Blog Image

Het explosieve drama The Split is terug met een tweede seizoen!

Wednesday 10 June 2020

Manipulatieve relaties, gevaarlijke samenwerkingen en een heleboel scheidingen... er komt geen eind aan het drama in dit nieuwe seizoen.

Echtscheidingsadvocaat Hannah Stern veroverde onze tv's en harten in het eerste seizoen van The Split. De serie schotelde ons een niet eerder vertoonde formule voor van complexe karakterontwikkelingen en fascinerende plotwendingen in combinatie met onophoudelijk drama, van familieruzies tot uitgedoofde relaties. Of je nu fan bent van het eerste uur of seizoen 1 nog niet gezien hebt, na onze korte samenvatting ben je klaar voor alle actie van seizoen 2. We delen ook een kijkje in het nieuwe seizoen en interessante inzichten van de Nederlandse acteur Barry Atsma, die Christie speelt!

The Split S2

Een korte samenvatting van seizoen 1

Bij de start van The Split zegde het hoofdpersonage Hannah Stern haar baan als echtscheidingsadvocaat bij het bureau van haar moeder op om aan de slag te gaan voor de concurrent, Noble and Hale. Hannah komt uit een ware advocatenfamilie; niet alleen haar moeder is topadvocaat, ook haar zus Nina is advocaat in het familiebedrijf. Ondertussen koos Hannah’s jongste zus Rose voor een ander pad en was ze meer bezig met haar aankomende huwelijk met verloofde James. Ze vroeg zich zelfs af of ze wel moest trouwen - ongehoord!

De familieproblemen stapelden zich verder op toen de vader van de zussen na lange tijd terug in hun leven kwam en er verborgen geheimen en spanningen naar boven kwamen. Maar tragisch genoeg overleed hij op de avond van de bruiloft van Rose, waardoor de familie achterbleef met de pas opgedoken geheimen en emoties. Alsof dat nog niet genoeg was, ontdekte Hannah dat haar man en de vader van haar kinderen, Nathan, meerdere keren was vreemdgegaan! Terwijl de affaire verder werd ontrafeld, voelde Hannah zich steeds meer aangetrokken tot haar oude vlam Christie. Nathan beloofde verbetering, maar Hannah was al buiten de deur op zoek gegaan naar comfort en liefde...

Het seizoen eindigde met een fusie tussen het kantoor van Hannah’s familie en haar nieuwe kantoor tot Noble Hale Defo. Door deze familiehereniging eindigde het seizoen met een positieve noot, maar de toekomst van Hannah’s huwelijk stond nog steeds op het spel. Komt het tot verzoening of een gebroken hart voor Hannah in het nieuwe seizoen van The Split?

The Split S2

Wat staat ons te wachten in seizoen 2?

Hannah zal haar relatieproblemen dit seizoen moeten oplossen, hoewel het ernaar uit ziet dat haar huwelijk met Nathan terug op de rails is. De eerdere losbandigheid van Nathan weegt zwaar voor Hannah. Kan ze hem ooit echt vergeven? En dan is er nog haar relatie met Christie, die ze in het geheim heeft voortgezet!

Wat werk betreft krijgt Hannah een zaak toegewezen die haarzelf en haar advocatenbureau op de kaart kan zetten. Tv-presentatrice Fi Hansen komt haar kantoor binnen en is naarstig op zoek naar hulp om te scheiden van haar dominante man, een muziekproducent. Het echtpaar is een bekend koppel, dus het kersverse advocatenbureau zal met deze zaak veel aandacht krijgen. Hannah moet onderhandelen onder een inperkende geheimhoudingsovereenkomst, waardoor Fi Hansen zwijgt over de waarheid achter haar relatie met een manipulatieve man die haar mishandelde.

Ook Hannah’s familie komt niet onder alle drama uit. Haar zus Nina krijgt te maken met de desastreuze gevolgen van haar alcoholverslaving en wispelturige gedrag. En Hannah’s moeder Ruth zoekt naar een nieuw doel in het leven nadat ze gedwongen werd haar functie als hoofd van het familiebedrijf op te geven. Daarnaast voert Hannah ook nog strijd in haar eigen huwelijk. Houd ze het vol, of zal alles instorten?

The Split

Acteur Barry Atsma doet een boekje open...

Een groot deel van de cast van het vorige seizoen zien we terug in seizoen 2. Zo ook Barry Atsma, die Hannah’s minnaar Christie speelt. Barry deelt zijn grote enthousiasme voor dit nieuwe seizoen met de BBC. Op de vraag waar hij het meest naar uitkeek in het tweede seizoen, antwoordde Barry dat hij het interessant vond om een nieuwe kant van zijn personage Christie te ontdekken, die een relatie met Hannah wil opbouwen. Hij herkende zichzelf in Christie wat betreft het aanpassen aan de Engelse cultuur en het constante reizen.

“Ik ben een Nederlandse acteur die heen en weer vliegt tussen Nederland en Engeland, en Christie vliegt ook de wereld over, probeert te settelen, gaat terug naar zijn oude liefde maar bindt zich nooit echt aan een relatie en vindt nooit echt zijn plek in de familie. Daardoor realiseert hij zich des te meer hoe eenzaam hij is - en dat is een interessante strijd voor Christie.”

Nog een leuk weetje: deze acteur heeft ook een juridische achtergrond! Maar het blijkt dat zijn rechtendiploma niet altijd van pas komt op de set. Barry: “Ik heb Recht & Economie gestudeerd, en dat is compleet anders dan familierecht. Dus ik heb veel geleerd! Soms is het leven zo chaotisch, dat de wet geen soelaas biedt.”

De rivaliteit tussen Christie en Nathan in de strijd voor de liefde van Hannah blijkt alleen op het scherm te bestaan. In het echt zijn Barry en acteur Stephen Mangan de beste vrienden! Over deze vriendschap zegt Barry: “Ik kan het goed vinden met Stephen. Buiten de set om hebben we echt een klik. Vlak voor een scène waarin we ruzie hadden, hebben we bijvoorbeeld nog samen naar de Wimbledon-finale zitten kijken.” Hun vriendschap buiten de set zorgt voor voelbare spanning en fantastisch acteerwerk.

Kijk vanaf dinsdag 16 juni om 21:00 uur naar BBC First om Barry Atsma te zien schitteren in het nieuwe seizoen van The Split.

By Martha Hughes