Blog Image

De maand van échte speurneuzen: maart

Bereid je voor op een lente vol intriges op BBC First...

Het is lente en na een lange winter bij het warme haardvuur kijken we weer uit naar langere dagen en warmere temperaturen. We voelen ons energiek en we zijn er klaar voor om onze hersenen te laten kraken door samen met onze favoriete speurneuzen van BBC First wat raadsels te ontcijferen! Met dat in ons achterhoofd hebben we een overzicht gemaakt van fantastische detectiveseries waar je blij van wordt!

Agatha Raisin keert terug voor seizoen 4

Agatha Raisin s4

Agatha Raisin (Ashley Jensen) is de pittige speurneus die we allemaal nodig hebben – het is de perfecte serie om de winterkou te verdrijven! Je bent vast blij om te horen dat de pr-agent die detective in de Cotswolds werd, terugkeert voor seizoen 4! 

Er vinden weer genoeg vreemde voorvallen in Carsley plaats waar Agatha en haar detectivebureau hun handen vol aan hebben. Toen we Agatha voor het laatst zagen, probeerde ze het bizarre mysterie op te lossen van een getatoeëerde torso op de plaats van een gebraden varken, en het verhaal wordt alleen maar vreemder. Gelukkig heeft ze ‘s werelds eigenzinnigste helpende handen om zich heen die haar helpen de vreemdste voorvallen te ontcijferen. Roy Silver (Matthew Horne) keert ook terug en probeert Agatha op het rechte pad te houden. In dit seizoen moet ze, als de jaarlijkse Carsley Jam-Off een smerige wending krijgt, een vergiftiging zien te voorkomen...

Ook Agatha’s liefdesleven was in het vorige seizoen turbulent. Haar knipperlichtvriendje, de charmante James Lacey (Jamie Glover), was de oorzaak van allerlei ups en downs in het ogenschijnlijk slaperige stadje. In seizoen 4 komt James terug om haar mee te nemen op vakantie en we hopen dat hij en Agatha eindelijk wat stabiliteit kunnen vinden... Of zal dat te veel gevraagd zijn? Horen we bruilofts- of waarschuwingsklokken?

Ashley Jensen, die de rol van Agatha Raisin speelt, zegt dat ze ‘dolblij is om terug te keren als Agatha Raisin. Een rol die ik graag speel en een serie die me nauw aan het hart ligt. Ik ben benieuwd wat Agatha en haar vrolijke groepje buitenbeentjes te wachten staat in seizoen 4.’

Wij kunnen ook niet wachten totdat Agatha weer terug is – elke zondag vanaf 13 maart om 20.00 uur op BBC First.

Father Brown viert zijn 100ste aflevering!

Father Brown S9

De bloemen buiten de kerk bloeien en de vogels kwetteren: de lente is nu echt begonnen en Father Brown (Mark Williams) verspilt geen tijd om weer in actie te komen. Kembleford heeft hem nodig! 

We rollen het nieuwe seizoen in met problemen in het landhuis. Er is een moord gepleegd, maar niet alles is wat het lijkt... Father Brown probeert de waarheid te ontdekken wanneer een onschuldige man in de val wordt gelokt! 

In dit seizoen zien we de 100ste aflevering van Father Brown en we kunnen niet wachten om te zien wat de cast en crew in petto hebben om dit te vieren! De mensen van Kembleford zullen de gelegenheid ook vieren met een zeer chique affaire: Het gemaskerde nieuwjaarsbal van Lady Felicia (Nancy Carroll). Maar zoals we gewend zijn van Father Brown slaat het noodlot toe en er is een moordenaar op vrije voeten. Father Brown zal zijn verstand nodig hebben om dit gemaskerde mysterie te ontcijferen.

Father Brown is een vast gezicht in het dorp, maar een nieuwkomer in de parochie is vastbesloten om hem te verjagen. Zal het hem lukken om zijn goede werk voor te zetten of zal dit het einde betekenen?

Stap op de fiets naar Kembleford – elke maandag vanaf 21 maart om 21.00 uur te zien op BBC First.

Gloednieuwe serie: Sister Boniface Mysteries

Sister Boniface Mysteries

Oplettende liefhebbers van Father Brown zullen blij zijn, want de brommer rijdende non Sister Boniface (Lorna Watson) uit seizoen 1 van Father Brown, waarin ze Father Brown helpt een dubbele moord in haar klooster op te lossen, krijgt haar eigen tv-serie! Het is niet moeilijk om van Sister Boniface te houden. Ze zal sneller nieuwe en oude fans voor haar winnen dan dat ze een van haar geliefde detectiveboeken uitleest. 

The Sister Boniface Mysteries speelt zich in de jaren zestig af in het klooster van St Vincent. Sister Boniface is geen doorsnee non: ze is wetenschappelijk adviseur van de politie, heeft een PhD in de forensische wetenschap en een verbazingwekkend hoog IQ. Ze heeft een voorliefde voor mysteries en de wetenschappelijke kennis om ze op te lossen. Dat is een geluk voor de inwoners van Great Slaughter, want er valt genoeg te onthullen in dit dorpje in de Cotswolds...

Ze krijgt hulp van DS Felix Livingstone (Jerry Iwu) en de knappe DI Sam Gillespie, gespeeld door Max Brown, die de fans van Downton Abbey misschien herkennen van zijn rol als Richard Ellis, de grote liefde van Thomas in de film uit 2019. 

Sister Boniface moet dit voorjaar scherp blijven. Zo krijgt ze te maken met een lijk op de kermis, een rampzalig bezoek van een tv-ploeg en vindt ze iets ongewoons in een volkstuintje...

Zorg ervoor dat je deze gloednieuwe serie niet mist – vanaf 22 maart elke dinsdag om 21.00 uur te zien op BBC First.

Frank Hathaway zit in de problemen...

Shakespeare and Hathaway – seizoen 4

Het onwaarschijnlijke duo Shakespeare en Hathaway keert terug voor seizoen 4 op BBC First! De eigenzinnige, charmante voormalig kapster Lu (Jo Joyner) en de mopperende PI Frank (Mark Benton) zijn dit voorjaar weer terug voor een hele hoop grappen en grollen en wat mysterieuze gebeurtenissen. 

Lu en Frank worden dit seizoen vergezeld door Sebastian (Patrick Walshe McBride)! We waren allemaal blij dat hij besloot om te blijven en we kijken ernaar uit om de hele groep bij elkaar te zien en alle zotte situaties waar ze dit seizoen in zullen belanden. Er worden spoken verdacht en de detectives ervaren van dichtbij de bittere rivaliteit in de zeer competitieve wereld van het stijldansen!

Frank is niet onbekend met de wet, in zijn werk heeft hij regelmatig met de politie te maken, maar in dit seizoen leert hij ook de andere kant van het onderzoek kennen... Zal Lu zijn redder in nood zijn?

Drink een welverdiend kopje thee en een koekje samen met de hele bende – vanaf 25 maart elke vrijdag om 21.00 uur te zien op BBC First.

Alessandra Thom