft, we weten waar het heen gaat en het publiek zal er zeer tevreden mee zijn. Er is een verhaal te vertellen en ik denk dat we daar de tijd voor nodig hadden...’

Neville is op zoek naar liefde...

Death in Paradise S11

We hebben Neville tijdens zijn tijd op het eiland Saint Marie zien groeien en een paar van zijn angsten zien overwinnen (we zijn trots op je, Neville!), dus wat kunnen we van hem verwachten in seizoen 11? Ralf Little, die de rol van Neville Parker speelt, zinspeelde in ons exclusieve interview op de persoonlijke ontwikkeling van zijn personage. ‘Hij heeft nog altijd zo zijn eigenaardigheden, maar dankzij de aanmoediging van Florence en zijn tijd op het eiland heeft hij echt ingezien dat “een half geleefd leven geen leven is” en dat hij moet leren om iets van het leven te maken en nieuwe dingen te proberen. Ik denk dat hij momenteel eenzaam is, en hoewel hij van het eiland houdt, erkent hij dat het niet perfect is, omdat hij hier zo graag een partner zou willen vinden... Neville komt er in dit seizoen achter wat het voor hem betekent als het gaat om wat de toekomst voor hem in petto heeft.’ Interessant...

Een nieuwe aanwinst op het eiland

Death in Paradise S11

De fantastische sergeant Naomi Thomas, gespeeld door Shantol Jackson, is in Saint Marie aangekomen om Neville een handje te helpen met Marlon! In het vorige seizoen namen we afscheid van sergeant JP Hooper die het eiland voorgoed heeft verlaten om het politie-opleidingsprogramma op een nabijgelegen eiland te leiden. Naomi heeft zijn plaats goed ingenomen. Shantol vertelt ons dat ‘Naomi niet alleen zichzelf wil bewijzen, maar ook wil laten zien dat ze perfect is voor de baan en dat ze het verdient om hier te zijn’. Sergeant Thomas is een getalenteerde en ambitieuze jonge agent, maar het eiland is nieuw voor haar, net als de baan... Zal haar gebrek aan ervaring de overhand krijgen?

En dan nu het deel waar jullie allemaal op hebben gewacht... Ralf en Joséphine beantwoorden jullie fanvragen!

Death in Paradise S11

Wat vinden jullie het leukste aan jullie rol in Death In Paradise?

Joséphine: Ik houd simpelweg van de show en ik vind het geweldig om in de winter wat blijdschap en geluk bij de mensen thuis te brengen. Ze reizen met ons mee en hebben plezier. Filmen op het prachtige eiland Guadeloupe is geweldig en we zijn vijf maanden (de duur van de opnames) weg van familie en vrienden, maar we creëren een andere familie op het eiland.

Ralf: Natuurlijk is de locatie prachtig, maar eigenlijk geniet ik vooral van de professionele verantwoordelijkheid die het werk met zich meebrengt. Ik begon mijn carrière op 18-jarige leeftijd toen ik in een grote comedyshow, The Royle Family, de rol van Antony Royle speelde. Maar ik maakte deel uit van een samenspel van een grotere cast en was altijd onderdeel van een ‘familiecast’. Ik heb nog nooit een hoofdrol gespeeld in een show, Death In Paradise is voor mij de allereerste keer. Ik ben de producenten heel dankbaar dat ze deze gok hebben gewaagd en dat het publiek mij deze kans heeft gegeven. Ik word emotioneel als ik eraan denk. 

Is het moeilijk om te filmen in een tropische omgeving?

Ralf: Ja, het is verrassend zwaar om daar te werken. Het is er echt altijd heet en vochtig. Ook al doet de crew er alles aan om het ons zo comfortabel mogelijk te maken, het simpele feit is dat ik tijdens mijn werk meestal een dik wollen overhemd en een grote jas aan heb en een tas bij me draag. Ik kan je vertellen dat dat zijn tol eist!

Joséphine: Filmen op het strand voelt fantastisch, maar het is ook zo moeilijk en heel heet! De crew moet zware materialen dragen en dragen nu, ondanks de hitte, natuurlijk mondkapjes. Florence draagt gelukkig shorts en t-shirts dus ik red me wel. 

Beiden zijn het erover eens dat Don, Commissaris Selwyn Patterson, het vanwege zijn grote jas met vele lagen het zwaarst heeft van de hele cast. Joséphine grapt en zegt: ‘Ik denk dat hij mediteert, ik weet niet hoe hij het doet!’

 Waren er grappige momenten op de set van seizoen 11?

Death in Paradise S11

Joséphine: Het filmen van de scènes op het politiebureau duurt 2 tot 3 dagen achter elkaar en het is heel intens. Het is er erg heet en er is veel informatie. Om eerlijk te zijn, zijn dat niet echt leuke scènes om te filmen, omdat ze alleen gericht zijn op de zaak. Dus in de ochtend voordat de opnames beginnen, breng ik graag wat energie en positiviteit naar de crew en cast door wat muziek op te zetten. Iedereen danst en zingt dan mee! Toen Tobi (JP Hooper) nog onder ons was (Tobi ik mis je, kom alsjeblieft terug!), was hij de grappigste persoon op de set!

Ralf: Eén van de dingen die ik soms graag doe (het is de kwajongen in mij), is filmen wanneer we een scène uit de show aan het opnemen zijn. De regisseurs wilden bijna ‘actie’ zeggen en ik dacht, ik zit niet in deze opname dus ik ga stiekem Josie filmen als ze wat zegt... Er gebeurden twee dingen: Josie merkte me op, draaide zich om en zei ‘ben je me aan het filmen?’ en daarna zei de cameraploeg ‘Ralf, je zit ook in deze opname!’ Ik schaamde me behoorlijk! 

Wat zit er in de tas van Neville?

Death in Paradise S11

Hij heeft een notitieboekje, een tablet, insectenspray, zonnebrandcrème, een telefoon en, dit heb ik nog nooit eerder in een interview verteld, een paar paarse handschoenen. Je vraagt je vast af waarom. Omdat al zijn collega’s witte dragen, maar Neville draagt liever de paarse omdat daar geen latex in zit. Het zijn dus non-allergene handschoenen!

Nou wat denk je daarvan, een exclusief feitje van BBC First! Heb je ooit zoiets eigenaardigs gezien in de serie?

Hoe is het om te filmen met een CGI-dier?

Ralf: Het is nogal vreemd. Je oefent een scène en bedenkt waar Harry zal zijn, dan markeren ze die plek, zodat ik weet waar Harry gaat zijn als ik met hem ‘praat’. Na het oefenen om te kijken of de plek waar Harry gaat zijn werkt, brengt het propteam ‘Harry’, een zilveren vol met een doorsnede van ongeveer 15 centimeter, naar de set. Eigenlijk is het best triest, want ik houd van het idee dat ik een emotionele band met Harry heb, maar eigenlijk deel ik gewoon een scène met een zilveren bol. Hij is wel een lief klein personage op het scherm!

Ben je ooit in Nederland geweest?

Joséphine: Nee, ik ben er nog nooit geweest, maar ik hou van reizen, dus misschien ooit!

Ralf: Ja, ik hou van Nederland, het voelt een beetje als mijn spirituele thuis! Een paar jaar geleden heb ik Amsterdam bezocht met mijn vriendin en ik schaamde me wel een beetje. Het is namelijk maar 45 minuten vliegen dus ik vroeg mezelf af waarom ik hier niet vaker kom... Ik heb wat stroopwafels gegeten en ik vond het heerlijk!

We hebben ervan genoten om met Ralf en Joséphine te spreken. Seizoen 11 lijkt vol plotwendingen te zitten en we kunnen niet wachten om te zien wat er nog meer allemaal in dit seizoen gaat gebeuren!

Zoals de ware Ralf zou doen: pak een stroopwafel, plof op de bank en blijf elke maandag om 21.00 uur kijken naar Death in Paradise.

Klik hier voor meer informatie over seizoen 11 van Death In Paradise.

Door Milan Wells en Alessandra Thom