Blog Image

Zal Neville eindelijk de liefde vinden in seizoen 12?

Het gloednieuwe seizoen van Death in Paradise is binnenkort te zien: lees verder voor een tipje van de sluier

Houd je instapkaart in de aanslag, je vlucht naar Saint Marie is klaar voor vertrek! Het gloednieuwe seizoen van Death in Paradise is te zien vanaf vrijdag 17 februari om 21:00 uur. In december konden we weer genieten van een kerstspecial van Death in Paradise. Selwyn (Don Warrington) loste een zaak op die hem al lange tijd achtervolgde en Neville (Ralf Little) had een klik met nieuwkomer Sophie (Chelsea Edge) tijdens een diner (uiteraard mét spruitjes!), maar zullen we deze romance zien opbloeien in seizoen 12?

Death in Paradise S12

Het gloednieuwe seizoen begint met de mysterieuze dood van een beroemde astronoom. Op een rustige heuvel op het eiland bereidt een groep preppers zich voor op de apocalyps wanneer een van hen wordt vermoord. Neville, Marlon (Tahj Miles), Naomi (Shantol Jackson) en Darlene (Ginny Holder) storten zich op de zaak, maar we zien dat Selwyn aan het begin van het seizoen afgeleid wordt. Met de komst van zijn dochter naar Saint-Marie liggen zijn prioriteiten elders. Hoewel Selwyn aanvankelijk sceptisch is, begint er met de hulp van Catherine (Élizabeth Bourgine) een familieband te ontstaan. Je herkent Selwyns dochter misschien van haar rol als forensisch ecoloog in Silent Witness…

De liefde hangt in de lucht: er bloeit iets op tussen Sophie en Neville. Neville is hoteldebotel van Sophie! Na hun onofficiële kerstdate houden ze contact en Sophie stemt in met een tweede date. Zie je het al voor je? De zon die ondergaat, golven die op de kust slaan en een heerlijke picknick: een perfecte date gepland door Neville. Oh en natuurlijk zorgt Harry ervoor dat alles soepel verloopt! Maar Sophies vertrekdatum nadert snel en het schip komt bijna aan in de haven... Kan Neville haar overhalen om te blijven? Ze zeggen immers dat afstand de liefde versterkt.

Death in Paradise S12

Tijd voor een exclusief BBC First-interview: we spraken Shantol Jackson, die de geweldige Naomi Thomas speelt in Death in Paradise. Lees hieronder haar antwoorden op jullie fanvragen!

Death in Paradise S12

Wat kunnen we verwachten van dit seizoen?

Shantol: Je kunt een hoop drama verwachten, er hangt liefde in de lucht en familiebanden worden aangehaald. Het is een vrij intiem seizoen en vanaf aflevering vier wordt het een stuk intenser. We komen meer te weten over de personages buiten hun werk.

Heb je dezelfde karaktereigenschappen als Naomi?

Shantol: Sommige, maar niet allemaal! Zij is veel georganiseerder dan ik, maar wat betreft mijn werk ben ik net zo gepassioneerd als zij. Ze probeert de klus altijd zo goed mogelijk te klaren zodat haar leidinggevenden trots op haar zijn! Ik ben echter geen vroege vogel zoals Naomi en niet zo geconcentreerd als zij; ik heb een zeer korte aandachtsspanne. 

Waarom nam je een rol in Death in Paradise aan?

Shantol: In 2018 deed ik auditie voor een andere rol (niet Naomi). Mijn vader en ik keken vroeger in Jamaica naar Death in Paradise vanaf het allereerste seizoen waarin Ben Miller zat, dus toen ik auditie deed, was dat heel nostalgisch. Maar ik werd niet gekozen. Dat vond ik zo jammer! In 2020 namen de producers van Death in Paradise contact met me op en zeiden dat ze de auditie die ik in 2018 deed geweldig vonden, maar me niet geschikt achtten voor die rol. Naomi vonden ze echter perfect bij me passen. Hier valt een wijze les uit te trekken: jouw moment komt nog wel als de tijd rijp is en een ‘nee’ hoeft niet altijd slecht te zijn!

Wat drink je graag tijdens je pauzes om de lange uren op de set door te komen? 

Shantol: Omdat het op de set zo warm is, vooral op het politiebureau, drinken we de hele dag door water om gehydrateerd te blijven. Maar meestal drink ik water en koffie en aan het eind van de dag frisdrank voor een energieboost!

_______

In seizoen 12 zien we hoe enkele teamleden de carrièreladder proberen te beklimmen. Darlene slaagt voor haar politie-examen met de hoogste score ooit en verslaat Marlons score. Zoals Naomi het verwoordt: "Darlene kicked Marlon’s butt!". Darlene wil meteen in actie komen en Marlon helpen terwijl hij een verdachte in de gaten houdt. Maar na de wrijving veroorzaakt door de testscores, zit Marlon niet te wachten op Darlenes hulp. Zal het ze de zaak kosten?

Death in Paradise S12

Romantiek, nieuwe familiebanden en maffe misdaden. Wat wil je nog meer in een serie? Bijrollen van bekende gezichten natuurlijk! Selwyns dochter is niet de enige bekende in het nieuwe seizoen; er komen enkele BBC First-coryfeeën voorbij. Fiona Button, het best bekend als Rose DeFoe uit The Split, speelt makelaar Hannah Roberts die verdacht wordt van moord…

We zien Gamba Cole in een ander licht dan zijn sluwe personage in The Outlaws (Christian Taylor). Hij is in dit seizoen te zien als Ty Edgars die te maken krijgt met een moord op zijn trouwdag… Geen wonder als je bruiloft in Saint Marie is! We kunnen niet wachten om beide talenten weer op tv te zien!

Volg de Facebook-pagina van BBC First en meld je aan voor onze nieuwsbrief voor meer informatie over het nieuwe seizoen.

 

By Milan Wells