Menu

Over de serie

Na geweld komt stilte

Dr. Nikki Alexander en haar team in het Lyell Centre moeten vijf nieuwe spannende mysteries oplossen in dit bekroonde misdaaddrama. Een lichaam in de betonnen pijler van een parkeergarage. Een neergestort vliegtuig. Wetenschappelijk onderzoek dat fout is gegaan.

De zaken die in het Lyell Centre terechtkomen, zijn zelden eenvoudig. Oorspronkelijke vermoedens worden in twijfel getrokken als de bewijzen zich opstapelen, en Nikki en haar team werken harder dan ooit om de waarheid te achterhalen.

Profielen

Silent Witness - S18

Dr Nikki Alexander

gespeeld door Emilia Fox

Emilia is in 1974 geboren in Londen en komt uit het acteursgezin Fox; haar vader is Edward Fox, haar moeder Joanna David, haar oom James Fox en haar neef is Laurence Fox.

Haar acteercarrière werd aangezwengeld toen ze in 2005 in de huid kroop van zuster Georgina van Mr. Darcy (gespeeld door Colin Firth) in de televisiebewerking van Pride and Prejudice van Jane Austen, en heeft sindsdien naam gemaakt als gerespecteerd televisie- en filmactrice.

Naast haar rol als forensisch patholoog Nikki Alexander in de succesvolle misdaadserie Silent Witness, heeft Emilia nog meer successen op haar naam staan, zoals haar rol in The Wrong Mans uit 2013, een comedy-thriller waarin ze schittert naast (grootheden) James Corden en Dawn French, en haar vertolking van Claire Jones in Suspension of Belief, een film uit 2012.

Buiten beeld beoefent Emilia martial arts op hoog niveau en bespeelt ze zowel de piano als de cello.

Silent Witness - S18

Dr Thomas Chamberlain

gespeeld door Richard Lintern

Richard is geboren in Somerset en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Durham voordat hij zich als acteur ontwikkelde aan de Royal Academy of Dramatic Art in Londen (RADA).

Als ervaren theateracteur, is hij vooral bekend door Duches of Malfi, een productie van de Royal Shakespeare Company uit 2000, door zijn vertolking van de fascistische hertog in Women Beware Women, een productie van het Nationaal Theater uit 2010, en door Elephants, een productie van Hampstead Theater uit 2014/15 die het publiek betoverde.

Naast zijn rol als forensisch patholoog Thomas Chamberlain in de misdaadserie Silent Witness, heeft hij naam gemaakt met rollen in Clapham Junction uit 2007, misdaadserie The Shadow Line uit 2011, studentendramaserie White Heat, en naast David Tenant in Spies of Warsaw, de miniserie over de Tweede Wereldoorlog uit 2013.

Als veelgevraagd voice-over, sprak hij de stem in van de, met BAFTA-award bekroonde, documentaire Between Life and Death, en het natuurhistorisch programma The Magic of The Big Blue. Ook heeft hij diverse commercials ingesproken. Naast spotjes voor Ferrero Rocher, Mercedes en Film4, was hij ook de stem achter de bekende Gillette-reclame waarin David Beckham een hoofdrol speelt.

Richard combineert zijn drukke carrière met zijn gezin als vader van drie zoons, en ontspant door te wandelen met zijn geliefde golden retriever Bella.

Silent Witness - S18

Jack Hodgson

gespeeld door David Caves

David is geboren en getogen in Noord-Ierland, en trok naar de Schotse kust toen hij Frans en Duits ging studeren aan de Universiteit van Saint Andrews. Vervolgens switchte zijn toekomst als leraar naar een carrière in de spotlights toen hij ging studeren aan de London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA).

Sinds hij is afgestudeerd, heeft hij een glanzende reputatie opgebouwd als jong talent op het toneel. Hij heeft onder meer de rol van Deflores gespeeld in een productie van The Changeling at Southwark Playhouse uit 2011, vertolkte Macheat in een productie van de klassieker The Beggars Opera van John Gay in het openluchttheater in Regent’s Park, en speelde de rol van Petruchio in een productie van The Taming of the Shrew van Shakespeare Company uit 2012.

Op het grote scherm speelde David de rol van Berenger in Ironclad: Battle for Blood uit 2014, een actiefilm waarin zwaard vechten in het 13de eeuws Noord-Engeland centraal staat.

David’s vertolking van hoofd forensisch wetenschapper Jack Hodgson in Silent Witness is zijn eerste grote televsierol.

Silent Witness - S18

Clarissa Mullery

gespeeld door Liz Carr

Liz studeerde rechten aan de Universiteit van Notthingham en begon pas op haar 31ste met acteren. Haar eerste officiële rol was de titelrol in een productie van Brecht’s Mother Courage and Her Children van de Graeae Theatre Company, wat prachtige recensies opleverde bij de grote theaters van Londen.

Naast haar vertolking van de alwetende en sarcastische forensisch onderzoeker Clarissa Mullery in de misdaadserie Silent Witness (sinds 2013), timmert ze succesvol aan de weg als comédienne en omroeper.

Als stand-up comédienne treedt ze regelmatig op met het comedygezelschap Abnormally Funny People en kreeg ze de critici meermalen aan haar kant door haar handicap te gebruiken. Als omroeper is ze vooral bekend als presentatrice van de populaire podcast Ouch! een programma van de BBC over handicaps. Ook vloog ze voor de documentaire van BBC World Service, When Assisted Death is Legal, de wereld over om plekken te bezoeken waar euthanasie legaal is.

Liz werd ondertussen ook bekend op het grote scherm. In 2011 speelde ze de hoofdrol in The Beaten van Simon McKeown, een medogenloze film waarin het misbruik van mensen met een handicap en de wanhoop die daaruit voortvloeit wordt onderzocht. Ook speelde ze de Death Provider in de film Le Accelerator van Thomas Eikrem uit 2015.

In 2014 prijkte haar naam naast die van mede-presentatoren Alan Carr en Sue Perkins op de beroemde Rainbow List van de onafhankelijke dagbladen, waarin jaarlijks de lesbische, biseksuele, homofiele en transgendermensen die echt een verschil maken geprezen worden.

bekijk het op...

BBC First is beschikbaar op de volgende televisiestations:

België – Telenet 561
Nederland – KPN 23

Voor meer informatie over hoe te abonneren op BBC First, neemt u contact op met uw provider.