Menu

The Last Kingdom - Seizoen 4

Vanaf woensdag 22 juli om 22.00 uur

Show Synopsis

Koning Alfred ziet zijn droom van een verenigd Saksisch koninkrijk vervliegen. Na de dood van zijn vader is de nieuwe koning Edward vastbesloten om Wessex te isoleren en zijn leger extra te versterken tegen een mogelijke Deense invasie.

En Lord Aethelred van Mercia heeft ambitieuze plannen om zich op te werpen als rivaal van Wessex, waardoor allianties beginnen te scheuren. Wanneer Northumbria wordt aangevallen besluit Uhtred dat de tijd rijp is om zijn voorouderlijk huis te heroveren.

Maar het lot beslist anders; als Uhtred bericht krijgt dat Mercia in rep en roer is, drijven zijn gevoelens voor Aethelflaed hem terug naar de politiek die tot oorlog dreigt te leiden. En net als het erop lijkt dat er vrede kan worden gesloten tussen de Saksen, worden ze verrast door een nieuwe en geduchte Deense vijand.

Uhtred begint te beseffen dat zijn toekomst is verweven met Alfreds droom en hij besluit de Saksische strubbelingen op te lossen voordat de kans op een verenigd Engeland voorgoed uit hun handen glipt.

The Last Kingdom

Featured Videos

Newsletter Sign Up