Blog Image

Ontdek de betekenis van Kerstmis op BBC First

De cast van Call the Midwife vertelt meer over de kerstspecial!

Droom jij van een kerst met BBC First? BBC First biedt deze winter genoeg hartverwarmende momenten: van een romantisch uitje in de Yorkshire Dales tot een zonnige vakantie op het eiland Saint-Marie. Lees hieronder meer over onze kerstspecials van dit jaar, waaronder hints van de Call the Midwife-cast!

Call the Midwife

Call the Midwife

De inwoners van Poplar zijn terug voor een prachtig kerstfeest in de sneeuw! Het is 1967 en het leven keert weer terug naar normaal na het verschrikkelijke treinongeluk. Iedereen doet zijn best om te helpen na de dramatische gebeurtenis in de gemeenschap en de stemming zit er goed in voor de feestdagen.

Een inwoner van Poplar moet zich echter aanpassen aan een leven alleen nadat ze is vrijgelaten uit de gevangenis. Wanneer ze moet bevallen, gaan de vroedvrouwen aan de slag om haar te ondersteunen. Ondertussen moet een bekend gezicht op de afdeling worden gerustgesteld na een eerdere ervaring met thalidomide (softenon). Ze vecht tegen de vooroordelen van sommige inwoners zodat haar dochter een normaal leven kan leiden. 

De altijd vrolijke Fred (Cliff Parisi) besluit een feestelijke talentenjacht te organiseren om geld in te zamelen voor de slachtoffers van het treinongeluk. Sterker nog, iedereen draagt zijn steentje bij om Kerstmis extra speciaal te maken; Matthew (Olly Rix) schiet te hulp met een onverwacht cadeau.
Wij stelden de cast jullie BBC First-fanvragen! Ze lichten een tipje van de sluier op over wat je kunt verwachten van de kerstspecial. Megan Cusack zegt dat we ons moeten voorbereiden op ‘tranen met tuiten huilen vanaf halverwege de special’, wat geen verrassing is bij Call the Midwife! Laura Main vertelt: ‘De special heeft alles. Hij is ontroerend en romantisch en heeft belangrijke boodschappen, maar voelt ook fris aan.’ Laura Main en Helen George vullen aan: ‘Iedereen is dol op kerstspecials: ze zijn heel feestelijk en emotioneel, heel mooi en krachtig, maar het voelt ook alsof we vooruitgaan. Met de mode, met alles... We naderen nu het einde van de jaren 60.’

Mis het niet! Kijk de kerstspecial van Call the Midwife op maandag 26 December om 19:00 uur op BBC First.

All Creatures Great and Small

All Creatures Great and Small

Kerstmis in Darrowby! Buiten mag het dan koud zijn, maar binnen bij het haardvuur heeft Mrs Hall (Anna Madeley) alles voorbereid voor een perfecte kerst. De oorlog woedt echter voort en de gevolgen ervan zijn moeilijk te negeren, vooral met de komst van een jonge evacué...

Zal James (Nicholas Ralph) er met de oorlog zijn voor zijn eerste kerst samen met Helen (Rachel Shenton) als getrouwd stel? Ondertussen verwelkomt Mrs Pumphrey (Patricia Hodge) een nieuwe harige vriend op Pumphrey Manor en moet Siegfried (Samuel West) een moeilijke beslissing nemen. Mrs Hall raakt in paniek als ze ontdekt dat een goede vriend er misschien niet lang meer is. Kan ze hem overtuigen te blijven?

Word verliefd in de Yorkshire Dales op dinsdag 27 december om 21:00 uur op BBC First.

Death in Paradise 

All Creatures Great and Small

Ontsnap naar het paradijs voor een heel mysterieuze kerst...

Iedereen is in kerststemming: Neville (Ralf Little) kijkt uit naar een bezoek van zijn geliefde moeder, Marlon (Tahj Miles) heeft een prachtige kerstboom gehaald en zelfs Selwyn (Don Warrington) kijkt uit naar de Honoré Carol Service. Maar er is ook akelig nieuws in de vorm van de dood van een true-crime podcaster en schrijver... Moeten oude geheimen met rust worden gelaten? 

De zaak roept vragen op over een cold case van kerst 1977, een zaak die Selwyn zelf niet kon oplossen. Wanneer het team de telefoon van de podcaster vindt, ontdekken ze iets zeer ongewoons en mogelijk zelfs bovennatuurlijks... Zou dit de geest van het kerstverleden kunnen zijn?

En kan een toevallige ontmoeting op het vliegveld leiden tot een vakantieliefde voor Neville? Wij hopen van wel!

Kijk de kerstspecial op dinsdag 27 December om 18:00 uur op BBC First.

Shakespeare & Hathaway

Shakespeare and Hathaway

Het wordt een witte kerst in Stratford-upon-Avon, maar Lu plant een zonnige kerst in Florida! Zal ze het redden of wordt ze meegezogen in alle mysterie? De start van het kerstfestival Wintermas verloopt niet volgens plan wanneer een inwoner wordt gechanteerd door een mysterieuze vreemdeling... Het slachtoffer verdenkt een lokale gemeentemedewerker, maar bij nader onderzoek wordt alles alleen maar verwarrender. Gelukkig bieden Frank (Mark Benton) en Lu (Jo Joyner) de helpende hand! 

Ondertussen moet Sebastian (Patrick Walshe McBride) een tandje bijzetten wanneer hij zijn eerste eigen zaak krijgt: een vandalistische daad blijkt een veel duisterder web van intriges te zijn waarbij een vader betrokken is die geobsedeerd is door kerst. Lijken de twee zaken meer op elkaar dan iemand ooit had kunnen vermoeden? En zal het team Kerstmis kunnen redden?

Ontdek het op maandag 19 december om 20:00 uur op BBC First.
 

Alessandra Thom