Blog Image

BBC First

Met wie bestrijd jij deze zomer de misdaad op BBC First?

Thursday 15 July 2021

Juli wordt een schitterende maand vol misdaaddrama met McDonald and Dodds seizoen 2, Agatha Christie's Miss Marple seizoen 6 en Peaky Blinders seizoen 4.

Kijk McDonald and Dodds voor: een onconventioneel detectiveduo

De vermakelijke detectiveserie McDonald and Dodds was afgelopen zomer voor het eerst te zien, toen we kennismaakten met dit ongewone paar. Ondanks een roerige start bleken de jonge ambitieuze DCI McDonald en de ouderwetse puzzelaar DS Dodds al snel een onverwacht succesvol duo te vormen.

Het paar is terug voor een tweede seizoen en ze zetten hun briljante maar onconventionele teamwork voort met splinternieuwe moorden om op te lossen. Natuurlijk is niets wat het lijkt in deze moordmysteries; maar met McDonalds ongekende energie en vastberadenheid en DS Dodds oog voor detail en liefde voor puzzels zullen ze ongetwijfeld de dader te pakken krijgen. Van een heteluchtballonramp tot moorddadige feestjes, ze krijgen dit seizoen veel voor hun kiezen…

Kijk het nieuwe seizoen vanaf 5 juli om 21:00 uur op BBC First!

Kijk Miss Marple voor: klassieke misdaadmysteries

Ze is een bekend personage op wie we allemaal dol zijn; Agatha Christie's Miss Marple is een klassieke misdaadserie die nooit verveelt. De sympathieke speurneus is terug voor seizoen 6 met weer veel nieuwe mysteries om op te lossen.

Van excentrieke plantkundigen tot zwarte magie, deze nieuwe 'whodunnits' sturen Miss Marple naar allerlei uithoeken, van het schilderachtige Engelse platteland tot de zonnige Caraïben. Marples expertise wordt al snel op de proef gesteld, wanneer een sterfgeval dat op een hartaanval lijkt veel sinisterder blijkt te zijn dan werd gedacht. Een ander onderzoek komt nog dichterbij, wanneer Marple geheimen ontdekt over een oude bekende die haar kunnen helpen de misdaad op te lossen.

Kijk seizoen 6 van Agatha Christie’s Miss Marple vanaf 8 juli om 22:00 uur.

Peaky Blinders BBC First

Kijk Peaky Blinders voor: duistere spanning

Ben je in de stemming voor iets duisterders, dan mag je seizoen 4 van Peaky Blinders niet missen! De populaire serie keert terug met onze favoriete antihelden en nog veel meer misdaad, drama en rampspoed op het menu…

Na hun verblijf in de gevangenis zijn Polly, Michael en Arthur Shelby eindelijk vrij, maar de ooit zo hechte familie is uit elkaar gevallen. Sommigen willen het bendeleven maar al te graag weer oppakken, terwijl anderen verlangen naar een rustig leven op het platteland. Maar wanneer Tommy een dreigbrief ontvangt, realiseert hij zich dat zijn hele familie in gevaar is en dat hij ze bij elkaar moet brengen om ze veilig te houden. Zal de Shelby-clan, een familie met nogal wat vijanden, weer samenkomen en hun criminele praktijken voortzetten?

Kijk seizoen 4 van Peaky Blinders vanaf 21 juli om 22:00 uur!